pondělí 5. května 2014

BRAMBOROVÁ SMETANOVÁ KAŠE

Udělat kvalitní, dobrou bramborovou kaši není jen tak. Zkuste můj recept a napište mi své názory :)


Doba přípravy: 30 minut (z toho 20 minut vaření)
Náročnost: střední
Počet porcí: 5 - 6
INGREDIENCE:
  • 750 g brambor, oloupaných a pokrájených na stejné kousky
  • 60 g másla
  • 75 ml mléka
  • 75 ml smetany ke šlehání (30% a výše)
  • sůl

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si brambory oloupeme
a pokrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 20 minut, ale už tak po 15ti minutách píchněte do brambor vidličkou a pokud vidlička projde lehce bramborou, slejte vodu.
Do odměrky si nalijeme mléko, smetanu a přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
Směs pak nalijeme do brambor.
Vše prošťoucháme a dochutíme solí.
Kaše nemá být řídká, mám mít krásnou kašovitou konzistenci. Za mě je to nejlepší kaše, kterou jsem kdy jedla, i když je kaloričtější :-)

Kaše se dá ještě dochutit opečenou cibulkou, pažitkou či nastrouhaným parmezánem.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.   


2 komentáře:

  1. Ahojky, můj přítel miluje bramborovou kaši a jakmile jsem viděla tenhle recept, hned jsem ho vyzkoušela a měla jsem mega úspěch. Kaši jsem udělala s tvou vepřovou pečení na zelenině a přítel se mohl zbláznit, jak mu chutnalo. Takže ti moc děkuju. Super recepty. Určitě vyzkouším něco dalšího od tebe.

    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo absolutně souhlasím s tím, co říkáš, protože jakmile jsem začala dělat kaši takhle, tak mi stačí snad samotná :-)

      Vymazat