ZE ŽIVOTA: SOBOTA PLNÁ OSLAV

Jak bych vám to vysvětlila. Nejdřív vás naučím na to, aby článek Ze života vycházel každou středu a sobotu a pak to nestihnu. Ale mám k tomu malé vysvětlení, od kterého se odvíjí celý tento článek.

Jak už jsem na Instagramu na kousla, tak mě v úterý odvezla sanitka do nemocnice. Přesněji jsem se dopravila ke svému kardiologovi, tam chytla takový srdeční záchvat, že neváhal a přijela rychlá. Bylo to celkem peprné, protože mi sdělil, že mám podezření na embolii plic spojenou s tachykardií (co jaká nemoc znamená si raději zadejte do googlu). A tak jsem celá vylekaná psala Artymu, aby sedl na taxíka a přijel za mnou. Z celého dne jsem měla dva pozitivní zážitky. 

První byla jízda sanitkou. Tou houkající. Tak jsem si představovala, jak vždy uvolňuji cestu na silnici, když jedu autem a nějaká mi za zády houká a nyní jsem v ní seděla. Společnost mi dělali dva sanitkáři, kteří byli úplně úžasní. Sice jsem s tlakem 90/60 byla slabá a viděla bílo před očima, ale myslím si, že je opravdu důležité mít vedle sebe takovou společnost, která celé vážné situaci dodá dobrou náladu a příjemné prostředí. 

Druhý pozitivní zážitek bylo zázemí Vinohradské nemocnice. Jak už jsem psala, s touto nemocnicí jsem v minulosti neměla moc dobré zkušenosti a tak jsem se celkem bála. A zbytečně. Všichni byli naprosto úžasní, starali se o mě jako o princeznu, vše řešili důkladně a dokonce Artyho čekajícího několik hodin na chodbě krásně uklidnili.

Nakonec vše dopadlo v rámci možností v pořádku. Důležité je, že mimčo se má k světu a já to už nějak zvládnu. Každopádně od toho se odvíjel celý  můj týden. Měla jsem ležet a šetřit se. A abych pravdu řekla, ono to ani jinak nešlo.

O to víc jsem se těšila na víkend. Sice mělo být ošklivo, ale věděla jsem, že budu mít Artyho vedle sebe celé dva dny a že je tu prostor na spoustu aktivit. Takových těch, které nejsou náročné a zvládnu je, ale přitom mi zvednou náladu. Největší radost jsem měla z toho, že vylezu z peřin a pyžama, upravím si vlasy, udělám make up a půjdu mezi lidi. I tak málo stačí k radosti a spokojenosti.

K tomu všemu jsme v sobotu slavili hned troje narozeniny. A to babičky, švagrový a bráchy. Určitě to znáte, jak je skvělé, když se sejde celá rodina, uvaří se dokonalý vývar, k tomu svíčková, upečou se dorty a připraví další pohoštění. Pak se jen sedí, povídá, vypráví a je skvěle.

Já měla na starosti chlebíčky. A tak jsme se pro ně vydali do Světozoru. Našla jsem, že je i na Flóře a tak vznikl další nápad, že i přes déšť to spojíme s farma trhy. Jupííí.

Chlebíčky jsme vyzvedli a na posilněnou jsme si dali malinový koktejl (samozřejmě se šlehačkou) a k tomu grepový fresh.
Tady jsem měla ještě velké oči a dala si k tomu maliny s jogurtem a granolou. Jak to ale dopadlo? Vypila jsem koktejl a funěla. Takže jsme si ho spokojeně odvezla domu.
Chlebíčky jsme uložili do auta a vydali se na procházku.
To jsem vám ještě neřekla, že moje prosba, ať je o víkendu krásně se málem vyplnila. Ráno jsem se totiž vzbudila ve 4:40 (ano moje těhotenská nespavost), začalo se rozednívat a bylo úplně azuro.

Jenže než jsme se vydali ven, tak začal šílený vítr a déšť. To nás ale neodradilo. I v kroupách a závějích bych šla ven.
Pomalu jsme dorazili na farma trhy. A také pomalu déšť zesiloval. Jenže, jak jsem viděla ty lidi, jak všichni přes to šílené počasí spokojeně nakupují, jsem se jen zastavila, vydechla, nadechla a usmála. Prostě proč se stresovat.
Dokonce nám do toho hrála živá hudba. Bylo hezké pozorovat to, jak ta hudba šla z dáli a všichni se otáčeli a hleděli, co to je. Stále se přibližovali a u toho hráli takovou pomalou písničku. Jakmile vešli mezi stánky, tak spustili pořádnou vypalovačku, která roztancovala všechny lidi okolo. I mě samozřejmě :-)
Na trzích to všude pučelo a kvetlo a tak můj cíl návštěvy byl jasný. Odnést si kytku do vázy. Nakonec jsem neodolala narciskám.
 Tady to vypadá, jak když jsem trhová celebrita. Ze strany mě fotí Arty a ze předu nějaký pán :-D
Po chvíli jsme naší návštěvu ukončili a směřovali to zpět na Floru k autu. Strašně totiž foukalo a pršelo. To jsem ale ještě nevěděla, co mám před sebou. Jednoduše jsme se vydali a po pár metrech mě zastavilo břicho a záda. Tvrdnutí břicha je vážně šílená věc. V tu chvíli si vždy říkám, že snad rodím (ano, vím že ne a že jakmile začnu bude to úplně něco jiného). Ale mě vždy tak zdřevění nohy, že mám pocit, že už neudělám ani krok navíc. A tak mě Arty podpíral a šli jsme. Na hlavě jsem měla kapucu a zezadu jsem musela vypadat jako opilá. Co opilá. Doslova ožralá. Kroutila jsem se dopředu a dozadu. Pak se zastavila a zase šla. No veselo bylo, co vám budu povídat :-)

Je to ale jen jedna tramvajová zastávka a tak jsme zdárně došli k autu a vydali se vyzvednout poslední dárek a to pro babičku. Do cesty se nám postavil tento úžasný chléb s cizrnovou pomazánkou od z Alzy. Až ho někdy potkáte, tak si ho určitě dejte. Je vážně super a i když jsem měla stále plné břicho, tak jsme ho napůl s Artym zdolali.
 Poseděli jsme a pomalu vyrazili vyzvednout babičky a směřovali to na rodinnou oslavu.
Tam jsem donesla můj úžasný bezlepkový Čokoláč. Tento dort je tak snadný a přitom tak skvělý. Určitě ho zkuste. Ale myslím si, že už ho dávno znáte.
A co myslíte. Po tom, co jsme snědli hovězí polévku, svíčkovou (která byla znamenitá) a dali si kousek dortů, jsme se s chutí vrhli na tyto nazdobené chlebíčky. V podstatě nikdo nevěděl, který si dát. Fikaně jsem totiž vzala od každého jeden a tak jsme bojovali o to, kdo si ukořistí jaký :-)
 Spokojenost v mých očích mluví za vše...
Takže abych to shrnula. Dnešní den byl úplně senzační. Užili jsme si procházku, rodinu a dobré jídlo. Co dobré. Výborné. Co víc si přát.

Jenže moje nadšení nekončilo. Druhý den pokračoval stejně skvěle. Ale o tom zase příště. Snad ve středu.

Mějte se krásně a pokud se se mnou podělíte o to, jaký jste měli úžasný víkend vy, budu opravdu ráda. Inspirace není nikdy dost. Hlavně v tomto pochmurném počasí.

Líbá vaše Kačí
“Elite Bloggers – Content Marketing”

27 komentářů:

  1. Ahoj, nechci ti do toho mluvit ale tomu srdicku moc neprospiva, jak moc jsi pribrala a jak hodne jis. Ver ze za dva fakt iist nepotrebujes.navic jak dostanes po porodu ty kg dolu? Ani to srdce by to nemuselo u porodu dat! Mela by ses umirnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, a jak jsi prisla/prisel na to, ze jsem hodne pribrala? Myslim, ze z velikosti 36 na velikost 38 to neni zadna traga 😀

      Vymazat
    2. Tak to mě opravdu pobavilo :D. Kačí, fakt žádnej stress :D, zaprvé jsi přibrala naprostý průměr, 2. si tělo řekne, co jíst a 3. po porodu kojením zhubneš aniž bys hla prstem! Jinak brejle ti moc seknou!

      Vymazat
    3. Mě opravdu baví jak spousta lidí má představu, že těhotným je prostě třeba radit. Ve všem. :D

      Vymazat
    4. Je pravda, že dle foto vypadá Kačí taková celá velká, na to že má být porod až v květnu, ale prostě každý to má jinak. Kdyby začla přibírat hodně, asi by ji lékaři i upozornili, protože váha se hlídá. Já nikdy moc nepřipřibrala, tak jsem nemusela ani nic schazovat, no a kojení mě tak vysálo, že mám postavu jak v osmnácti:-)

      Vymazat
    5. Tak mam dite, ktere je vetsi, tak je jasne, ze budu mit i vetsi bricho. Ale myslim, ze je dulezite, ze je vse v poradku. Zatim jsem pribrala 9 kg a zacinam 8 mesic. Coz si vazne nemyslim, ze je nejaka traga. A hlavne, i kdybych pribrala, tak si nemyslim, ze je vhodne psat tehotne, ze je tlusta. Plno zen by to mohlo ranit a treba by se mohla zacit zbytecne hlidat. Coz muze byt vice na skodu, nez kdyby mela nejake to kilo navic. A jestli budu tlusta po porodu? To se uvidi. Kazdy to ma jinak. Nekdo to necha v porodnici, nekdo na tom musi pak makat. Tak i tak je dulezite, ze se narodi zdrave miminko. A jestli bude mit oplacanou maminku nebo maminku jak lunt je vcelku jedno 😊 Dulezite je byt zdrava, mit hodne sil a opecovavat ten zazrak, ktery nosime pod srdcem 💕

      Vymazat
    6. Dítě bude milovat i hubenou i tlustou mámu:-)

      Vymazat
  2. Milá Kačí, ani nevíš jak rozumím tomu, vstát, udělat ze sebe člověka a mít hezký den jen tak. Jsem 35tt a nespím, tvrdnutí břicha taky supr a záda.... ale když se to povede, je nám krásně. Tak přeji víc takových dní! Lucie

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně jste si užívali, tak to má být.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Kačí! My jsme měli rodinou sešlost ve vinohradu, vázalo sa. Ráno taky šílená průtrž mračen, táta nešťastný, že jsem všichni dojeli až z Prahy (já, přítel, bráchové 2). My si z toho nic nedělali, přeci jsme spolu! Tak jsme si zahráli Česko a ve 12 vyrazili! Cca za hodinku a půl dojela i jedna sestra s malou neteři´ 1.5 roku. Ta byla veselá koukala na nás z kočárku a zpívala nám. Je to velká herečka a řečnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krasne. Takova velka seslost. Musi to byt skvele takhle vyrazit z Prahy na Moravu 😊

      Vymazat
  5. Tys měla vel.36 a teď 38? Tak to ti ty fotky přidávají (a i před těhotenstvím taky) min.10-15kg. To snad není možné :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to aspon nepis jako anonym, ne? 😊 Mela. A nemyslim si,ze bych vypadala na velikost 42 😀

      Vymazat
  6. Kačí ,krásný článek ,moc ti to sluší vypadáš opravdu spokojeně :-)Jsem ráda že sis takhle užila den,je to potřeba ,už se těším na další článek a tady z toho anonymu si nic nedělej ,zoufalec zoufalá je to :-)užívejte s Artym jarní dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen moc nechapu, ze to ma nekdo zapotrebi. Nebyl to nijak sprosty ci urazlivy komentar. Jen si myslim, ze psat tehotne, ze je tlusta je jednoduse zbytecne. Asi to i tak vypada na fotce, protoze to potvrdila dalsi holka. Ja si neprijdu nijak extremne tlusta. Jasne pribrala jsem, ale jsem tehotna. A uprimne? Nez jsem otehotnela, tak jsem si myslela, ze na tom budu hur a kil bude mahore mnohem vic.

      Dekuji moc za podporu. Vazim si toho 💕💕💕

      Vymazat
  7. Teda, tak to byl ale víkend! ;-) My jsme se byli podívat na naše zamluvené štěňátko - bišonka. Má 5 týdnů, jmenuje se Falco a je pro naši dceru Emu, která si polovinu obnosu na něj našetřila :-). Takže jsme se hodinku hráli se 3 chlupatými "chlapečkami" a ani se nám nechtělo jet domů :-) Em se už nemůže dočkat, až si za 3 týdny pro něj pojedeme :-) A jinak jsme taky jenom papali - já vařím jen o víkendu, a tak si děláme jen to, na co máme opravdu chuť. A tak jsem snad po roce dělala špekáčky na pivu a bylo to mňamózní. :-) Dělal nám je taťka (už bohužel není mezi námi) už od dětství, a tak jsem je udělala i pro mamku, a vždycky mi ta chuť připomene právě dětství a dospívání :-) Měj se pěkně Kačí a opatruj se <3 Petra


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee stenatko. Jak ja miluju pejsky. Zrovna vcera jsme si s artym pousteli videa malych pejsku. Jsou to takova trdla. Az vam to v dobrem zavidim. Hned bych si pro nejakeho dalsiho pejska jela. Ale to uz bych s prckem nezvladla. 2 pejsi jsou na byt akorat 😊

      Jinak burty na pivu bych si hned dala. At to normalne nemusim, tak v tehu na to mam chut. Ale zase mi po uzeninach je vzdy tak zle, ze si je odpustim. Ale udelala jsi mi chute, to jo 😋

      Vymazat
    2. Já měla v těhu furt chuť na hamburgery - možná to bylo i tím, že nejbližší McDonald byl 70 km od nás a tak jsem k němu neměla přísun :-) A pak jsem měla furt chuť na játra, která se prý nedoporučují těhotným. zní to šíleně, ale dodnes i pamatuju, jak jsem již byla před porodem doma a mamka mi říká: prosím tě, už jsi na konci těhotenství, děťátko je už vyvinuté, koupila jsem kilo jater, jak je chceš? A tak jsem se taaak krásně přejedla :-) Prostě, když si tělo řekne, tak si řekne ...

      Vymazat
    3. Tyjo játra. To je hodně zajímavé :-D Ale proč ne, možná ti chybělo železo a tělo si to prostě řeklo. Protože zrovna játra ho mají hodně a v těhotenství je běžné, že železo chybí :-)

      Vymazat
  8. Kači, jste krásná :) bříško vám moc sluší ...Rozhodně si nemyslím, že byste byla tlustá :D 9kg je nic a i kdyby jste přibrala 20kg tak je to vaše věc a ostatním do toho může být kulový, takže z toho komentáře si nic nedělejte a hoďte ho za hlavu. Lidi umí být hnusní a vždy si najdou něco co se jim nelíbí. Navíc za počítačem je každý HRDINA. Důležité je, že jste šťastná a miminku se daří :) přeji vám hodně zdraví a síly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprostá pravda. Já si upřímně z toho nic extra nedělala. Přišlo mi to nevhodné, ale na druhou stranu vtipné. Z toho komentáře je cítit, že to píše člověk, který si chce jen rýpnout a přitom sám ví, že nemá pravdu. Od zveřejnění komentáře mi přišlo dalších několik komentů ze stejné IP adresy, ale komentáře se tváří, jako že to píše vždy někdo jiný. Takže buď je daný rozdvojená, v tomhle případě spíše rozpětěná osoba a nebo blázen :-D

      Ale děkuji moc za podporu. Moc si toho vážím :-)

      Vymazat
  9. Vždy mě fascinuje, když někdo hrdinně rýpe jako anonym. To je panečku odvaha.
    Kači, nic si z toho nedělej, důležité je, aby jste byly s miminkem v naprostém pořádku, zdraví a spokojení. A užívej si krásných chvilek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, do očí by to nikdo neřekl :-D Ale já jsem nad věcí, tohle mě rozhodně nerozhodí. Jsem šťastná za to, co mám a to si maximálně užívám :-)

      Vymazat