DÝŇOVÉ MUFFINY

Už dlouho jsem nepřipravovala recept na muffiny, ač to dříve byla moje závislost. Dokola. Miluji totiž jejich praktičnost a tak jsem je vždy pekla na pikniky, výlety či návštěvy.

A jelikož jsme na jednu návštěvu nedávno jeli a já měla doma pouze dýni, tak volba byla jasná. Vrhnu se na muffiny a rovnou vám tento úžasný recept nafotím.

Tak je zkuste také...

Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 15
  
INGREDIENCE: (na formu pro banana bread, na plech zdvojnásobte porci)
  • 350 g hokaido dýně
  • 350 g hladké mouky
  • 350 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátové oříšku mletého (zarovnaná)
  • 130 ml mléka
  • šťáva z 1 pomeranče
  • kúra z 1 pomeranče
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 100 g mléčné čokolády
  • hrst vlašských ořechů
  • 30 g dýňových semínek
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Nejprve si odvážíme máslo a vložíme do mísy.
 Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.
 A vše důkladně promícháme v robotu.
 Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.
 Mezitím si odvážíme mouku.
 Přidáme kakao.
 Dále skořici.
 Ještě muškátový oříšek.
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem a pomerančovou šťávou a ještě přidáme nastrouhanou pomerančovou kuru. Celé zase důkladně promícháme.
 Pokrájíme si dýni.
 A nastrouháme či nasekáme na drobno.
 A přidáme do těsta a zase promícháme.
 Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.
 Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.
 Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.
Papírové košíčky vložíme do plechové formy a do nich vložíme těsto. Vrch můžeme posypat pár kusy ořechů a semínek. Nebo na závěr vrch potřít rozpuštěnou čokoládou a posypat kurou z pomeranče.



Žádné komentáře:

Okomentovat