sobota 6. ledna 2018

RAJČATOVÁ POLÉVKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU


Doba přípravy: 35 minut 
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce

INGREDIENCE:

  • 1 cibule
  • 2 plechovky rajčat
  • 150 ml kokosové smetany
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 1 lzička zázvoru nebo 1 cm čerstvého zázvoru
  • chilli dle chuti
  • hlíva ústřičná
  • jarní cibulka
  • popřípadě rýžové nudle a krevety
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
Rozpálíme si hrnec a když je rozpálený, přidáme trochu olivového oleje a cibuli a restujeme jí do zlatava.
 Pokrájíme si také hlívu ústřičnou a to na proužky a dáme jí na chvíli stranou.
 Do zlatavé cibulky přidáme plechovky rajčat.
 Také kokosovou smetanu.
 Ještě sůl a pepř.
 Také lžičku zázvoru nebo 1 cm čerstvého.
 A chilli dle chuti.
Chvilku povaříme a rozmixujeme do hladkého krému.
Nyní si rozpálíme pánev. Když je rozpálená, tak přidáme olivový olej a pokrájenou hlívu. Restujeme do zlatava a křupava.
 Servírovat můžeme s rýžovými nudlemi a orestovanou krevetou.
Já to ale miluji i naprosto jednoduše a to čistou polévku s opečenou hlívou a pokrájenou jarní cibulkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat