ZE ŽIVOTA: VZDEJ SE TOHO!

Již před několika měsíci jsem vám sdílela odkaz na můj účet na letgo, který jsem si tam založila za třemi účely - vdechnout věcem nový život (na jednu stranu jsem syslící člověk, který si shromažďuje věci a nerad se jich vzdává, na druhou stranu, když jich je hodně, tak mám pocit, že nemůžu v bytě dýchat a tak jejich prodej mi pomáhá se s nimi rozloučit), podpořit eko stránku (tím, že si člověk nekoupí to samé úplně nové, když by mu stačilo použité a tak se nebude muset vyrábět tolik věcí a tím pádem i vyhazovat a skladovat na skládkách) a úplně nejhlavnější nápad, u kterého jsem se rozhoupala byla charita (jak víte, už několikrát jsem díky prodeji podpořila ty, kteří to potřebují).

Původně to ale bylo tak, že tu aplikaci spravoval Arty pod svým jménem. Já mu vždy řekla, co je potřeba prodat (jednalo se hlavně o elektroniku), on to nafotil, vyřídil a bylo. Jenže s každým prodejem stoupala potřeba prodat něco dalšího. Najednou se člověk zamýšlí, kolik věcí má doma a kolik jich nepotřebuje. Hlavně po přečtení Hygge knihy, ve které se píše, že to, na co jsi nesáhl po dobu 1 roku, dej pryč. A řeknu vám, těch věcí ale je. Jenže ke většině věcí mám vztah a nějakou vzpomínku, tričko jsem si koupila v Nice, hrníček na dovolené v Paříži, sušák na prádlo za první ušetřené peníze, kojící polštář pro Tobínka a co kdyby náhodou přišlo druhé dítě. Takhle bych mohla pokračovat do aleluja.

Jednoho dne jsem chytla takovou tu uklízecí náladu a řekla si, že dám stranou vše, co už nevyužíváme a přitom někomu dalšímu může udělat radost. Jsou to i věci, které třeba v Ikee nové stojí 15 Kč, ale proč to hodit do koše, když je to skoro nové? (tahle věta odkazuje na tu eko stránku)

No a tak jsem si stáhla aplikaci (zde), zaregistrovala se, přidala úvodní fotku, napsala své jméno, raz dva při úklidu vyfotila a nahrála první věci. A lidé začali v mžiku nakupovat. Poté jsem si říkala, že vůbec nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho a tak dlouho jsem otravovala Artyho, když jsem si to už dávno mohla spravovat sama. Jsem prostě klasik.

Vtipné ale bylo, že první dotaz od paní bylo, v jaké aplikaci upravuji fotky, protože je mám moc pěkné. To mě vážně pobavilo :-D

Díky letgo jsem odlehčila naší kuchyni a vrhla se na čistku garáže. Tam jsem nashromáždila kupu věcí, které jsou téměř nové, mám k nim citový vztah, ale rozhodla jsem se s nimi rozloučit a poslat dál. Věřím, že příběh, který započali u nás doma dokončí u někoho dalšího a udělají mu radost.

Další čistku jsem udělala u Tobínkových věcí. Přeci jenom miminko roste rychle a tak se věci obměňují rychlostí blesku. Schovávat všechny věci lze jen v případě, že bydlíte v 10+1 a nevíte, čím zaplnit místnosti. Je toho prostě tolik, co dítě potřebuje, ale zároveň tolik, co za chvíli nepotřebuje. Asi je to i tím, že jsem prvorodička a i když jsem se snažila nakupovat co nejméně věcí, tak jich vlastně nakonec stejně bylo více než dost.
Ale abych stále nemluvila jen o prodeji (na který to, přiznám se, hlavně směřuji, protože chci zase rozjet prodej na charitu), tak vám řeknu příběh vaničky.

Než se Tobínek narodil, tak jsme řešili v čem ho budeme koupat. Na Instagramu se rozjel boom s koupacím kyblíkem, který jsem ihned samozřejmě strašně moc potřebovala. Měla jsem ho několikrát v košíku, ale nakonec jsem ho vždy smazala. Nedokázala jsem si totiž představit, jak budu to malé pídě koupat v kyblíku, kde by měl sedět, když vlastně sedět nesmí. Takže by to znamenalo, že ho musím jednou rukou držet a druhou umývat. Nebo nejlépe jeden rodič drží a druhý umývá. Takže nakonec jsme to zavrhli a sháněli klasickou vaničku.

Proč pořád vaničku? Proč nekoupeme v klasické vaně? Má to hlavní důvod a to, že vanu nemáme, jen sprcháč. Sice bych vanu na letgo pravděpodobně i sehnala, ale kam jí dát, že? (dělám si legraci :)
Tak jsem dala na doporučení a koupila ergonomickou. Říkám to správně? Prostě takovou tu tvarovanou, aby to bylo dítěti pohodlné. Zapátrala jsem na letgo a našla jednu pěknou, sice fialovou, ale co. Říkala jsem si, že je to vlastně neutrální barva a že mi to zajistě Tobínek odpustí :-) Hlavně byla skoro jak zadarmo a tak jsem neváhala. Nastal ale problém. Nevešlo se do něj lehátko a hlavně naše dítě, které ihned po porodu mělo velikost půlročního dítěte (přeháním). Tak jsme dali vaničku do garáže, že jí někomu darujeme. Těhotných bylo v okolí více, než dost.
Zeptala jsem se vás, čtenářů, která vám vyhovuje. Doporučení vyšlo na vaničku z Ikei. Tak jsem neváhala, našla paní v Hostivaři, která jí prodávala za 40 Kč, ještě ten den pro ní Arty zajel a vanička byla doma. Je dobrá v tom, že je skoro hranatá a tak se tam lehátko vešlo krásně. Jenže Tobínek rostl jako z vody a byla mu cca po měsíci malá. Tak jsme dali i tuhle do garáže, že jí někomu darujeme a hledali další vaničku. Na internetu nebyla žádná větší, jak tyhle. Nebo opět byly tvarované tak, že se zužují u dna a tedy dno, kde má lehátko ležet je úzké. Byla jsem už v koncích a říkala si, že ho prostě budeme jen sprchovat. A tak jsme i dělali. Dali jsme lehátko do sprcháče a bylo. Jenže, když jsme viděli, jak Tobínek miluje vodu, tak nám to nedalo a opět zavítali na letgo. Našli jsme tam rodinu, která prodávala takovou velkou plastovou vaničku, která měla délku asi 120 cm a byla stará snad 50 let. Prostě taková ta klasická vanička, která se dříve používala na koupání úplně běžně. Tchýně neváhala ani vteřinu a vyrazila do Jesenice, na okraj Prahy. Zaplatila 200 Kč a s nadšením v hlase nám volala, že to je ona. Že je úplně perfektní. Sice poškrábaná, ale to absolutně nevadí. A tak máme vaničku, která nám téměř na centimetr zapadla pod umyvadlo a je tak velká, že i teď, když má Tobínek přes 70 cm se do ní s velkou rezervou vejde. Takže tímto děkuji, že takovýto portál existuje a my díky tomu sehnali kousek, který se už sehnat nedá.

No a teď se dostáváme k tomu prodeji, na který vás chci tímto článkem nalákat :-)
Když kliknete ZDE, tak vás to přesměruje na můj profil, kde naleznete nějaké věci, které jsem používala pro Tobínka, knihy týkající se mateřství, kuchařky, základní sadu pro kojení a miminko, vaničky na koupání nebo třeba sušák na prádlo.

Některé věci jsou jako nové, některé jsou používané, ale věřím, že někomu z vás udělají radost a výdělek ještě větší. Protože ten půjde opět na charitu. Jakou? To ještě nevím, až se nashromáždí větší suma, tak se rozhodnu (budu ráda, když mi s tím rozhodnutím pomůžete).

Jen upozorňuji, že pro koupi musíte mít aktivní účet, který založíte raz dva. A pokud hledáte ještě další způsob, jak mě najít, tak stačí dát do vyhledávače #kaciletgo. Křehké a nadrozměrné věci budou k osobnímu odběru v Praze 3 (protože by asi poštovné převýšilo cenu prodané věci) a ty bytelnější i k odeslání poštou. Takže každý si najde své.

A co tam například najdete?

Kuchařku od Kitchenette, která je absolutně nová. Jak jsem jí dostala, tak mi leží na poličce a je čas, aby udělala radost (a to že udělá) někomu dalšímu.
Dále tuto knihu, která mi byla doporučena vámi. Je rozdělená do období před otěhotněním, těhotenství a období po porodu. Je to 2 obnovené vydání a tuto knihu napsala Češka.
Asi si klepete na čelo, proč se vzdávám tohoto skvostu. Ale také mi ležela na poličce nějaký ten rok bez použití. Takže krom uvaření jednoho receptu je úplně nepoužitá. A věřte, že tato kniha si nezaslouží ležet na poličce. Neváhejte dlouho, bude určitě pryč raz, dva. Ups. Možná už je fuč :-) Raději to zkontrolujte.
S touhle knihou jsem prožili 4 dny na rizikovém oddělení, kde jsem ležela s Tobínkem. Slupla jsem jí na jeden nádech. Je vyhlášená a má to opodstatnění. Je prostě skvělá a stejně jako předchozí knihy, nezaslouží si tu jen tak ležet, ale obohatit jednoho z vás.
Tohle je sada pro kojící maminky a miminka. Naleznete zde tampóny do podprsenky, regenerační gelové polštářky, dudlíky, klobouček na kojení, lihové čtverečky na čištění pupíku, teploměr do vody, krém na bradavky a další krémík. Vše kromě kloboučku na kojení od vyhlášené španělské značky Suavinex, která několikanásobně převyšuje normy splňující kvalitu pro miminka. Takže opravdu super. Mám od nich spoustu věcí a jsem strašně spokojená. A ty gelové polštářky? Na popraskané bradavky do krve SOS pomoc, která mi je za pouhý den zregenerovala.
 Pak tu mám dvě vaničky. Tuhle fialovou.
 A tuhle bílozelenou.
Také věšák od Leifheit. Byla to jedna z velkých investic do mého prvního bytu. Byl vážně drahý, rok používaný, je kvalitní, stabilní a prostě super. Jen už máme dávno sušičku a já si ho zde schovávala nevím na co. Takže věřím, že někdo shání kvalitní sušák a udělá mu velkou radost.
A poslední věc, kterou vám tu představím je parní mop. Do zásobníku se dá voda se saponátem nebo klidně čistá voda. Navlíkne se hadérek, zmáčkne páčka, mop začne pouštět páru a stírat nečistotu. Musím říct, že vyčistí i hodně zašlou špínu. Hadérek se sejme a vypere.
Použila jsem ho všehovšudy 3x. Přiznám, že je poměrně těžký, ale pokud to pojmete jako kardio, tak je to super :-) Nám ale zabíral místo, protože nemáme žádný kumbál na uklízecí potřeby a tak šel do garáže, odkud nevylezl. Škoda. Myslím, že je to super pomocník do domácnosti i třeba firmy.
Věcí na mém účtu na letgo naleznete mnohem více. Tak se tam utíkejte podívat, něco pěkného si ulovte a podpořte tím ty, kteří to potřebují.

PS a rada na závěr! Neváhejte dlouho, článek je na blogu 3 minuty a už mi přišlo 20 zpráv na letgo, takže zájem je veliký. Prodávám tomu, kdo první projeví opravdový zájem a přijede si pro to, či si to nechá zaslat poštou.
Věci budu postupně tento týden přidávat, takže profil sledujte pravidelně nebo si mě raději přidejte do oblíbených a jakmile nahraji něco nového, tak vám přijde upozornění :-)

Mějte se krásně a budu se těšit u dalšího článku,
s láskou vaše Kačí

#ad


Žádné komentáře:

Okomentovat