Už jsme hlasoval/i?

pondělí 30. října 2017

ŠPALDOVÝ CHLÉB SE SEMÍNKY A OŘECHY


Doba přípravy: 120 minut
Náročnost: střední
   
INGREDIENCE:
  • 400 g špaldové hladké mouky
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50 g lněných semínek
  • 50 g chia semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g lískových ořechů
  • 400 ml vody
  • 20 g droždí
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme kvásek. Do 400 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky, důkladně promícháme, přiklopíme talířkem a necháme vstoupit kvásek.
Do mísy přidáme špaldovou a pšeničnou mouku.
 Dále přidáme slunečnicová semínka,
 lněná semínka,
 chia semínka,
 dýňová semínka a
 lískové oříšky.
 Celou směs přidáme k mouce.
 Dále přidáme cukr,
 sůl a
 ocet.
Přidáme vzešlý kvásek a důkladně prohněteme. Přendáme do formy na biskupský chlebíček (doporučuji vystlat pečícím papírem a necháme kynout cca 30-60 minut na teplém místě. Vrch můžeme ještě posypat semínky.

Na kynutí používám takový fígl, že si připravím hrnec s teplou vodou a formu položím na něj. Teplo uniká z hrnce přímo k těstu a rychleji vykyne.
Pečeme cca 30 minut na 230 stupňů.
Krájíme až po vychladnutí.


Žádné komentáře:

Okomentovat