Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 9. června 2016

LUŠTĚNINOVÝ SALÁT S KREVETAMI

Za dveřmi je víkend a ten je plný všelijakého jídla. Aspoň u nás to tak je. A to ještě ke všemu tento víkend strávíme u babičky na chatě. Takže to budou určitě dobroty jako řízky, vepřo knedlo zelo nebo svíčková. Prostě klasika.

A tak vám tu přináším jeden salát, který je super, jako příloha ke grilování, jako lehká večeře a nebo jako super svačina do práce. Je to raz dva a určitě to potěší vaše chuťové buňky.

Mno a nakonec jsem z toho vytvořila tuhle supr trupr večeři, kterou jsme si daly s mojí Marcelojdkou (kamarádka) a pěkně si pošmákly. Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 20  minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3

INGREDIENCE:
Kuskus:
  • 1 balení Pea and four bean Medley NEBO 100 g Fazole Borlotti, 100 g fazole Kidney, 100 g hrášku a 100 g sójových bobů
  • 1 lžíce bylinkového másla
  • 10 lístků máty
  • 100 g celozrnného pohankového kuskusu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, chilli

Krevety:
  • 200 g krevet
  • 1 lžička medu
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř
  • hrstka koriandru
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy si odsypeme 100 g kuskusu.
 Kuskus zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru.
A přidáme lžíci olivového oleje  a necháme kuskus nabobtnat.
Mezitím, co se nám připravuje kuskus, tak si připravíme směs luštěnin.
Do kastrůlku nasypeme luštěniny, přidáme lžíci bylinkového másla (nebo máslo a směs bylinek), přidáme posekané lístky máty a prohřejeme.
 Po cca 5ti minutách je hotovo.
 Kuskus zamícháme do luštěnin.

KREVETY:
A vrhneme se na přípravu krevet.
 Krevety si přendáme do mističky a přidáme k nim lžičku medu.
 Zalijeme šťávou z půlky citronu.
 Osolíme, opepříme a přidáme chilli.
 A nakonec přidáme hrstku posekaného koriandru.
Vše důkladně promícháme a prohřejeme v kastrůlku na střední plamen. Po cca 3 minutách krevety zrůžoví a tím nám dávají najevo, že jsou hotové.
Určitě krevety nerestujte dlouho, byly by pak vysušené a gumové.



2 komentáře: