Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 12. září 2016

CUKETOVO LILKOVÁ BRUSCETTA


Grilovací sezóna nám sice za chvilku skončí, ale nezoufejme. Nemusíme přeci grilovat pouze venku na uhlí. my si třeba před 6ti lety koupili kontaktní gril a na něm většinou grilujeme i v létě. A nebo postačí trouba. V té to jde také raz dva.

Takže, ať už si budete tento recept připravovat ještě v létě venku na uhlí nebo doma v troubě, tak se do něj určitě pusťte s rychlostí blesku. Protože si ho zaručeně zamilujete a budete ujídat po celou zimu jako teplý zeleninový salát.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 3 střední cukety
  • 1 lilek
  • citronová kura ze čtvrtky citronu
  • trocha citronové šťávy
  • snítek plocholisté petrežele
  • 1-2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • v případě zájmu chilli
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozkrojíme cuketu i lilek na půl, pokapeme olivovým olejem a opečeme do měkka.
 Poté si cuketu i lilek nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy.
 Přidáme pokrájenou plocholistou petržel.
 Nastrouháme si citronovou kuru a přidáme jí tam také.
 Zakápneme trochou citronové šťávy.
 Přidáme prolisovaný česnek.
 Zakápneme olivovým oleje, osolíme a opepříme.
 Podáváme s opečeným plátkem pečiva.
 Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.   

Žádné komentáře:

Okomentovat