OVOCNÁ ZMRZLINA (Bosch)

Tento článek byl sepsán ve spolupráci s firmou Bosch.


S létem začal požadavek celé rodiny na každodenní konzumaci zmrzliny. Je to u nás taková klasika spojená s létem. V mrazáku jich máme vždy několik. V poslední době ale využívám jednoho osvědčeného fíglu a to, že je schovávám do sáčku od ledu nebo hrášku. Stávalo se nám totiž, že Tobi si chodil i několikrát denně do mrazáku a zmrzliny si bez dovolení bral. Dostávalo nás to pak spíše do stresu, než do chvil pohody u vychutnávání nanuku. Tak to také zkuste. Protože, jaké dítě by hledalo zmrzlinu mezi hráškem, že? 

Jelikož jsme se konečně dočkali pestré sezóny ovoce v České republice, tak si zmrzliny vyrábíme sami. Obměňujeme je dle toho, co jsme zrovna sklidili nebo nakoupili. Často ale do zmrzlin používám banán, protože ty dodávají nanuku krémovost. Kombinuji ho často s jahodami, třešněmi, meruňkami nebo borůvkami. Abych ze svačiny vytvořila svěží svačinku, tak k ovoci přidávám ještě smetanový základ. Nejčastěji tvaroh nebo zakysanou smetanu. Když je chci trochu ozvláštnit, tak přidám hrst slunečnicových semínek, kokosu nebo oříšků. 

Celý tento článek není ale jen o zmrzlinách, ale také o jejich skladování. Často mi píšete dotazy, jakou lednici jsme vybrali. Mám o tom napsaný celý článek a tak vám sem přidávám odkaz. Najdete tam informace o všech spotřebičích, které doma máme. 

Při výběru lednice jsme koukali na několik parametrů. I když by nám vizuálně vyhovovala více vestavěná lednice, tak jsme jí nakonec nevybrali. Proč? Od začátku jsme věděli, že chceme velkou lednici a ty vestavěné jsou o mnoho menší. Stávalo se nám tak v nich, že jsme měli plno potravin stísněně uložené a to podporovalo kazivost. Pečlivé rozložení potravin a to nejen tak, aby měly místo, ale také, aby každá potravina byla ve správné poličce, tak má obrovský podíl na tom, že prodloužíte jejich životnost. Psala jsem o tom článek a na ten vám také přidávám odkaz. Najdete v něm plno rad a vychytávek, jak skladovat potraviny. 

Pokud vás ale zajímá, jak uchovávat a refreshovat potraviny, tak vám zde přidávám ještě jeden odkaz

Jak se můžete dočíst v článku, tak jsme při výběru hleděli nejen na prostornost lednice, ale i na to, aby měla možnost rozložit si potraviny tak, aby jim to prospívalo. VitaFresh zona byla tedy základ. Když už kupujeme bio nebo farmářské potraviny a tedy si za to připlatíme, tak chceme, aby nám to co nejdéle vydrželo v perfektním stavu. Hleděli jsme ještě na 1 parametr a to, aby se nepřemrazoval mrazák a sám odmrazoval. A to tato umí. Za rok používání se nám v něm nevytvořila jediná námraza, která by mohla škodit potravinám a znepříjemňovat život. 


Tip pro vás:

Nyní Bosch nabízí na vybrané chladničky cashback 2 000 Kč zpět. Akce trvá do 31. 8. 2021 a více informací najdete na akce-bosch.cz.

Tak, pokud právě vybíráte lednici, držím palce, aby byla vaše volba správná a nakonec vám vyhovovala stejně tak, jako vyhovuje nám ta naše. A teď jdeme už na ten recept.


INGREDIENCE:

  • 20 sladkých a červených jahod (lze zaměnit za třešně, borůvky nebo meruňky)
  • 2 zralé banány
  • 200 g zakysané smetany (lze zaměnit  za 150 g tvarohu)
Postup:
Všechny ingredience vložíme do mísy a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.
Směl nalijeme do formiček na nanuky a zamrazíme.

Nanuky můžeme konzumovat takto nebo si je můžeme ozdobit.

Rozehřejte vaší oblíbenou čokoládu ve vodní lázni, nanuk vyjměte z formičky, ponořte ho do čokolády nebo položte na pečicí papír a lžičkou pocákejte. Nakonec můžete nanuk ozdobit oříšky nebo ovocem sušeným mrazem. 
Takto ozdobené nanuky vraťte zpět do mrazáku a nechte zatuhnout.  

A to je vše. Nechte si chutnat.




Žádné komentáře:

Okomentovat