RESTAURACE: SOKOLOVNA PRŮHONICE

SOKOLOVNA PRŮHONICE
Říčanská 118 Průhonice
www.sokolovnapruhonice.cz


A mám tu pro vás další restaurační tip. Ano, kdo sleduje můj Instagram, Snapchat a Facebook, tak si nemohl nevšimnout fotek ze Sokolovny.

Před pár měsíci jsem jela poprvé do této restaurace. Dle stránek jsem si udělala nějakou představu a dle názvu absolutně žádnou. Ten název je lehce zavádějící. Ale po čase jsem se dozvěděla, jak to vzniklo.

Ano, jak název napovídá, tohle byla dříve opravdová sokolovna, kde se cvičilo. Jenže byla už ve špatném stavu a tak se jí nový majitel rozhodl od základu předělat a dát tomu nový rozměr.

RESTAURACE:
První zkušenost jsem měla s restaurací. Musím uznat, že takhle kvalitní servis jsem dlouho nezažila. Vlastně možná nikdy. Nevím, jak to přesně popsat. Ale celková restaurace je taková hodně světlá a vzdušná. Místo stěn jsou velká okna a tak člověk vidí na všechny strany. Dokonce i místo střechy je sklo a tak pro nás fotomilce je to místo snů. Fotit totiž jídlo ve špatných světelných podmínkách je šílenost. Vždy, když si volám do jakékoliv restaurace kvůli rezervaci, tak dodávám, že bych si přála stůl u okna. Nikdo nechápe. Je to už asi nemoc. Na druhou stranu z toho pak vznikají tak dokonale jedlé fotky, ze kterých se člověku sbíhají sliny.

To jsem ale trochu odbočila. Když jsem usedla ke stolu, tak jsem se trochu bála, že to bude taková ta škrobená restaurace. Obsluha byla opravdu vytrénována. Ale v tom dobrém slova smyslu. Přišel sympatický pán, s úsměvem a elegancí nám donesl menu, poradil, objednal a po celou dobu aktivně, ale nevlezle obsluhoval.
Asi to znáte sami. Buď je to tak, že si vás dlouho nikdo nevšímá, všem všechno trvá a člověka to nudí. Pak je druhá část restaurací a to je tak, že je obsluha tak aktivní, že má člověk pocit, že nemá ani chvilku soukromí a stále se ho na něco někdo ptá. Tohle byl zlatý střed. Ani jsem nemusela nic naznačit a vše jsem měla na stole. Jako by mi obsluha viděla do duše. Celou dobu, co jsem tam seděla jsem opakovala manželovi, že je to tu skvělé, že jsem tohle ještě nikdy nezažila.

Objednali jsme si první jídlo a byla jsem v sedmém nebi. Jak říkám celému svému okolí, sice tu jsou ceny lehce vyšší, ale ne neúnosně a za tu kvalitu jídla, servírování a porce to stojí. Každé jídlo bylo dotažené do posledního detailu. Nechybělo mu nic, nepřebývalo také nic. Vše bylo tak nastajlované, že bylo člověku skoro líto do toho zabořit vidličku.

Když jsem přemýšlela nad tímto článkem, tak jsem si říkala, že by bylo dobré, abych zde napsala i něco negativního. Protože, když člověk jen chválí, tak je to až trochu podezřelé. Ale je fakt, že zde není nic ke kritizování. Vše je svém místě, všeho je akorát, poměr cena výkon naprosto ideální a člověk odchází s příjemným pocit v žaludku, ale i v duši. Ze všech stran tu totiž dýchá takový klid a odpočinek. Jediná malá nevýhoda je místo.

Tato restaurace se nachází v Průhonicích a tak pro nás Pražáky cesta do restaurace může být komplikovanější. Ale naše pobočka Volva sídlí hned pár metrů od restaurace a já znám xy lidí, kteří tam denně jezdí mhd a problém s tím nemají. Kdo má auto, tak nemusí řešit vůbec nic. Autem je tam člověk za pár minut. Samozřejmě záleží, v jaké části Prahy bydlí :-)

DĚTSKÉ HŘIŠTĚ A ZÁZEMÍ PRO DĚTI:
To bych ale mohla i odbočit k zázemí. K restauraci totiž patří zahrádka s dětským hřištěm. Takže ve chvíli, kdy vy sedíte uvnitř (nebo na restaurační zahrádce), tak se při pití lahodného šálku kávu můžete dívat na své díte, jak si hraje a třeba dovádí na trampolíně.

Dokonce jsem se dozvěděla, že pokud zde navštěvujete jakékoliv služby (i restauraci), tak své dítě můžete zdarma svěřit do dětského koutku, kde se o něj po celou dobu návštěvy Sokolovny bude starat personál. To si myslím, že je naprosto skvělé.
Protože, kdo má děti, tak určitě zná tu chvíli, kdy by si rádi zašli s manželem do restaurace, ale nemají hlídání. Zde ho nepotřebujete, dítě bude v péči dětského koutku a vy si můžete užívat romantické chvilky u jídla nebo třeba v relax zone, což je sauna, kosmetika a medi-pedi.

SPORT:
Sportovní vyžití je tu opravdu velké. Venku se hraje basketball, tenis nebo badminton. Uvnitř jsou skupinové lekce a posilovna.

Bohužel na můj milovaný badminton jsem si ještě nezašla. Byla jsem totiž dlouhodobě nemocná a tak jsem byla pouze na pár lekcích jógy, která byla skvělá.

Vždy jsme si to s manželem naplánovali tak, že jsme šli na jógu, pak do sauny a nakonec na dobré jídlo. Byl z toho skvělý den, který si myslím potřebuji každý z nás. Jak už jsem několikrát někde říkala, tak v poslední době se všichni za něčím honíme a pak nám vůbec nedochází, že na sebe vůbec nemyslíme.

A jelikož s manželem poslední dobou díky práci trávíme stále méně a méně času, tak se snažíme ten čas, který jsem spolu plnohodnotně využít. A pak to vypadá třeba takto.

WELLNESS:
Výše jsem již nakousla saunu. V zimních večerech neznám snad lepší odpočinek. Člověk si prohřeje kosti, odpočine si a hlavně tráví chvilky v místech, kde se zastavil čas.
Sauna je zde klasická, hromadná. Vedle sauny se nachází mini bazének s ledovou vodou, ale také relaxační místnost. Tam je tlumené světlo, gauče a lehátka.

S manželem jsme měli vždy štěstí, že i když je to hromadná sauna, tak jsme tam byli vždy sami. Šli si tedy nahřát tělo, pak ho prudce zchladili a nakonec lehli na lehátko, zavřeli oči a poslouchali relaxační hudbu. Pohoda.

K welnessu patří i kosmetika a úprava nehtů. Ráda bych vám tu popsala, jak to celé probíhá a probíhalo, ale myslím si, že bude nejlepší, když vám překopíruji můj vzkaz, který jsem psala na Instagramu pár minut po návštěvě kosmetiky. Byla jsem totiž v takové eurofii, že bych to asi nyní nenapsala lépe.

Vzkaz z Instagramu:

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o jeden úžasný zážitek. Nejraději bych to sepsala do jednoho článku na blog, ale je to úplně mimo obor. Tak to sepíši sem. Dnes jsem šla na kosmetiku. Tak nějak jsem to brala jako klasickou kosmetiku, na kterou jsem zvyklá. Přišla jsem tam, přivítala mě slečna, která mi podala zavazovací ručník, řekla ať si odložím, zabalím se do něj a tuknu na ní a ona přijde. Posadila jsem se na lehátko a začala mi dělat masáž šíjí, poté jsem si lehla a začal ten pravý orchestr. 

Na čištění pleti jsem zvyklá, ale na asi hodinovou masáž obličeje, střídající veškeré prostředky, šeptání slečny u každé změny, co mi jde dělat a co nanáší. Místnost byla velká, bílá, ale útulná. Potichu hrála relaxační hudba a v celém tomhle konceptu se odehrávala celá kosmetika. Nakonec mi slečna dala masku a pustila se do masáže a peelingu rukou. Zakončila to zábalem. Pohyby při masírování obličeje vedli přes dekolt až k šíjím. Bylo to neuvěřitelně příjemné. 

Musím říct, že jsem za svůj život navštívila už několik kosmetik. Ale tohle jsem opravdu nezažila nikdy. Naprosto profesionální přístup, obrovský zážitek, relaxace, načerpání energie a odcházela jsem s úsměvem od ucha k uchu. Na závěr se mi slečna zeptala, zda chci nalíčit, připravila mi na stolek lak na vlasy, deodorant a nebo tělový sprej, který dotáhl k dokonalosti celou kosmetiku. 

Takhle to možná tak nevyzní, ale bylo to opravdu úžasné. Je mi jasné, že ne každý si tohle může dovolit, ale kdybyste chtěli dát někomu dárek a darovat mu zaručený relax s úžasnými účinky, tak tohle na milion procent doporučuji. A zakončit se to může touhle čokoládovou dokonalostí. Den pak bude na dlouhou dobu nezapomenutelný. Jo a trvalo to hodinu a třičtvrtě a já se jen modlila, ať to nikdy neskončí.


A to by bylo o mé zkušenosti se Sokolovnou vše. Není restaurace v Praze (i v okolí), která by mě za poslední dobu tak oslovila. Ať tím, že je vše pod jednou střechu, tak tím, jak je vše promyšlené a do posledního detailu dotáhnuté.
Takže jestli si někdy budete chtít udělat pěkný večer se svým partnerem, odpočinout si s dětmi od dětí, zajet na nové místo, ochutnat něco výborného, tak si vzpomeňte na Sokolovnu a vyražte sem. Stojí to za to :-)


A zde vám dám fotky ze všech všech návštěv Sokolovny:
Dýňová polévka, 50 Kč
 Steak s polentou, bohužel si nepamatuji přesný název a složení
 Míchaný salát s parmskou šunkou, rozpečeným kozím sýrem a griliášem
 Černý čaj Ronnefeldt, 50 Kč
Nugátový dortík se švestkovou omáčkou. Kombinace sladkého a trpkého.
  Gulášová polévka, 50 Kč
Prso z farmářského kuřete pečené v citrónovém jogurtu, bulgur salát se zázvorem, barevnou čočkou a čerstvým koriandrem, 289 Kč, 2690 KJ
Toto jídlo pochází z Fitness nabídky a u ní jsou vždy uvedené kilojoule.
 Pošírovaný norský losos, italské risotto s červenou řepou, cuketové nudle, černá pěna, 345 Kč
Horká čokoláda, 60 Kč
Ta byla vážně výborná, hustá a plná chuti. Na horkou čokoládu jsem expert :-)
 Lehký karamelový dortík v šupinkách z bílé čokolády, 60 Kč
Malinový řez s makronkami a nugátová espuma ve skleniččce, 95 Kč
  Linguine s pečenými kousky tuňáka, špenátem, chilli a konfitovaným česnekem, 345 Kč
Hovězí vykoštěné žebro, pečené v kořenové zelenině a česneku rajčatové italské risotto, bazalková pěna, 325 Kč
Konfitované vykoštěné kachní stehno plněné nádivkou s drůbežími jatýrky, podávané se špenátem a bramobrovými špalíčky, 345 Kč
 Malinový dortík s čokoládovou polevou, 60 Kč
 Meruňková variace s vanilkou, 95 Kč
Vejce grenier, pošírovaná vejce s uzeným lososem a holandskou omáčkou, 155 Kč
Růžička uzeného lososa s krémem Philadephia, 130 Kč
 Francouzské tousky provoněné skořicí s hruškovým kompotem a kysanou smetanou, 80 Kč 
Jahodová sklenice s krémem z  mascarpone a šlehačkou.
Asi nejlepší dezert, který jsem za poslední dobu kdy měla. Nevypadá to na to, ale byla to naprostá dokonalost.
 A ještě na jedno plus restaurace jsem si vzpomněla. Do restaurace chodím už několik měsíců a mají vždy tři druhy jídelního lístku.
Jeden základní, stálý.
Druhý sezónní. Například nyní měli sestavené chřestové menu sestavené od předkrmu, přes polévku, hlavní chod, až po dezert.
Třetí denní menu, které se podává ve všední dny přes obědy.

Takže pokaždé, když jsem přišla do restaurace, tak ně mě čekalo něco nového. Nestane se tedy to, že po nějaké době vás menu začne nudit, protože jste už vše ochutnali. Tento problém jsem měla už v několika restauracích.




Žádné komentáře:

Okomentovat