JAHODOVO TVAROHOVÝ DORT

Doba přípravy: 20 minut (+ 45 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 10

INGREDIENCE: Pečící forma průměr 22 - 24 cm (forma IKEA)
Na korpus:
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • šťáva z 1/4 citrónu
Na krém:
  • 200 jahod
  • 2 malé banány
  • 50 g másla, roztátého
  • 200 ml mléka
  • 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
  • 2 vejce
  • 1/2 sáček vanilkového pudinku
  • 80 g cukru krupice
Ozdoba:
  • 1 kelímek šlehačky
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr a vložíme do mísy.
 Dále si odvážíme mouku.
 Přidáme kypřící prášek.
 Ještě vajíčka.
 Také máslo.
 Trochu citronu.
 A důkladně zpracujeme. Těsto dáme do ledničky lehce zatuhnout.

PŘÍPRAVA KRÉMU:
Do smoothie makeru vložíme tvaroh.
 Přidáme jahody.
 Dále přidáme banány.
 Ještě máslo.
 Zalijeme to mlékem.
 Přidáme vajíčka.
 Zasypeme půlkou pudinku.
 A nakonec přidáme cukr.
Vše umixujeme do hladkého krému.
Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
 Těsto vmačkáme do formy.
A zalijeme krémem.
A vložíme do trouby na cca 45 minut.
Koláč poznáme, že je hotový, že kraje těsta budou krásně vypečené. Vnitřek může být ještě lehce řídký. Vše ztuhne v lednici.
 Ušleháme si šlehačku a rozprostřeme na vrch dortu.
 Ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
   Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  


Žádné komentáře:

Okomentovat