pondělí 24. dubna 2017

PRAŽMA S BABY KAROTKOU NA MEDVĚDÍM ČESNEKU

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 2
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 2 filety pražmy
  • 200 g baby karotky
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • lžíce cukru
  • 1 citron
Příloha: Bramborová kaše
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme pražmu. Na kůži uděláme několik zářezů. A to hlavně z toho důvodu, aby se chuť dostala do ryby i z druhé strany.
Rozpálíme si pánev, přidáme trochu tuku (přepuštěné máslo nebo olivový olej) a položíme kůží dolů. Poté osolíme a opepříme.
 Zakápneme půlkou citronu a pečeme z obou stran.
 Na druhé pánvi si necháme rozpustit cukr.
 Jakmile začne zlátnout, tak přidáme lžíci másla a promícháme.
 Přidáme baby karotku.
 Zakápneme půlkou citronu a restujeme.
 Vznikne nám z toho výborná glazovaná karotka, která by měla být lehce křupavá.
 Stáhneme pánev z plotýnky a přidáme medvědí česnek a promícháme.
 Servírujeme společně s bramborovou kaší.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat