Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 25. října 2016

KVĚTÁK PEČENÝ VCELKU

Jestli vám tento recept připomíná recept od Jamieho Olivera, tak máte pravdu. Tento chlapák mě velmi inspiruje. Vlastně téměř vůbec podle něj nevařím, ale sleduji ho na Instagramu, kupuji si jeho kuchařky, prohlížím si fotky a to mě vždy vnukne nějaký nápad, co uvařit.

Tohle byla ale výzva. Mám pocit, že tento recept obletěl svět. A ještě aby ne. Je oku lahodící, zajímavý a hlavně výborný. Proč pořád dělat přílohu k masu brambory, když  můžeme upéct květák vcelku a ještě s výbornou rajčatovou omáčkou.

Přesněji jsem k tomu upekla kuře a byla to výborná kombinace. Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce

INGREDIENCE:
  • 1 květák
  • 1 plechovka rajčat nebo 4 čerstvé spařené oloupané a pokrájené
  • 3 lžíce pokrájené petrželky
  • 2 kávové lžičky sušeného tymiánu
  • 1 kávová lžička zauzené papriky
  • sůl, pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • plátky mandlí
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do misky si nalijeme rajčata.
Přidáme pokrájenou petrželku.
 Také tymián.
 Ještě zauzenou papriku.
 Také trochu soli a pepře.

 Oloupeme a pokrájíme česnek a také ho přidáme do misky.
 Zalijeme lžíci olivového oleje.
 A celou směs promícháme.
 Do zapékací formy vložíme květák.
 Zalijeme ho směsí.
 Posypeme plátky mandlí.
A dáme péct. Já na tyto věci používám tuto pečenku, která si myslím, že je pro dva jak dělaná.
Jinak si roztopte troubu na 170 stupňů a pečte cca 25 minut. Až bude květák hotový, tak vidlička květákem snadno projede.
 A máme hotovo. Můžeme podávat jen tak nebo jako příloha k masu.


6 komentářů:

  1. Tak týmto si ma dostala. Musím to (skoro) ihneď vyskúšať :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, je to takové nenáročné jídlo, které ale miluji :-)

      Vymazat
  2. Květák mám moc ráda a tenhle recept vypadá úžasně. Nejen dle ingrediencí, ale i podle fotek. Určitě brzy vyzkouším-

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, ať se povede a hlavně chutná :-)

      Vymazat
  3. Skvělé jídlo, letošní podzim ujíždím to teplé zelenině. Jen bych upravila slovosled v názvu článku na "Květák pečený v celku."
    Gratuluji k autorské kuchařce!

    OdpovědětVymazat