BEZLEPKOVÁ ROLÁDA S ČOKO KRÉMEM A OVOCEM


Převážně tento recept dělám s jahodami, protože čokoláda a jahody jsou dokonalou kombinací, která neomrzí. Ale pokud je chuť, což na tuto úžasnou roládu rozhodně chuť je, tak tam přidám jakékoliv sezónní ovoce. Co takhle banán? Ten má vlastně v České republice sezónu celoročně, protože tu neroste a dováží se :-)
Ale výborná je i třeba s borůvkami, malinami nebo třeba rybízem.

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 šiška

INGREDIENCE:
  • 5 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
  • 100 g domácího vanilkového cukru nebo klasického krupicového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • strouhanou kůru z půlky citronu
  • olej na potření pečícího papíru
Náplň:
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g jahod
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 180 stupňů.
Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
 Do misky si odvážíme domácí vanilkový cukr.
 A přidáme kukuřičný škrob.
 Tuto směs důkladně promícháme.
 Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujeme žloutky hezky jeden po druhém.
 Po lžících zapracujeme i směs z cukru a škrobu.
 A ještě kůru z citronu.
 Na plech položíme pečící papír, který lehce potřeme olejem.
 A na něj rozprostřeme těsto.
Pečeme 8 minut.
pečené těsto vyndáme z trouby. Na prkénko si položíme utěrku a na utěrku položíme těsto pečícím papírem nahoru. A ten odloupneme.
 Ještě teplou roládu zatočíme a dáme vychladnout. Tím předejdete popraskání.
Do šlehací nádoby si nalijeme smetanu ke šlehání a ušleháme do tuha.
 Do ušlehané šlehačky přidáme měkký tvaroh...
 Dále kakao...
 Ještě cukr a důkladně promícháme.
 Vychladlou roládu rozvineme a potřeme krémem. 2 polévkové lžíce si necháme na ozdobu.
 Pokrájíme si jahody a poklademe na krém. Cca 2-3 ks si necháme na ozdobu.
Celou roládu zatočíme a spojem položíme na prkénko.
Na vrch rolády uděláme bobíky zdobícím sáčkem a položíme na každý kousek jahody.


Žádné komentáře:

Okomentovat