8. ADVENTNÍ SOUTĚŽ

Krásný den přeji všem!!!

Přináším vám poslední soutěž. A jak jsme Sokolovnou Průhonice začínali, tak jí budeme i končit. A to z jednoho hlavního důvodu. Tu soutěž jste si opravdu zamilovali a Sokolovnu také.
Už teď vám ale mohu prozradit, že soutěže končí pouze pro rok 2016, ale hned v roce 2017 začnou. Takže jestli se těšíte na povánoční dárky, tak se těšíte správně.
Poslední soutěž jsem se rozhodla zvolit vánoční. Sokolovna Průhonice totiž pro letošní rok naplánovala šnečí menu. Pro někoho nepředstavitelné jídlo, pro někoho naprostá delikatesa. Já sama šneky měla několikrát ve Francii a také při oslavě francouzských dnů v Praze a toto jídlo jsem si opravdu zamilovala. Když se totiž odprostíte od té myšlenky, že jíte šneka a zaměříte se na chuť, tak zjistíte, že je to opravdu lahodné. Je to svalovité maso, které je ale jemné a když je výborně dochucené, tak mu není co vytknout.

Dokonce sám pan Pavel Maurer říká, že Češi stále více a více mají tuto pochoutku právě na Vánoce v oblibě. On sám si na šneky na Vánoce potrpí a dopřává si je jako postní jídlo před štědrovečerní hostinou. Sám říká, že sice toto jídlo na první pohled působí jako francouzské, ale z historického hlediska patří k české tradici. Protože za první republiky se běžně konzumovalo. Nevěděli jste to? Já také ne :-)
Jsem ráda, že jste si Sokolovnu zamilovali stejně jako já. Někteří už si mohli všimnout, že jsem tam několikrát byla na jídle, wellness, nehtech a józe. 

Musím říct, že restaurace je tam naprosto dokonalá. Servis se rovná opravdu špičkové restauraci a přitom tam panuje pohodová a neškrobená nálada. Z restaurace je vidět přímo na dětské hřiště, takže si můžete vychutnávat sousta naprosto dokonalého jídla a u toho se dívat, jak vaše dítě řádí na trampolíně. V zimě můžete ale využít dětský koutek, který je pod vedením lektore. Ty se o děti starají, hrají si s nimi, aby si to děti také užily. 

Že by to chtělo po jídle nějaký relax? Jasně. I na tohle v Sokolovně Průhonice myslí. Mají totiž SPA část, kde se můžete jít vyhřát do sauny a lehnout do relax zóny. K tomu je zde i manikérka, kadeřnice a kosmetička. Na manikuře jsem tu vlastně také několikrát byla a musím říct, že lak mi vydržel neskutečných 10 dní. Což při mém rýpání v hlíně a neustálém vaření je opravdu zázrak. OPI je prostě super.
Mno a aby člověk neměl výčitky z jídla, tak je zde i fitness část. Nabízí skupinové lekce jako třeba mojí oblíbenou jógu nebo třeba posilovnu. A na děti také myslí. Když si půjdete zacvičit nebo do restaurace, tak je zde koutek, kde vám pohlídají vaší ratolest. Zní to snově, že? A přesně tak se zde člověk cítí.
Nevyprávím vám tu tohle jen tak. Za prvé jsem sama vyzkoušela několikrát restauraci, saunu, relax zónu, manikuru a jógu a byla jsem maximálně spokojená. A za druhé tohle můžete vyhrát i vy. Super, že? Tak jdeme na to!!!

A pokud vás zajímá přesné šnečí menu, tak je zde:
Šnečí velouté s košíčkem z listového těsta plněný kořenovou zeleninou, houbami a šnečím masem

Šneci po Burgundsku s máslem, česnekem, petrželkou, koňakem

Šneci s drcenými rajčaty  a čerstvými bylinkami, parmazánovou strouhankou

Šneci po švábsku s kaparovou omáčkou a parmazánem

Lanýžové tagliatelle se šnečím masem a zastřeným vejcem, parmazánem, rukolou
A mám tu pro vás ještě jeden malý dodatek. Pokus se vám na Vánoce nechce vařit, tak Sokolovna nabízí i vánoční take away. Já sama miluji právě to vaření, patlání se v salátu, připravování houbového kuby, vaření losového krému a těšení se na mamčinýho kapra.

Ale v dnešní době je plno rodin v jednom kole a jsou velmi šťastní, že něco takového je. Proto Sokolovna Průhonice připravila tuto nabídku, kterou si můžete objednat do 14.12.2016. Je totiž už téměř vyprodaná. Samotné jídlo si samozřejmě vyzvednete až 24.12.
SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

MILUJETE ŠNEKY? NEBO BYSTE JE RÁDI OCHUTNALI? CO VÁS NA NICH NEJVÍCE LÁKÁ? A JEŠTĚ MI NAPIŠTE, CO BYSTE SI NEJRADĚJI DALI Z KLASICKÉHO MENU


O co se hraje?
Šnečí menu v Sokolovna Průhonice pro 2 osoby
  • která obnáší předkrm, hlavní chod, dezert a nealko nápoje 
  • výhru si lze vyzvednout pouze v rozmezí 13.12. - 24.12.2016 a to z důvodu, že poté šnečí menu končí
Vstup pro 2 osoby do sauny a relax zóny
Vstup pro 2 osoby do posilovny
Hlídání dětí v dětském koutku na dobu návštěvy Sokolovny Průhonice

Tuto výhru si lze vyzvednout v rámci 1 dne. Tudíž si můžete jít zaposilovat, poté odpočinout do sauny a relax zóny a nakonec na výbornou 3 chodovou šnečí večeři.

Tak kdo chce zažít snový den se svou drahou polovičkou?
Vyhlášení soutěže bude již tuto středu.


VÝHERCE 7. ADVENTNÍ SOUTĚŽE:
Bazinga Stepanka
Barbora Trojáčková

Prosím vítěze, aby mi napsali na smoothcooking.cz@gmail.com, do předmětu napište 7. Adventní soutěž a pošlete mi váš email a celé jméno. 
Prosím vítěze, aby mi napsali do 3 dnů. Pokud se neozvete, vyhlásím nové vítěze.

Tento článek byl sepsán pro firmu Sokolovna Průhonice. Elite bloggers - content marketing. 


33 komentářů:

  1. Ahoj Kačí, nejradši bych vyzkoušela ŠPANĚLSKOU PAELLu S DÁNSKÝMI SLÁVKAMI, KREVETKY, ČERNÉ OLIVY, RUKOLA – FIT a šneky bych ráda vyzkoušela kvůli tomu, že mi příjdou zajímaví, i když jsem je tedy ještě nikdy nejedla, ale ráda bych na ně vzala i přítele :)
    Můj email: terezka99999@email.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Šneky jsem ještě nikdy neměla, byl by to tedy první zážitek s nimi a hne dtakový gurmánský. Určitě bych šla se svou drahou polovičkou. Jinak z klasického menu mě toho láká hodně, ale husa s kaštanovou nádivkou by byla horkým kandidátem.

    mail:lenka.radecka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, z jídelního lístku mě nejvíce zaujalo Prso z farmářského kuřete pečené v citrónovém jogurtu, protože miluji kuře, citron a jogurt. Šneky bych ráda ochutnala, protože mě zajímá, jestli jsou to opravdu ty "svině klouzavý" jako v Pretty woman.:) Pokud bych ale vyhrála, tak bych věnovala poukaz svým rodičům, vím, že by si relax ve dvou v tomto předvánočním čase shonu zasloužili.
    Email: prokopova.zuzka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Šneky bych moc ráda ochutnala, pokukovala jsem po nich už v Paříži, ale tenkrat jsem na ně nesebrala dost odvahy:-)Moc mě zaujaly i pečené krevety v Tom-Yum pastě a kokosovém mléce, mohlo by to být malinko pikantní, to já mám ráda:-)Myslím, že manželovi by taky chutnalo:) Završili bysme to nějakým prima dezertem a cappuccinem!Můj mail je alca.vargova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den Katko, šneky bych moc ráda vyzkoušela, už jsem po nich pokukovala v Paříži, ale tenkrat jsem nenašla odvahu jít do toho:-)Dále mě v Sokolovně zaujaly pečené krevety v Tom-Yum pastě a kokosovém mléce, které by si určitě dal i manžel. Završili bysme to nějakým dobrým dezertem s cappuccinem. Hezký den, těším se na Vaše další skvělé příspěvky. Alena V., mail alca.vargova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, šneky bych asi zkusila, nicméně se spíš bojím aby to nebyli slizouni.... :D
    A z menu bych si asi dala čerstvou rybu, nebo telecí řízek z mléčné kýty :)
    dzeejnyy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, šneky jsem nazkoušela, z exotiky jen ústřice. :-)
    Z klasického menu bych si vybrala: Hovězí beefsteak s dýňovým pyré,
    lanýžová omáčka, perníkové krokety, kapusta.

    Gratuluji výherkyním !

    Iveta
    medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Kači,tak já jsem nikdy šneka neměla.Ale čím dál víc ochutnávám nové jídla a myslím že s přítelem bysme si tohle určitě užily.
    A jídlo z jídelního lístku bych si určitě dala srnčí kýtu na červeném víně. Už teď bych si něco dala :)
    email:pankovaa.p@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj :) sneky jsem ještě nezkousela, ale ráda bych je ochutnala :) a nejvíce z jídelního lístku se mi zamlouvají pečené krevety v tom-jum paste a kokosové mléce :)

    Přeji hezke vanoce Kaci :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Kačí, šneky jsem ochutnala na jedné francouzské akci v Praze a byla jsem spokojená, takže bych je ráda ochutnala upravené ve té "správné" kvalitě :-) U Sokolovny o tom nepochybuju, i když jsem tam zatím nebyla. Bydlíme nedaleko, tradičně chodíme na adventní horkou čokoládu vedle ke Slepičkám, takže bychom to krásně spojili :-) Z menu bych si vybrala buď Pečené krevety v Tom-Yum pastě a kokosovém mléce a nebo Prso z farmářského kuřete pečené v citrónovém jogurtu, těžký výběr :-)

    Přeji krásný advent :-)
    Hanka
    skills-of-art@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

  11. MILUJETE ŠNEKY? NEBO BYSTE JE RÁDI OCHUTNALI? CO VÁS NA NICH NEJVÍCE LÁKÁ? A JEŠTĚ MI NAPIŠTE, CO BYSTE SI NEJRADĚJI DALI Z KLASICKÉHO MENU
    Musím říct, že šneci mě vůbec nelákají. Známý má šnečí farmu, kde jsem mu byla párkrát vypomoct.. no a teda není to moc příjemná a ''hezká'' práce :D Ale moje mamka chce už hrozně dlouho šneky ochutnat a bohužel jsme ještě nikdy nezastihly v žádně restauraci šnečí menu, takže tohle by pro ní byla pecka!
    Já kdybych si mohla vybrat z klasického menu, tak do restaurace určitě půjdu na snídani/brunch a rozhodně bych si dala vejce roastbeef. Miluji ''pomalá'' rána, kdy nikam nemusím spěchat a v klidu si můžu vychutnávat jídlo a milou společnost.

    OdpovědětVymazat
  12. Šneka jsem zatím neměla a určitě bych ho ráda ochutnala. Z klasického menu bych chtěla ochutnat pečené krevety v tom-yum pastě.

    Barbora T.

    OdpovědětVymazat
  13. Šneky jsem již měla možnost vyzkoušet u nás na Love Food Gastrofestivalu a musím uznat, že byli výborní! Člověk se bojí, jaké to bude, ale nakonec je to opravdu delikatesa :) Z klasického menu bych si vybrala Pečené krevety v Tom-Yum pastě a kokosovém mléce nebo Hovězí beefsteak s dýňovým pyré - oboje zní skvěle ♥
    klara.canova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Kači, můj partner má šneky rád, rád všechno zkouší, a já jsem taková konzerva, já je měla někdy před 20 lety někdy v ranních hodinách po nějaké party, takže už vůbec nevím, jak chutnali....a upřímně zrovna šneci nejsou uplně to, co by mě lákalo, jak jsem koukala na jídelni listek, hned bych si dala vývar, hovězí na smetaně nebo řízek - tim nikdy nepohrdnu, ale taky se musí umět udělat :)
    Přeji krásné pohodové svátky !!
    Lucka

    lucie.oujeska@email.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Šneky jsem nikdy nejedla a doufám, že ani nikdy jíst nebudu :D mám vůči nim asi velké předsudky a takto neobvyklých věcí se bojím. Z klasického menu bych si dala prso z farmářského kuřete pečené v citronovém jogurtu.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Kačí, šneky jsem ještě nikdy nejedla, ale jelikož v jídle obecně razím postup, že zkusit se má (skoro) všechno, asi bych se ochutnání nebránila. Jinou francouzskou specialitu - žabí stehýnka - jsem již vyzkoušela, tak bych aspoň doplnila další položku "haute cuisine" do sbírky ;). Ze stálého menu bych zvolila nejspíš norského lososa s krustou z cizrny, chilli a koriandru,
    s batáty, pomerančem, sezamem a fava fazolkami, protože čerstvé rybě v restauraci málokdy odolám - navíc v takovéhle netradiční úpravě..mňam:).

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Kači,

    šneky jsme již ochutnala ve Francii a bohužel mě nijak neoslovily.
    Nicméně má nejlepší kamarádka je miluje a vzhledem k tomu, že máme stejné chutě, bych jim ráda dala ještě šanci :-)

    Z klasického menu bych si dala Hovězí beefsteak, dýnové pyréčko, lanýžová omajda, perníkové krokety a kapusta.

    Měj krásný den :-) Karol

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Kačí, ještě před pár lety by pro mě bylo nepředstavitelné ochutnávat nová a pro nás ne tak typická jídla. Ale poslední dobou začínám experimentovat - nikdy jsem třeba neměla ráda mořské plody, ale krevetkám už jsem na chuť přišla ;) letos jsem i ochutnala cvrčky :D šneka jsem ještě neměla, takže by to byla výzva :D :D
    A co bych si dala z jejich menu? Určitě svíčkovou - protože ta je prostě nejvíc ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Šneky jsem zatím neochutnala, ale už jako malá jsem kolem nich chodila v Makru na nákupu s rodiči a vždycky mě lákalo je vyzkoušet. Jen nevím, jak by se na takovou večeři tvářil partner :-D Ze stálého lístku bych vybrala třeba srnčí kýtu. Ale vše vypadá velmi jedle :-)
    Bára Vaňková

    OdpovědětVymazat
  22. Šneky jsem nikdy neochutnala, takže právě proto by mě to moc lákalo :) Byla by to krásná příležitost, jak si udělat s manželem hezký večer, ochutnat něco nového a mít trochu času na sebe. Čekáme miminko a většinu společného času teď trávíme zařizováním pro něj ♡ Pokud by mě šneci neoslovili, vybrala bych si z menu telecí řízek.
    Přeji ti hezký den a pohodové Vánoce ♡
    Veronika

    Kachlikovaveronika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Kači,
    já bych ráda šneky ochutnala, jelikož je to jídlo, kterého se dlouho bojím, ale slíbila jsem si, že první příležitosti jej ochutnám. V tomto případě za výhrou ale spíše vidím úžasné překvapení pro přítele, který má v sobotu narozeniny a uvažuji, kam ho vezmu na večeři. Tohle by byl perfektní den. Nejenže nikdy nic podobného nejedl, ale ještě jsem si v pátek zažila, jak reagoval na lepší jídlo, než na které je zvyklý, když jsem ho vzala do Palandy v Praze. Takže bych je nejradši ochutnala i s ním. Láká mě na nich konzistence, kterou si nedokážu představit a zajímalo by mě, čemu se opravdu podobají. Z normálního jídelníčku bych nejradši asi zkusila krevety, které zní skvěle, navíc miluji jídla na asijský způsob. A hlavně bych se opět mohla rozdělit s někým, kdo takovou pochoutku ještě nikdy neměl!:)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj kaci, sneky me nikdy nelakali ale asi bych se hecla a vse se ma vyzkouset :). A z meny bych si vybrala divocinu jak predkrm carpaco tak hlavni chod Srnci.

    Kristyna Havlikova

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Kačí,
    výhra vypadá lákavě. Šneky jsem nikdy nejedla, ale ráda bych ochutnala. Z menu mě láká srnční na víně
    Kamila

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Kačí =) Už jsem chutnala červy, ale šneky jsem ještě nevyzkoušela. Moc ráda bych je ochutnala, abych měla zase rozšířený gastrozážitek.
    Ze stálého lístku bych určitě ochutnala farmářské kuře a rozdělila bych se s přítelem.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Šneci, to je výzva. Můj muž je má rád, já zatm nenašla odvahu. Tak třeba se jednou odhodlám. Z me u mě zaujal Losos s krustou a chilli. Po letech kojení si ráda dopřeju kořeněné jídlo. Krásný advent. Mirka.
    mirka.matuskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vylosována byla a vítězem se stává Mirjanka :-)

      Vymazat
    2. Děkuju. Mám obrovskou radost. Oslavili jsme teď s manželem 18let spolu, taknje to skvělá příležitost to společně oslavit. Díky za takovou krásnou výhru!

      Vymazat
  28. Ahoj Kačí,
    důvodem proč bych šneky moc ráda ochutnala je zvědavost. Myslím, že každý z nás má v hlavě takový ten oředsudek jakože "šnek, sliz, ble" :D a já bych se toho moc ráda zbavila :) A kde jinde je ochutnat než v tomto opravdu špičkově sestaveném menu! Z nabídky Sokolovny mě také velmi zaujal Norský losos v cizrnivé krustě s chlli a koriandrem, jelikož losos je prostě má srdcovka a ráda bych vyzloušela novou úpravu! :) Přeji ti krásné vánoční svátky a děkuji, že pro nás pořádás tak krásné soutěže!

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Kačí,
    důvodem proč bych šneky moc ráda ochutnala je zvědavost. Myslím, že každý z nás má v hlavě takový ten oředsudek jakože "šnek, sliz, ble" :D a já bych se toho moc ráda zbavila :) A kde jinde je ochutnat než v tomto opravdu špičkově sestaveném menu! Z nabídky Sokolovny mě také velmi zaujal Norský losos v cizrnivé krustě s chlli a koriandrem, jelikož losos je prostě má srdcovka a ráda bych vyzloušela novou úpravu! :) Přeji ti krásné vánoční svátky a děkuji, že pro nás pořádás tak krásné soutěže!

    OdpovědětVymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj. Šneky bych ráda ochutnala, protože jsem zvědavá, jak chutnají a uvařit si je sama doma bych asi nenašla odvahu. Nejvíc mě na nich láká, že bych ochutnala něco nového. Z klasického menu bych si nejraději dala Norský losos s krustou z cizrny, chilli a koriandru. Hezké svátky! Lenka
    leny.zz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat