pondělí 14. srpna 2017

BEZLEPKOVÁ ČOKO ROLÁDA S JAHODAMI

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 8

INGREDIENCE:
  • 5 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
  • 120 g cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
Náplň:
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 200 g jahod
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Rozdělíme si žloutky od bílků. A bílky ušleháme do tuhého sněhu.
Přisypeme k nim cukr.
 A také kakao a jemně promícháme.
 Přidáme ještě žloutky a zase jemně promícháme.
Na plech položíme pečící papír, který potřeme mašlovačkou olejem.
A těsto na něj vylijeme.
 Pečeme 15 minut.
Těsto položíme na čistou utěrku, z těsta sejmeme pečící papír a zatočíme. Necháme takhle vystydnout.
 Ušleháme šlehačku do tuha (můžeme přidat ztužovač šlehačky) a přidáme zakysanou smetanu.
 Těsto rozrolujeme a potřeme krémem.
 Na krém poklademe jahody.
 A opět zatočíme. Spojem položíme na prkénko. Necháme takhle nejlépe přes noc zatuhnout.
 Vršek můžeme pouze pocukrovat moučkovým cukrem nebo různě nazdobit. Třeba jako já :-)
 


6 komentářů:

  1. Mňam! Fakt těsto bez mouky drží pohromadě? Dá se to dobře sundat z pečpapíru?
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Ztráta peněz i času. Těsto teňounké, nedobré, přeslazené, nahoře hnědé, dole černé jak bota, na papíře držící jak helvétská víra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, to asi nebude chyba v těstě, ale někde jinde :-D

      Vymazat
  3. Kaci, ten cukr mi na fotce prijde jako moucka, ale v receptu mas krupice (chapu-li to spravne jako ta jemna zrnicka cukru). Tak jaky tam, prosim, je? :-)
    Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám z obou, ale z moučky je možná lepší.:-)

      Vymazat