TVAROHOVÝ "RÁDOBY" CHEESECAKE S BANÁNEM

Tento recept byl původně sepsán přesně den po založení tohoto blogu. Je to tedy taková blogová stálice.
Každý den na něj klikne několik desítek lidí a to mluví o tom, že jste si ten recept prostě a jednoduše zamilovali. A já se ani nedivím.

Je to totiž taková tvarohová varianta cheesecaku, který měl před několika lety obrovský boom v ČR. Já už bych ten název nejradši přejmenovala na klasický tvaroháč. Ale vím, že byste ho pak s těží hledali.

Mno a vy, kteří koukáte na tento recept poprvé, tak neváhejte a pusťte se do něj. Nově jsem ho přefotila, aby se vám lépe připravoval.

Tak krásné pečení přeji.

Doba přípravy: 20 minut (+ 45 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 10

INGREDIENCE: Pečící forma průměr 22 - 24 cm (forma IKEA)
Na korpus:
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • šťáva z 1/4 citrónu
Na krém:
  • 50 g másla, roztátého
  • 200 ml mléka
  • 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
  • 2 vejce
  • 1/2 sáček vanilkového pudinku
  • 80 g cukru krupice
  • 2 banány
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr a vložíme do mísy.
 Dále si odvážíme mouku.
 Přidáme kypřící prášek.
 Ještě vajíčka.
 Také máslo.
 Trochu citronu.
 A důkladně zpracujeme. Těsto dáme do ledničky lehce zatuhnout.

PŘÍPRAVA KRÉMU:
Rozehřejeme si máslo a nalijeme do mísy.
 Přidáme vlažné mléko.
 Přidáme tvaroh.
 Celá vajíčka.
 Ještě cukr.
 Půl sáčku pudinku.
 Ještě přidáme rozčvachtaný banán.
A důkladně promícháme.
 Těsto vmačkáme do formy.
 A zalijeme krémem.
Rozpálíme trochu na 150 stupňů a pomalu pečeme cca 30-45 minut. Poté důkladně vychladneme.
Miluji tento tvarohový koláč podávat se slaným karamelem. Ten si nejraději kupuji.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.




11 komentářů:

  1. Mohla bych se zeptat, jak jsi udělala, že vrchní vrstva je bílá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to vyndáš z trouby, tak to potři zakysanou smetanou. Vypni troubu a dej koláč zpět do trouby a nech to dojít. Ono se to rozteče a rozprostře :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Kačí, vypadá to moc hezky. Mám doma slaný karamel, tak bych ho na to mohla použít :) poradila bys mi, kam jinam bych ho mohla přidat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že se hodí na všechny dezerty, kde jsou jablka, hrušky, ořechy, skořice, prostě takové ty podzimní chutě. A nebo na chleba s máslem :-D

      Vymazat
  3. Skvělý recept!
    Vypadá úžasně a určitě ho vyzkouším:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. A poradí mi, prosim, někdo, kde se ten slaný karamel prodává? Ty tvoje recepty jsou proste dokonale a výborne. A podle těch obrázku, připadne videí, to vypadá hrozne jednoduše! Jeste jsem nic nevadila, nepekla, zatim jen s uzasem projizdim stránky, čtu a rozjimam. Proste si to hrozne užívám a nemůžu se nejak odtrhnout a jit k plotně. Moc děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný, děkuji moc. Zkus si ten karamel vytvořit. Odkaz zde :-) http://www.smoothcooking.cz/2016/12/jedle-darky-slany-karamel.html

      Vymazat
  5. Hmm no tak nevím, ale zdá se mi, že jste se tady sekla s objemem mléka. Ale jako výrazně :) Pekla jsem schválně dva kusy a z prvního, kde jsem dala tak 100 ml, se mi udělala rozbředlá temixoidní kaše :) nebo tam má být nějaký superhutný tvaroh?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to je tekuté, ale v troubě to zatuhne, takže nesekla :-)

      Vymazat
  6. Potvrzuji správnost 200 ml mléka :) S tím pudinkem to při pečení krásně ztuhne. A je vážně výborný. I s nižší dávkou cukru moc dobré (dala jsem 70+60g). Díky za skvělý recept!

    OdpovědětVymazat