LOSOS S AVOKÁDEM, KADEŘÁVKEM A QUINOOU


Jak už jsem vám v několika článcích psala, maso poslední dobou jím vážně minimálně. Není to z žádného rozhodnutí, ale protože mi po něm není dobře a nemám na něj chuť. Co si ale zatím neodepřu jsou ryby a mořské plody.

Nejvíc je miluji podávat s něčím čerstvým, s něčím, co zrovna příroda dává. Takže jsem vytvořila kombinaci quinoi, jáhel, restovaného kadeřávku a avokáda. Vše se dokonale doplňuje a špetka čili na povrchu tomu dodává šmrnc.

Doba přípravy: 45 minut 
Náročnost: střední
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 500 g lososa
  • 200 g quinoi
  • 200 g jáhel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g kadeřávku
  • 1 avokádo
  • sůl, pepř, citron

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Smícháme quinou a jáhly a důkladně propláchneme. Osolíme a uvaříme do změknutí. 
Tip pro vás. Jestli máte rýžovar, tak to vařte v něm. Nepřipaluje se to a máte to téměř bez práce.
Pokrájíme si cibuli a česnek na drobno, rozpálíme pánev, přidáme olivový olej a restujeme cibuli do zlatova. Když cibule zlátne, tak přidáme česnek a opět restujeme cca 3 minuty.
 Poté přidáme na hrubo pokrájený kadeřávek a zase restujeme asi 3 minuty.
Rozpálíme si pánev, kápneme na ní olivový olej a pečeme rybu kůží dolů. Z vrchu rybu opepříme a osolíme. Na poslední chvíli ji otočíme a pečeme cca 2 minuty.
Na talíř naservírujeme směs jáhel a quinoi, přidáme smě z cibule, česneku a kadeřávku, položíme kousek ryby, plátky avokáda a celé to zakápneme citronem. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trochu čili. 



Žádné komentáře:

Okomentovat