HUMMUS Z PEČENÉ DÝNĚ

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
  • 200 g pečené dýně hokaido
  • 1 polévková lžíce tahini pasty
  • 2-3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čili
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme péct dýni. Hokaido se neloupe, takže stačí jí vydlabat, pokrájet na plátky, pokapat olivovým olejem a dát péct na cca 15 minut na 250 stupňů.
Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku.
 Přidáme tahini pastu a část šťávy z hummusu, popřípadě místo šťávy pár kostek ledu.
 Také česnek.
 Také trochu soli a pepře.
 A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.
 A vše i s upečenou dýní rozmixujeme do hladkého krému. Popřípadě přidáme ještě trochu šťávy z cizrny nebo pár kostek ledu.
Nakonec hummus zasypeme kousky čili a ozdobíme bylinkou.

Jako přílohu si k tomu dejte pečenou zeleninu. Já jsem pokrájela cuketu, lilek, papriku, rajčata, cibuli a česnek, osolila, opepřila, zakápla olivovým olejem a dala péct na 250 stupňů. Pekla jsem to asi 15 až 20 minut a poté servírovala s humusem.
Na Instagramu pod hashtagem babysmoothmenu najdete i mimi verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat