Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 4. října 2016

KVĚTÁKOVÁ UZENÁ POLÉVKA

Toto je inovace receptu, který tu na blogu mám už opravdu dlouho. Vlastně je to jeden z prvních receptů. Tehdy jsem se inspirovala u Koko. Hledala jsem totiž recept na polévku, která bude plná květáku, ale nebude plná smetany. A tohle je ono.

Stačí si udělat uzený vývar a pak do toho přidat květák a je to. Jedna z polévek, která je opravdu rychlá a bez práce. Přitom je chuťově dokonalá. Patří k mým nejoblíbenějším.

Takže pokud máte v lednici květák, tak tohle je jasná volba.


Doba přípravy: 2 hodiny
Náročnost: malá
Počet porcí: 8

INGREDIENCE:
  • 1 ks květáku
  • 1 mrkev
  • 200 g uzeného
  • kousek másla
  • 1 cibule
  • 3 kusy bobkového listu
  • voda
  • sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si velký hrnec a napustíme ho cca 3 l vody. Vložíme do něj kus uzeného masa a dáme vařit.
 Na pánvi si orestujeme pokrájenou cibulku do zlatova.
 K masu do hrnce přidáme ještě bobkový lisy.
 Trochu pepře.
 Orestovanou cibulku a vaříme minimálně hodinu a půl.
 Mezitím si připravíme květák a pokrájíme ho na menší kousky. Rozdělíme na 1/3 a 2/3.
Z hrnce vyndáme kus uzeného uvařeného masa a bobkový list a přidáme do něj 2/3 pokrájeného květáku.
A také mrkev.
Chvilku povaříme. Když je květák měkký, tak celou polévku rozmixujeme do hladkého krému.
 Polévku osolíme.
 A přidáme do ní zpět pokrájené uzené maso.
Také přidáme zbylou 1/3 květáku a ještě chvilku povaříme. Jakmile bude květák měkký, tak polévku ochutnáme a popřípadě dopepříme a dosolíme.
A je hotovo. Na vrch můžeme posypat trochu pokrájené pažitky.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.


Žádné komentáře:

Okomentovat