KUŘE á la KACHNA

Tak tohle je recept, který mám od své maminky. Ač spousta lidí miluje kachnu, tak já jsem si vždy pochutnala více na tomto způsobu přípravy drůbeže. Zelí je dělané na slanině a kuře při přípravě leží právě na zelí, tedy jeho výpek se smíchá se zelím a to tomu dodá naprosto dokonalou chuť.

Tak jdeme na to.

Doba přípravy: 90 minut 
Náročnost: střední
Počet porcí: 

INGREDIENCE:
Kuře:
  • 1 celé farmářské kuře
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • lžíce sádla
Zelí:
  • 4 střední cibule
  • 1,3 kg červeného čerstvého nebo sterilizovaného zelí neslazeného
  • 100 g slaniny
  • sůl
Knedlíky:

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
Na pánev vložíme slaninu a lehce orestujeme, aby pustila tuk. Poté přidáme cibuli a orestujeme do zlatava. 
Nakonec přidáme zelí a sůl a povaříme do změknutí. Popřípadě lehce podlijeme. 

Zelí přendáme do pekáčku a na něj položíme omyté kuře. Posypeme solí, pepřem a kmínem a přidáme lžíci sádla, kterou položíme na vrch kuřete.
Pečeme 60-90 minut na 180 stupňů dle velikosti kuřete do změknutí. Podáváme s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem. 



Žádné komentáře:

Okomentovat