ZE ŽIVOTA: DVOJČÁTKA? HOLKA? NEBO KLUK?


Od momentu, kdy jsem oznámila, že jsem 2v1, tak mi od vás chodí nespočet krásných zpráv a příběhů. Za ně opravdu děkuji. Jste jednoduše úžasní. Trochu jsem se bála se otevřít a mluvit o svém životě blíže a osobněji, ale musím vám říct, že od té chvíle, co jsem vám to řekla se jen směji a jsem taková vyrovnaná, uvolněná a šťastná. Lhát neumím a dávat si 6 měsíců pozor na jazyk, na každý detail na fotce či na volné oblečení, kvůli náhodnému setkání, není nic pro mě :-)

Mezi těmi všemi zprávami od vás bylo i hodně dotazů. Jeden z nejčastějších byl dotaz na jméno a pohlaví.

Jméno jsem už trochu nakousla v předchozím článku a v tomhle vám prozradím vše do detailu. Chystám totiž ještě trimestrální články, ve kterých vám povím třeba něco o tom, jak jsem to zjistila, jak jsem to řekla Artymu, jak probíhal můj první trimestr plný nevolností, ale i jak probíhal ten druhý a třetí. Tam tedy ještě nejsem, ale už jen pár týdnu a vkročím i do toho třetího. Držte ale palce. Opravdu to potřebujeme.
DVOJČÁTKA?
Jsou lidé, kteří by dvojčata nechtěli a jsou lidé, kterým je to jedno nebo kteří je mají vysněná. Já už jsem s touto myšlenkou koketovala od mala. Můj táta je z jednovaječných dvojčat a někde jsem slyšela, že se dvojčata rodí ob generaci a ještě ke všemu k tomu mají tendenci holky. Jestli je to ale pravda nebo ne, to stoprocentně nevím.

Každopádně díky tomuhle jsem už tak nějak od mala byla "smířená" s tím, že je třeba budeme mít. V předchozích letech jsme si prošli takovou poměrně těžkou etapou (týká se to zdraví, ale to vám také ještě někdy povím) a to mi otevřelo oči. Vlastně jsem si uvědomila, jakým darem je to malé děťátko. A ještě ke všemu dvě. Takže, když se mě někdo zeptat, zda bych chtěla dvojčátka, tak jsem vždy odpověděla, že by mi to nevadilo.

Ano, teď ty, které je mají si říkají: "Jo holka, to nevíš do čeho jdeš.". To asi ano. Ale vždy jsem si říkala, že to zvládlo spousta párů a tak bych to měla zvládnout i já. A ještě, když mám tak úžasnou podporu ze strany manžela a rodiny. A také přátel. Pak to jde vše lépe.
NAPÍNÁNÍ DOKTORA!
Když jsem začala chodit na kontroly do poradny, tak se vždy doktor zmínil o dvojčatech. Ani ne v tom smyslu, že bych je tam opravdu měla, ale spíše o tom, že se podívá, jestli tam nejsou.
Takhle proběhlo několik kontrol, pak dokonce i prvotrimestrální screening a stále mi nikdo o dvojčatech nic neřekl. Ale také vždy následovala poznámka, že ještě není nic vyloučeno a že se to jedno miminko může klidně schovávat za tím druhým. Tak jsem si říkala, kdy se to tedy rozlouskne? Poslední poznámka mého úžasného doktora (ano, je vážně úžasný a je to sympaťák) byla před druhotrimestrálním screeningem. To mi řekl, že tam už se to rozlouskne. Vždy se u toho tak pousmíval a já netušila, zda si ze mě dělá legraci anebo ne. Ale bylo jasné, že mě spíše škádlí. Už jen proto, že to naše mimčo je ve velikosti lehce napřed a tak by to druhé muselo být opravdu hodně mini a musela by to být opravdu velká náhoda.

Druhotrimestrální screening tedy potvrdil, že tam je jen jedno. Ano. Jedno vymodlené a vysněné miminko!

KLUK NEBO HOLKA?
Teď už víte, že tam je jen jedno. Ale je to kluk nebo holka? Plno lidí kolem mě nebo třeba na Instagramu psalo, že vědělo pohlaví už při kontrole ve 13. týdnu. Tedy maximálně při prvotrimestrálním screeningu, kde je vidět například mozek, oči, nos, pusa, uši, ledviny, srdce, játra, žaludek, prostě téměř vše toho 7 centimetrového zázraku. Ale co pohlaví? To není jen tak. Hodně záleží, jaký je miminko exihibicionista, jak se chce ukazovat a jak moc dělá fóry.

A co myslíte? To naše dělalo hodně velké. Byla to stydlínka. Nebo stydlín? Většina lidí říkala, že to bude určitě holčička, protože ty nožky drží hezky pěkně u sebe :-)

Další kontrola následovala v 16. týdnu a tam mi můj lékař řekl, že stále nic nevidí. Tak jsem si musela opět počkat.
Čekala jsem do 19. týdne, kdy jsem si říkala, že už to musí být jasně vidět. Přeci není možné, aby ten náš prcek držel nožky u sebe a nechtěl nám prozradit, zda je to ona nebo on. A co myslíte? Samozřejmě tam nic vidět nebylo. Tedy něco naznačovalo, ale jisté to nebylo. Do toho mi každý říkal, že vypadám na holčičku. Dokonce i Arty a dokonce zpětně dle fotek nikdo z vás na Instagramu netipoval kluka. Jediná já měla takový vnitřní pocit, že to bude kluk a moje babička taktéž.

Počkat jsem si musela až do druhotrimestrálního screeningu, který byl na konci 22. týdne. Na něm pan doktor zapnul ultrazvuk, my hleděli do obrazovky a v tu chvíli ucukl. Zeptal se, jestli víme pohlaví a jestli ho vědět chceme. Tak jsme řekli, že by to měl být kluk a on bez jediného zaváhání souhlasil. Poté opět najel na pohlaví a tam to bylo vidět. Je to kluk, jako buk. Prý po tátovi, říká Arty :-)

Určitě vás teď napadá otázka, co jsme chtěli my. Zda holčičku nebo kluka. Upřímně nám to bylo jedno. Ale odjakživa jsem říkala, že bych chtěla mít staršího kluka a pak mladší holčičku. Takže spíš až u toho druhého miminka to bude přání holčičky. Takže na kluka se obrovsky těšíme a pořád spekulujeme, jak asi bude vypadat. Po kom bude mít co. Za dva týdny jdeme na 3D ultrazvuk, tak jsem zvědavá, co nám tento snímek napoví. Myslím si, že ale nic moc :-)
Ps.: Tyhle botičky jsou ještě po mém bráchovi :-)
Tak co jste tipovali vy? Holčičku nebo kluka? Nebo ta dvojčátka?

A co vás zajímá dále? Trimestriální příběh? Nebo třeba výběr kočárku? Na to se mě totiž ptáte také hodně.

Vím, že to je teď hodně kolem miminka, ale to se dalo čekat. Je to naše nová etapa života a strašně moc se z ní radujeme. Ale už teď připravuji dva příběhy do Podpory českého podnikatele. Tedy start-upový projekt, který chci podpořit a dostat do povědomí, protože si myslím, že za to určitě stojí.

Jestli vás zajímá něco z úplně jiného soudku, tak mi to sem napište a já se nad tím zamyslím a pokusím se to co nejdříve sepsat.


Zatím se mějte krásně

Líbá vaše Kačí



55 komentářů:

  1. prosím Katko napište, jak se to dozvěděl manžel :) děkuji moc za odhalení Vašeho soukromí Zuzka

    OdpovědětVymazat
  2. Z každého článku jde vidět jak jsi a jste šťastní!! Je to krása :) Ta druhá fotka je naprosto boží!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Kačí, moc hezký článek, moc vám to s Artym přeji! Jen taková vsuvka, jednovaječná dvojčata nejsou dána geneticky, to je naprostá náhoda. Geneticky dána jsou dvojvaječná ;). A ovlivnit to může hlavně žena, protože té se uvolní vajíčka z obou vejcovodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tááák. Tak jsem zase o něco chytřejší. Děkuju :-)

      Vymazat
  4. Gratuluju k chlapečkovi! :)
    Já u sebe tipovala holčičku, protože co jsem těhotná, tak jsem hodně na sladký, ale většina okolo řikala, že to bude chlapeček, tak jsem si to nakonec začla myslet taky :D ale jistojistě jsem se pohlaví dozvěděla až ve 28. týdnu - a je to teda fakt chlapeček :)
    Mně určitě zajímá trimestrální příběh - hlavně taky o tom, jak jsi to řekla Artymu a rodině/kamarádům :) Měj se krásně! K.

    OdpovědětVymazat
  5. Je, moc gratuluji. Netipovala jsem, spíš jsem byla natěšená na článek. Za mě jich chci určitě víc a je přirozené a hezké, že se s námi chceš podělit.

    OdpovědětVymazat
  6. Super clanek! Doted si pamatuji, jak se mi v noci pred kontrolou v 16tt zdalo, ze na ultrazvuku byl videt simpsonovsky pindik. Jo, ve snu byl ultrazvuk v simpsonovskem kreslenem stylu. A druhy den, mi pan doktor rekl, ze je to kluk. Ted je mu 16m a je to nas nejmilovanejsi koblizek :-) :-) :-) Preji at se Vam dari a jste vsichni stastni a zdravi!!

    OdpovědětVymazat
  7. Kačí moc vám gratuluji :) Ať je to holka nebo kluk hlavně at jste zdraví oba :) Budu se těšit na články o tom jak to všechno zvládáš ❤ držím palce

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, gratuluji ke chlapečkovi :)
    Můj strýc (taťkův bratr) mají dvojčátka, tak mně taky napadlo, že tu asi je určitá pravděpodobnost, že bych taky mohla mít...Chtěla bych spíš jedno miminko, ale kdyby se to stalo, určitě bych nebyla nijak nešťastná, hlavně aby bylo vše v pořádku. Ale věřím, že to napínání pana doktora muselo být nekonečné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo si přeje mít dvojčátka, že to pak má za sebou, já třeba vím, že bych stejně chtěla třetí :-) Porodu se zatím nebojím a by mi to nevadilo. Každopádně jak říkáš, kdybych je měla, tak bych to brala jako dar a rozhodně bych z toho nebyla v rozpacích. Jen nevím, jak bychom se vešli do ložnice, ale ono by to nějak dopadlo :-)

      Vymazat
  9. Tak to je přesně jako u nás. Všichni tipovali holčičku, já byla přesvědčená o holčičce a on měl na každém ultrazvuku nožky u sebe a ne a ne s nimi pohnout. Že je to kluk jsme zjistili až po porodu ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak tomu se říká to pravé napínání :-) Poslední dobou mi přijde, že ty babské rady jsou úplně naopak. Kdo vypadá dle babských rad na holku, má nakonec kluka :-) Kolem mě se zatím nenarodila žádná holčička, ale tak říkáme, že si teď vychováme kluk a v druhé várce přijdou holčičky, ty nevěsty pro naše chlapáky :-)

      Vymazat
  10. Ahoj, já jsem podvědomě taky věděla od začátku, že je to kluk. Zdálo se mi o něm dokonce den předtím, než jsem zjistila, že jsem těhotná. A i na vás to bylo vidět. Maminkám od kluků to totiž vždycky moc sluší. ;) Holčičky trošku ubírají na kráse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě když mi každý říkal, že čekám holku, tak jsem z legrace říkala, no tak mi rovnou řekněte, že vypadám strašně :-D Ale pravda, že jsem vypadala, vlastně si tak přijdu pořád. Sice vidím, že jsem taková jiná, ale nějak to není ono. Ale okolí to asi vnímá jinak :-) Každopádně v prvním trimestru jsem opravdu vypadala jak zombie, jak mi bylo zle, tak se ani nedivím, že každý to viděl na holku :-)

      Vymazat
    2. Tak jak má taky člověk vypadat k světu když je schopen za celý den pozřít maximálně rohlík a ne moc aromatické druhy čaje. Jediné na co jsem měla pořád chuť hned od začátku byly maliny. A pak jsem se dočetla, že přirozeně zmírňují nevolnosti od žaludku. Takže tělo není hloupé a samo si řeklo. Takže za mě vnitřní instinkt nepodceňovat ať už jde o pohlaví miminka nebo o vlastní zdraví.

      Vymazat
  11. Kači, já vám to s Artym tak přeju!!! <3 Budeš nádherná a hodná maminka! Moc mě tyhle články baví, ačkoliv je mi 23 a o dítěti nyní opravdu nepřemýšlím. Ale chtěla bych být těhotná tak ve 28 - 30-ti letech, pokud tedy do té doby vůbec najdu vhodného partnera :D

    A plánuješ natočit na YouTube alespoň jedno video, které souvisí s těhotenstvím?

    Zdraví Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pájo, neboj, sice je těžké si najít životního partnera, ale neboj, ona ta chvíle přijde. A většinou v době, kdy to budeš nejméně čekat :-) Video možná bude, možná ne. Asi se musím sžít s tím, že mluvím o svém osobním životě. A ono se to lépe píše, než točí. Ale možná ano. Zatím se na to úplně necítím, ale uvidím. Třeba ta chvíle opravdu přijde :-)

      Vymazat
  12. Kaci, krasny clanek :) Mam termin take v kvetnu, takze to prozivam o to vic... Jako bych cetla nas pribeh :-D Nase sviste (pracovni pojmenovani) se nam ukazalo take az na 2. screeningu, do te doby hralo tajemneho, tzn. bude to chlapecka! Nad jmenem uz badame dlouho a ve hre je Vincent nebo Kristian. Moc se tesim i na trimestralni clanky, muj prvni trimestr byl jen o nevolnosti a nekonecne unave. Ale ted uz je to moc fajn a miluju ty pohyby v brisku :) Opatrujte se a uzivejte si ten krasny cas v ocekavani!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, to moc ráda slyším a gratuluji. Hlavně se opatrujte. Vincent i Kristián jsou moc krásná jména. Ani jedním nic nezkazíte. Naopak. Bude od narození výjimečný. I když to stejně bude :-)
      Zatím jsem se psala dva články, ale už se začnu chystat seskupit ty trimestrální. Přemýšlím, jak to podat, protože máš pravdu. První trimestr je opravdu jen o nevolnostech :-)

      Vymazat
  13. Držím palce, ať jste oba zdraví a v pořádku. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Jak jsem si přečetla ten vzkaz, tak se mi zavlnilo břicho, jak kdyby tam někdo dělal mexickou vlnu :-D

      Vymazat
  14. Hlavně hodně zdraví vám všem, já tak trochu tipovala dvojčátka, ale i tak je to nádherné a ještě míň starostí :)
    Jinak mým velkým snem je taky mít prvního kluka a až potom holčičku, ale já mám ve svých 16 ještě času dost :D
    Mějte se krásně a už teď se těším na další článek o miminku, hlavně ať vše probíhá tak, jak má ;)

    Miška

    OdpovědětVymazat
  15. Holka, nebo kluk, to je fUK :)
    Mam štěstí, mam oba :) UTZ jsem mela minimum a nikdy bych to nechtěla vědět. Bylo to největší překvapení v živote :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím. Já jsem s tou myšlenkou koketovala také, ale když jsem to viděla nedávno u bráchy, kolik dotazů pořád dokola dostávali, tak jsem to vzdala a řekla jsem, že to chci vědět. A hlavně jsem strašně zvědavá :-D

      Vymazat
    2. Ja se na lidi vykašlala, ale když jsem čekala druhe mimi, tak lidi útočili dotazama na dcerku. A to byla teprve legrace. Byly ji 4 roky. Stále se ji lidi ptali, jestli bude mit brášku, nebo ségru a ona nechapala jak to jako máme vědět :)
      Chovala se k lidem slusne, ale cca týden před porodem jsem byla na kardiologii a tam se zeptala sestra co čekáme a tehdy jen protocila panenky a neřekla ani slovo :)

      Vymazat
  16. To Kácí nebyla narážka na článek, ale text z pisne z pohádky :) Jsem.odeslala bez vysvětlení :)
    Naznačujes zdravotní problémy, tak hlavně ať jste v pohodě!
    Mít syna je prima. Člověk víc pochopi muže vseobevne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jde pochopit? :-D Dělám si legraci, já se na to těším. Arty bude mít partáka a já si je budu rozmazlovat :-)

      Vymazat
  17. Ako som zistila, že som otehotnela moj muž stale že to bude malá Veronička, tak sme v tom tak nejakú chvilu žili. A všetko sa točilo len okolo dievčatka. I keď ja som mala také malé tušenie, že to bude chlapec, ale i napriek tomu, sme sa s bruškom rozpravali v ženskom rode.:) Po ultrazvuku v 20tt, keď mi Dr. povedala, že to bude na 100% chlapec, tak mi to na jednu stranu prišlo veľmi ľuto a poplakala som si, ale na druhú som bola veľmi šťastná.( tiež sme na mimi čakali kým nám bude dopriate )A čo je úsmevné, že som sa potom mojmu brušku ospravedlňovala, že i chlapčeka chceme, že ho budeme ľúbiť najviac na svete...
    Veď ono nezáleží či budeme počuť dievčenský alebo chlapčenský smiech a plač, plienky budú pokakané rovnako.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verů to je roztomilé, ale naprosto to chápu. A ten konec je naprostá pravda. Chápu, že plno lidí má vysněné pohlaví a třeba, když jsou 3 děti, tak už by to chtělo nějaký mix, ale na druhou je to stejně o tom, jestli je miminko zdravé. Přecijenom holka může být rebelka a lozit po stromech a míst stále odřená kolena jako třeba já a nebo kluk může být mazel, který bude rád dělat na Vánoce cukroví s maminkou :-)

      Vymazat
  18. Ach jo, já bych takové příspěvky neměla vůbec číst. Máme dvě krásné děti (a stačí!), ale přesto občas koketuji s představou, jaké by to bylo, kdyby přibylo ještě jedno. No a pak si přečtu tohle, vžene mi to slzy do očí, hormony začnou pracovat, vzpomenu si, jaké to bylo krásné, to očekávání, a nakonec i samotný porod, a hned bych do toho šla zase! Ale manžel už by se asi zbláznil a mám-li být k sobě upřímná, já taky, ono co si budeme povídat, je to občas náročné a pár let na mateřské se na mně podepsalo až až :-D Takže co z toho vyplývá? Budu číst radši už jen Vaše recepty :-D Ať jste zdraví, to je nejvíc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle naprosto chápu, proto jsem tu několika děvčatům psala, že když psaly, že by chtěly dvojčata, aby to měly při jednom za sebou, tak že by stejně po pár letech pokukovaly po dalším. Ono přecijenom to mimčo/mimča vyrostou a člověk zase chce prožít to těhu a chovat malé miminko.
      Děkujeme moc, zdraví určitě potřebujeme :-)

      Vymazat
  19. Kačí gratuluji k chlapečkovi :)
    Taky čekáme s přítelem malého Adámka ... My jsme se teda dozvěděli pohlaví už na prvotrimestrálním screeningu, kdy jsme prcka kombinací mého skákání a doktorova poklepávání mi na břicho probudili a on nám konečně ukázal jestli kluk nebo holčička. Celou dobu jsem si byla jistá, že to bude holčička a večer před screeningem jsem z ničeho nic příteli řekla: Hele to bude kluk. A ono jo ... Na jednu stranu jsem ráda, aspoň to bude velký a ochranitelský brácha, který se bude starat jednou o malou sestřičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Já si myslím, že je super si vyzkoušet obě pohlaví. A starší brácha je úžasný, já takového mám a nikdy bych neměnila :-)

      Vymazat
  20. ahoj Kači, uz jsem ti psala u předchozího clanku, ale zas mam potrebu reagovat(i když to bezne nedelam). My cekame prcka v cervnu, je take stydlin a ukazal se az na 2.screeningu a je to holcicka. I když jsem celou dobu byla nejak vnitrne presvedcena ze je to proste kluk. Instinkt zklamal :-D kazdopadne dneska si me uplne inspirovala s tim hnízdečkem atd. od sikovne Tramtada takze vybíráme :) (jinak naznačila si nejake problémy před otehotnenim a chápu ze nechces takto osobní věci ventilovat, sama jsem mela nejake tezkosti, ale o to vic si toho vseho clovek vazi a je to proste cele maly velky zazrak) jinak se tesim na clanky ohledne tehotenstvi. at se dari :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnízdo je úžasná věc a miluji ručně vyrobené produkty a ještě ke všemu, když se tím podpoří maminky na mateřské a nebo třeba tak šikovné slečny, jako je Kristínka. A koukala jsem u jiných maminek, že je to opravdu super věc. Dává se do postýlky, velké postele, na gauč a nebo se v tom může chovat. Takže praktické.

      Jinak ano, předcházelo tomu několik těžkostí a proto jsem od začátku doma a víceméně ležím, vařím a fotím a píši recepty. Snažím se být opravdu opatrná, abychom to perfektně zvládli :-)

      Vymazat
  21. Ahoj Kačí, moc vám držím palce, at je vše v pořádku a těším se na další články. My se už snažíme delší dobu, takže náš čeká 3x IUI, ale nejspíš to skončí u IVF a už ted přemýšlím, jestli si pak dát jedno nebo dvě emryjka. Já když si ted vzpomenu s jakou naivitou jsem začínala, ale člověk si pak uvědomí, že udělat miminko, donosit ho a pak ho mít, není vůbec nic lehkého, ale musíme doufat ve šťastné konce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vám držím moc palce. Určitě se to brzy povede. Věřím v to. Rok 2017 bude prostě zlomový :-)
      Jinak co vím, tak doporučují dávat jedno, protože když ti dají dvě, tak se to rovnou počítá jako dva pokusy. A tak se to doporučuje až u posledního. Každopádně šance je tam větší. A také ne každému to doporučí kvůli postavě. Znám pár, kde by jim to hodně pomohlo, ale holka byla tak drobná, že by dvojčata nezvládla donosit a tak jí museli vkládat vždy jen jedno.
      Jak píši, držím moc palce a máš naprostou pravdu, že vůbec počít a odnosit je jeden velký zázrak. Vlastně početím o miminko začíná ten obrovský strach, který už nikdy neskončí :)

      Vymazat
  22. To je tak krásný! Přeji tolik moc štěstí! :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  23. Krásný článek a blahopřeji k chlapečkovi. A moc by mě zajímal ten příběh vymodleného a vytouženého miminka, takže budu rádaadá, když se s námi jednou podělíš. Tuším totiž, že asi zažívám něco podobného. Přání hlavně šťastné a zdravé miminko😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano. Řekla jsem si, že až se nám tento šmudla narodí, tak to pustím ven. Je to pro mě asi takový psychický mantinel :-)
      Tobě přeji také jen to nejlepší a ať se vám brzy splní vytoužená přání :-)

      Vymazat
  24. Úžasný článek.Přeji vám ať se miminko narodí zdravé a vy abyste byli štastní.

    OdpovědětVymazat
  25. Mily budouci rodice��preji vam hodne stesticka, aby ste byli miminko a ty zdravi a at se vam dari. Sama jsem si uzila. Samovolny potrat. 2 roky snazeni a trapeni se a slz. A kdyz jsme si s muzem rekli, a i to tak citili, ze trapit se a zahazovat tak cas nema smyl, ze budeme holt rodice nebude, tak se to povedlo. Sok cislo jedna behem 14dnu jsem se citila jinak a ano byla sem tehotna. Sok cislo dve...dvojcata! Ja a dvojcata? To snad ne! Nyni je holkam 3,5roku a maji 2mesicniho brasku. Jsem stastna. A i kdyz unavena, nevyspala, co si budeme povidat bez penez ale stastna ja i muj muz. Kaci uzibejte si to. Jak tehotenstvi tak miminko. Strasne to utika a pak clovek jen vzpomina. Rid se svym pocitem a nedavej na rady oststnich. Jen ty budes vedet jak se postarat. Ja vim o cem mluvim. Kdybych se s holkama ridila sebou a ne oststnima bylo by vse jiste jinak. Jeste jednou hodne stesti a gratulovat budu az bude prcek na svete��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, jak to čtu, tak mám slzy v očích a husinu. To je smutný a krásný zároveň. Jsi opravdu silná a jsem za váš šťastná, že jste to takhle krásně zvládli.
      Děkuji moc. Snažím se užívat každý den. A i když mi je nevolno a jsem strašně unavená, tak si vždy řeknu, že bude hůř a že to za to prostě stojí. Lehnu si a odpočívám.
      Děkuji moc a opatrujte se.

      Vymazat
  26. Ahoj Kačí,
    musím říct, že jsem byla úplně napnutá, co vám pan doktor nakonec řekl, zda holka nebo kluk a moc gratuluji! :) Já jsem teď v 14. týdnu a zatím pohlaví neznáme, doktorka mi řekla, že při další kontrole (v 16.tt) tak jsem zvědavá, zda mimčo bude dělat fóry nebo ne.
    Přeju ti moc moc zdraví, ať jste s Artym šťastní a spokojení a jsem moc ráda, že tě zpětná reakce tvých čtenářů tak naplnila štěstím a dostala do pohody. To je moc hezké.
    Tvůj blog jsem občas pročítala ráda i předtím, několik receptů mám uložených, ale teď se sem vracím ještě radši a o dost víc častěji. O mimi mě od tebe zajímá asi úplně vše, co si zmínila, jak ty trimestrální články tak např. téma výběru kočárku. :) Budu moc ráda za každý článek na téma děťátka, o který se rozhodneš podělit. Moc hezky se mi čtou a inspirují mě.
    Měj se moc hezky a užívej bříška. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc gratuluji k těhotenství a moc děkuji za krásná slova.
      Několik článků už je připravených, tak jen čekají na zveřejnění. Nejradši bych dávala tak jeden denně, ale stále je to spíš food blog, tak to chci tak nějak rozprostřít. Mám v sobě teď tolik pocitů, které ráda sepisuji.
      Měj se krásně a opatrujte se :-)

      Vymazat
  27. Milá Kačí,
    já jsem při svém prvním těhotenství říkala, že bych hrozně chtěla Matěje nebo Elišku. Nechali jsme si to říct a tak jsme se těšili na Matěje. Za 2,5 roku k němu přibyl Tadeášek, to jsme taky věděli, že to bude kluk, jen výběr jména byl složitější. Váhali jsme mezi Tadeáškem a Kryštofem. Nakonec jsme zjistili, že moc nevíme jak zdrobněle bychom Kryštůfkovi říkali, tak je to náš Tedíček. Nejkrásnější na tom všem je, že jsme se sice nedočkali Elišky, ale skoro před 3 lety přibyl i Kryštůfek. U něj jsme se nechali překvapit a to teda bylo! Táta má doma 3 prince a mě si kluci hýčkají. Neměnila bych. :-) A jak to dopadlo s tím jménem? Je to Kryší, Kryšánek, Myšánek a spousta dalších obměn. Elišek je už stejně hodně. ;-)
    Přeji vám třem ať jste zdraví a užíváte si tajemné bříškové období.
    Kamča s rodinou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami to je tak nádherné. Já mám takovou radost za to, že mi tu opravdu hodně žen píše, že mají dvě a více dětí. V dnešní době jsem myslela, že je luxus mít i jedno a ne. Lidé děti vážně milují a zakládají velké rodiny. To je úžasné. Taky bych chtěla mít jednou velkou rodinu :-)

      Vymazat