TRAVEL TIPS: KAM ZAJÍT V ČESKÉM KRUMLOVĚ?

Když byl prosinec 2015, tak jsme si s kamarádkami řekly, že by bylo fajn někam vyrazit. Někam bez chlapů, jen my děvčata. Prvotní plán byl jet do Berlína. Tam jsem ještě nikdy nebyla a rozhodně se tam chci podívat.

Jenže kvůli těm všem teroristickým událostem jsme se rozhodly, že zůstaneme v České republice. A udělaly jsme dobře. Já sice už v Českém Krumlově byla, ale kamarádky ne. A i kdybych tu byla po desáté, stejně sem moc ráda pojedu. Český Krumlov je totiž moc krásné město.

V té době byla zima, pár dní před Vánoci a tak celé město mělo takovou krásnou a romantickou atmosféru. Prošly jsme si celé město křížem krážem, navštívily náměstí plné Vánočních trhu a kapely, nakoupily v roztomilých obchůdkách plných dekorací do bytu a ochutnaly pochutiny z kaváren a restaurací.

Nákupové video z Českého Krumlova zde:

NEJLEPŠÍ KAVÁRNY A RESTAURACE
 U každé restaurace stačí kliknout na její název a otevře se vám celkové hodnocení a další fotky.
 
Adresa: Latrán 13, 381 01 Český Krumlov, Česká republika
 
Nejprve jsme šli do jedné čokoládovny. Bohužel už nemohu dohledat název. Tam nám majitel doporučil právě Papa´s. Raději jsme si tam zavolaly na doporučení majitele, protože tam prý bývá plno. A ani se nedivím. Papa´s je vážně skvělá restaurace.
 
Když jsme se k této restauraci blížily, tak mi to došlo. Při první návštěvě Českého Krumlova jsme právě v této restauraci, na venkovní zahrádce, s výhledem na vodu seděli a jedli. O to víc jsem se sem těšila, protože to tu bylo výborné.
 
Zajímalo mě ale, zda to je stejně dobré i nyní. A ano. Dala jsem si rizoto se sušenou šunkou a po dlouhé době mi přinesli rizoto, jak se patří. Vážně výborné. Holky měly ryby a těstoviny a vše bylo skvělé. Obsluha moc milá a dokázala mi poradit.
 
V létě si můžete sednou ven na zahrádku a kochat se krásným výhledem. Takže na tak malé město mi to přijde opravdu povedená restaurace.
 
Kolektiv
Adresa: Latrán 13, 381 01 Český Krumlov, Česká republika

Druhý den ráno jsme vyrazily na snídani. Měly jsme namířeno do Crépes & Coffee. Bohužel, i když měli na ceduli napsané snídaňové menu, tak otevírali až v 11 hodin.

Naštěstí naproti se nacházel Kolektiv. Je to druh podniku, který bych si sama nevybrala, ale hodnocení na foursquare bylo skvělé, tak jsme to zkusily.

Trochu mě zklamaly lívance, které jsem si dala. Dostala jsem 4 pidi kousky, bohužel ani ne čerstvé a ohřívané v kontaktním grilu. Tedy nebyli nadýchané a moc dobré. Cena kolem 90 Kč.

Dala jsem tomu ale druhou šanci a objednala si perníkový cheesecake. Nebyl to sice takový ten hutný cheesecake, jak má být, ale takový nadýchaný, jemný. Což vůbec nevadilo. Chuť perníku a smetany byla dokonalá a tento dort bych si s chutí dala znovu.

Všimla jsem si, že spousta přátel a lidí na IG do Kolektivu při návštěvě Krumlova chodí a rádi. Takže pokud sem zase pojedu, určitě se sem znovu podívám.

Jo a venku jsou krásné lavičky, na které se můžete s šálkem kávy posadit a pozorovat ruch ulice. To miluji.

Crépes & Coffee
Adresa: 38101 Český Krumlov, Česká republika

Tohle je ta kavárna, kam jsme měli jít na snídani, ale měli zavřeno. Každopádně při odchodu z Kolektivu mě zlákalo jejich okénko a doslova musela si koupit jejich trdelník. A tady pak odstartovala moje trdelníková mánie. Chodila jsem na něj jednou týdně přes celou zimu na Václavák :-)

Každopádně podnik sám o sobě hodnotit nemohu, nebyla jsem uvnitř, ale trdelník mají skvělý.

Další podniky v Českém Krumlově s dobrým hodnocením:
MLS creperie
Egon Schiele Café
Apotheka - bar
OMNES CAFFE Arleta
Dobrá čajovna
Krčma Šatlava
Deli99
Depo


NEJLEPŠÍ MÍSTA A PAMÁTKY

Státní hrad a zámek Český Krumlov
Hradní 184, Český Krumlov, Jihočeský 381 01

Zámecká zahrada
K Zámecké zahradě (Zámecká zahrada), 381 01 Český Krumlov, Česká republika

Museum Fotoateliér Seidel
Linecká 272, 381 01 Český Krumlov, Česká republika

Zámecká věž


A to je prozatím vše. Až se do Českého Krumlova opět vrátím, tak tento článek zaktualizuji. A věřte, že se sem vrátím opravdu ráda.


Mějte se krásně a cestuje. Hlavně za jídlem.

Vaše Kačí



Většina fotografií je půjčená z Foursquare. Jakmile najdu soubor svých nafocených fotografií, vše obměním.

6 komentářů:

  1. Super tipy... chystám sa cez leto, takže sa to hodí (: hlavne to múzeum by som rada navštívila

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Kačí, tvůj blog jsem objevila nedávno, když jsem hledala nějakou recenzi na Šmakujto box a vykoukla jsi na mě Ty se svým mužem ve vašich společných usměvavých YT videích. Jste oba moc sympatičtí, na vaše i tvé videa se tak hezky dívá, působíte moc mile a pozitivně, mám pocit jako bych vás znala.;) Teď si pročítám ráda i tvé články, byla jsem moc zvědavá na tvé recepty a hlavně fotky, chtěla jsem vidět, jak používáš nakoupené kuchyňské doplňky a nádobí při focení. Sama totiž moc ráda fotím a baví mě i food styling, ač na to nemám dost času a jsem spíš na začátku. Přiznám se Ti, že taky miluju nakupování nejrůznějších mističek, mís, talířků, skleniček a ubrousků a vlastně všeho možného do kuchyně a často je to taky hlavně kvůli focení a i já jsem dospěla k tomu, že nemusím mít ode všeho celou sadu po šesti kusech, ale stačí třeba jen od každého kousek.;) Mně učaroval jednoduchý skandinávský styl, takže vybírám spíš tam. Děkuji Ti za tvůj blog a zvu Tě na oplátku k sobě, píšu o všem, co mám ráda, přírodě, přírodní kosmetice, poctivých produktech a jídle, někdy o bytovém designu i naší rodině... :)) Přeji krásné dny, Veronika.
    http://wheretigerslive.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verů, tak to jsi naprosto moje krevní skupina. Určitě se na tvůj blog podívám a moc ráda :-)

      Vymazat
  3. Český krumlov je super, sám jsem tam byl v muzeu Vltavínů - https://www.vltaviny.cz/.
    Zjistil jsem třeba, že tam mají bezkonkurenční zlaté i stříberné šperky, tak jsem hned jeden manželce zakoupil. Pokud tedy hledáte tipy, kam zajít - doporučuji muzeum Vltavínů.

    OdpovědětVymazat
  4. Diobrý den
    my vzdy delame takovy vylet ze dojedeme na raftu
    spime tu https://www.leylaria.cz/ a pak pujcime kola a jedem smer vyssi brod
    skvely vylet

    OdpovědětVymazat