čtvrtek 29. prosince 2016

VEGANSKÉ CHLEBÍČKY

Asi, stejně jako většina z nás přemýšlíte, co připravit na Silvestra. Já vždy volím nějakou klasiku, něco těžšího a třeba i něco lehčího. Přecijenom se sejde vždy skupina různých lidí a každý preferuje něco jiného.

Letos pro vás budu mít hned dva recepty. Na něco k pivu a na něco spíše pro dámy. Ač neříkám, že páni si to nezamilují. Můj Arty to doslova zhltnul.

Je to veganská pomazánka, která bude zaručeně chutnat i neveganům s grilovanou paprikou podávaná na křupavém chlebu.

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
  • 2 polévkové lžíce tahini pasty
  • 2-3 stroužky česneku
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

  • chléb
  • červená paprika
  • provencálské koření, pepř a sůl, olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme klasický hummus. Takže cizrnu, tahini pastu, česnek, citron, olivový olej, sůl, pepř a vodu z cizrny nalijeme do robota s noži a vytvoříme hladkou hmotu. Dochucujte raději postupně.
 Nakrájíme si chléb na tenké plátky a každý opečeme do křupava.
Poté si pokrájíme papriku na kostičky, pokapeme olivovým olejem, zasypeme provencálským kořením, solí a pepřem a vložíme na pánev. Lehce opečeme, ale aby paprika zůstala stále křupavá.
 Na plátek chleba dáme vrstvu cizrnové pomazánky.
 Přidáme grilovanou papřiku a trochu hladkolisté petrželky. Podáváme se sklenkou vína :-)
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

2 komentáře: