pondělí 9. října 2017

DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK

Banánový chlebíček zajisté znáte. Ještě aby ne. Jen u mě na blogu patří k nejpopulárnějšímu receptu.

A jelikož i já tak miluji tento druh sladkého, tak jsem se rozhodla, že vám rozšířím obzory a sepíši můj dlouze opečovávaný a ozkoušený recept na dýňovou verzi.

Je to v podstatě to stejné, jen je to s větší vůní muškátového oříšku, plný kousků mléčné čokolády, vlašských ořechů a dýňových semínek.

A jak říká můj manžel. Dýně je zelenina, tak je to vlastně zdravé :-)

Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 15
  
INGREDIENCE: (na formu pro banana bread, na plech zdvojnásobte porci)
  • 350 g hokaido dýně
  • 350 g hladké mouky
  • 350 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátové oříšku mletého (zarovnaná)
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 100 g mléčné čokolády
  • hrst vlašských ořechů
  • 30 g dýňových semínek
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Nejprve si odvážíme máslo a vložíme do mísy.
 Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.
 A vše důkladně promícháme v robotu.
 Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.
 Mezitím si odvážíme mouku.
 Přidáme kakao.
 Dále skořici.
 Ještě muškátový oříšek.
 Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. A celé zase důkladně promícháme.
 Pokrájíme si dýni.
 A nastrouháme či nasekáme na drobno.
 A přidáme do těsta a zase promícháme.
 Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.
 Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.
 Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.
Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a dáme péct na cca 45 minut. Před vyndáním zkuste trik se špejlí.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

Žádné komentáře:

Okomentovat