DYZAJN MARKET Z POHLEDU FOOD BLOGERA

Opět uběhl nějaký ten měsíc a opět se konal Dyzajn market. Tentokrát podzimní.

Na tento Dyzajn market jsem se těšila asi ze všech letošních nejvíc. Koná se totiž v období, kdy už je lehce chladno, ale přitom nás hřejí paprsky slunce. Nebo to tak aspoň každý rok bývávalo.
Jenže počasí mě velmi překvapilo a vypadalo asi tak, jako kdyby se market konal v létě. Bylo totiž naprosto nádherně, teplo, až vedro a ze všech koutů proudila díky tomu proudila dobrá nálada.

Na Dyzajn market jsme se s Artym vydali opět v sobotu a opět jsem potkala několik z vás. Opravdu si toho vážím. Každé takové setkání mě vždy nabije dobrou náladou.

Pro ty, kteří se sem nedostali nebo se nemohou dočkat dalšího Dyzajn marketu mám dobrou zprávu. V prosinci se bude konat hned 2x. Ano. Dva prosincové víkendy. Takže pokud milujete originální dárky a chcete načerpat super náladu sálající z lidí milujících všechny tyto dyzajnové kousky, tak neváhejte a vydejte se tam. Určitě bude zase nějaká soutěž a určitě vám to ještě připomenu.

A teď zpět k této sobotě.
Jak jsem říkala, na Dyzajn market jsme se vydali v sobotu dopoledne. Lidí zde bylo tak akorát. Ani málo, ani hodně. Prostě tak akorát, aby to vyvolalo perfektní atmosféru.

Samozřejmě jsme si museli dát limonádu z kluků z Herbert sirupy. Jsou to sirupy plné čerstvých bylinek a vždy vypadají naprosto dokonale.

Cena jedné limonády 70 Kč.
Dále jsme se zastavili u Tamarind tree. Jsou to nováčci a tak jsem na ně byla opravdu zvědavá. Asii miluji a když je opravdu vymazlená, tak to dokážu ocenit.
Na tomto stánku mě bavilo to, že knedlíčky motali přímo na místě a tak člověk ocenil tu ruční práci, která není úplně snadná.
Jediné, co by mohlo někoho odradit je cena. 3 ks s omáčkou stáli 120 Kč. Ale musím říct, že chuť byla naprosto dokonalá a lepší jsem snad nikdy nejedla. Takže tleskám a doufám, že tam budou v prosinci znovu.
 Samozřejmě jsme se nemohli nezastavit u sympatických děvčat ze stánku Makárna a I love espresso. Jejich novinkou byly placky. Bramborové placky. Pečené na sucho. Mňam. Tohle mi vždy připomene dětství a pobyt u babičky na chatě.
Říkala jsem si, jestli ta chuť bude taková, jakou si pamatuji. A byla. Opravdu mě to vrátilo hodně let zpět. Dělaly je na 3 způsoby a my si dali s povidly a s kozím sýrem.
2 placky děvčata prodávaly za 55 Kč.
Jelikož bylo opravdu letní počasí, tak jsme i naběhli na mladý kokos. Tato firma má novinku a to mladý kokos v pet lahvi. Já ale upřednostňuji klasický kokos. A to hlavně z jednoho důvodu. Můžu ho po vypití vydlabat.
Jeden prodávali za 99 Kč.
Mno a nebyl by to Arty, aby se nezastavil u Franks bistra. Ti už tam jsou několikrát po sobě a zaslouženě. Pokaždé se u nich zastavíme.
Jejich burgry jsou vymazlené, bulka výborná, maso perfektně dochucené a tak 125 Kč za tento burger je tak akorát.
 Konečně jsme se najedli a tak jsme si šli projít celý market. Narazili jsme na tyto skvosty.
Novinkou zde byl stánek se starými knihami a Lpíčkami. Perfektní. Tuhle hrabárnu milujeme ze zahraničí. Milujeme totiž ten adrenalin, zda něco najdeme nebo ne. Bohužel. Nic nám do oka nepadlo.
Hned vedle měla stánek LaKlara. Kdo viděl články a vlogy z Vídně, tak právě od ní jsem tam měla takové černé šaty s průsvitnou síťkou v dekoltu. LaKlara je vážně šikovná a její stánek příště určitě nevynechejte.
A tak by mě zajímalo. Máte od ní něco?
Nevím, jak vy, ale ty hračky a plyšáci z obchodů mě vůbec nebaví. Naprosto ale miluji tyto hračky. Takové ty jednoduché, šité z jedné či dvou látek a zdobené knoflíčkem. Až budu mít děti, tak tohoto budeme mít doma kvantum.
Aaaa máme tu mého největšího oblíbence a to jsou Funky dog bow ties. Proč je tak miluji?
Za prvé. Prodávají motýlky v několika velikostech (teď už i šátky) pro psy, které se snadno připnou na oboje. Ale!
30% z každého prodaného motýlka jde přímo na podporu útulků. No není to krásně? My už máme doma dva a určitě brzy přidám nějakou fotku holek právě s tímto motýlkem.
Takže pokud máte doma pejska, tak mu ho také kupte. Až jednou potkáte venku při venčení pejska s motýlkem, aspoň pochopíte, že to není úchylka páníčka, ale že právě on podporuje ty pejsky, které neměli v životě takové štěstí.
Bláznivé batohy? Proč ne.
 Stylové pantofle? Tady je máte.
A jsme zpět u jídla. Narazili jsme na stánek Yim a Piu (jim a piju). Raději to píši pro ty, kteří jsou stejně nechápaví, jako já. Já si totiž pořád říkala, proč česká firma má takový divný asijský název :-D
Každopádně jestli znáte Monin sirup do kávy nebo mlíčka, tak tohle je podobné, jen z kvalitních surovin, bez éček a jiných nesmyslů a český. Takže jsem neváhala je lískový oříšek jsem si koupila. Jedna lahvička za 169 Kč.
Stánek s nimi měl i Jan z Janovy pece. Ano, moje milované musli. Vlastně moje nejoblíbenější. Mák? A čokoláda? Nejlepší!
Bohužel u stánku nebyl samotný Jan. Ale zase tam byla jeho sestra. Vlastně jeho kopie. Už z dálky jsem si říkala, že ti dva jsou sourozenci. Velká sympaťanda, která mi dala dárek od Jana. A to kilové balení Janova musli. Ano! Jan už dělá kilové balení pro netroškaře. Jako jsem já.
Další z food stánků byla KOKO s jejími vývary. Na ně jsem byla obzvlášť zvědavá. Miluji totiž vývary od kluků z Konečně vývar. Za prvé tu byli první a za druhé chuť jejich vývarů je opravdu dokonalá.
Nakonec jsem si odnesla jednu sklenici hovězího vývaru a jsem zvědavá, až jí ochutnám a porovnám. Vlastně bych mohla udělat nějaký srovnávací test. Dobrý nápad Kačí.
1 sklenice 125 Kč.
A už jsme téměř u konce a to u Cakeland cupcake neboli čupčák. U tohoto stánku vždy stojí naprosto sympatická Deni s jejích laskavým hláskem.
Na tu jsem se opravdu těšila. Měla tam své klasiky. Já si odnesla domů dva kusy. Jeden malinový s krémem z  mascaropone a karamelovým. A ten malinový? To byla dokonalost. Cena 42 Kč za kus.
Závěr naší Dyzajnové procházky byl u Creme de la Creme. Bez nich to už nejde. Já jsem zamířila do veganské části. Dala jsem si čokoládu a vlašský ořech. Arty měl slaný burák a to je něco. Vážně dokonalost. Až mě mrzelo, že ho neměli ve veganské.
Kopeček stojí 30 Kč.
Z Dyzajn marketu jsme odešli s několika taškami. V ní dřevěný vzorovaný váleček, který jsem dostala od majitelky Dyzajn marketu. Ještě jednou moc děkuji. Pak nějaké dortíčky, vývar a dalších pár dyzajnových kousků. To vám ukážu třeba v nějaké haulu :-)
Pokud jste došli až sem, tak vám děkuji za přečtení článku a budu se těšit u dalšího, který bude opět o Dyzajn marketu, ale o tom zimním, Vánočním.

Krásný den
Kačí

Pokud si chcete zavzpomínat, video zde:

A video z prázdninového Dyzajn marketu je zde:
Tento článek byl sepsán pro Dyzajn market.


10 komentářů:

  1. Tohle jsou zážitky, které pražákům závidím :-) Děkuji za zprostředkování skrz fotky a písmenka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že vás to baví. Je mi jasné, že se sem člověk nemůže dostat pokaždé nebo třeba nikdy. Proto jsem ráda, že to mohu představit prostřednictvím blogu :-)

      Vymazat
  2. Před Vánoci určitě zajdu, vypadá to nádherně. Miluju tyhle nakupovaci akce se spoustou drobností a dobrým jídlem. Jen ta peněženka pak pláče...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam budu na stoprocent. Na obou. Tak se třeba potkáme :-)

      Vymazat
  3. Vždycky mě Dyzajn market hrozně lákal, ale buď mi to nevyjde kvůli práci, nebo zdravotním problémům. Už sem se chystala asi 5x a fakt mi to ještě nevyšlo :D
    Myslim, že o motýlkách už jsem někde četla, podle mě je to víc než super nápad. Krásný doplněk a ještě tím přispějem.. :)
    A ty cupcaky, vegan zmrzlina, bramborový placky?? ♥♥♥ Božeee, sliny tečou!
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem o nich i v minulém reportu. Opravdu mě takhle dlouho žádný projekt nenadchnul a jsem ráda, že je mohu nějak podpořit a dát o nich vědět. Pejskům se musí pomáhat :-)

      Vymazat
  4. Piťo taktiež podporuje starých kamarátov z útulku :) Super blog!

    OdpovědětVymazat
  5. Taky bych ráda někdy takovou akci navštívila.

    OdpovědětVymazat