Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 5. května 2014

BRAMBOROVÁ SMETANOVÁ KAŠE

Udělat kvalitní, dobrou bramborovou kaši není jen tak. Zkuste můj recept a napište mi své názory :)


Doba přípravy: 30 minut (z toho 20 minut vaření)
Náročnost: střední
Počet porcí: 5 - 6
 
INGREDIENCE:
  • 750 g brambor, oloupaných a pokrájených na stejné kousky
  • 60 g másla
  • 75 ml mléka
  • 75 ml smetany ke šlehání (30% a výše)
  • sůl

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si brambory oloupeme
a pokrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 20 minut, ale už tak po 15ti minutách píchněte do brambor vidličkou a pokud vidlička projde lehce bramborou, slejte vodu.
Do odměrky si nalijeme mléko, smetanu a přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
Směs pak nalijeme do brambor.
Vše prošťoucháme a dochutíme solí.
Kaše nemá být řídká, mám mít krásnou kašovitou konzistenci. Za mě je to nejlepší kaše, kterou jsem kdy jedla, i když je kaloričtější :-)

Kaše se dá ještě dochutit opečenou cibulkou, pažitkou či nastrouhaným parmezánem.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
brambory - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
mléko - SvětBedýnek.cz
smetana ke šlehání - Lidl
sůl - Kotanyi

Foceno na:
prkýnko - dovoz z Řecka
vařečka - Butlers.cz
talíř - Butlers.cz
utěrka - Butlers.cz
tác - dovoz z Francie
podkladová deska - stará paleta

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
 
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


Žádné komentáře:

Okomentovat