JAHODOVÝ DORT S TVAROHOVÝM KRÉMEM


Tento dort se může zdát na první pohled těžký, ale nebojte se ho. Je opravdu snadný.

Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 12

INGREDIENCE: forma o průměru 24 cm
Korpus:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 10 polévkových lžic slunečnicového oleje
  • 20 polévkových lžic vlažné vody
  • 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 1 prášek do pečiva
Náplň:
  • 400 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 100 g jogurtu
  • 2 pudinkové prášky
  • 150 g jahod
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • jahody na ozdobu
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do sněhu.
 Do mísy vložíme mouku,
cukr,
 žloutky,
olej, vodu  a kypřící prášek do pečiva. Vyšleháme a nakonec opatrně metličkou přimícháme našlehané bílky. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut. Kontrolujeme testem se špejlí.

Nyní si připravíme krém. Jahody vložíme do smoothe makeru, přidáme tvaroh, jogurt a cukr. Vše rozmixujeme do hladka.
 Směs přendáme do kastrůlku.
 Přidáme pudinkový prášek a povaříme. Díky pudinku směs ztuhne. Necháme jí vychladit do vlažna.
 Upečený a vychladlý korpus si rozřízneme vejpůl.
Obě půlky potřeme krémem a necháme úplně vychladnout.
Po vychladnutí položíme půlky na sebe a ozdobíme.
 
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.


Žádné komentáře:

Okomentovat