RESTAURACE: PETER´S APARTMENT

WEB:
www.facebook.com/petersapartment
www.instagram.com/peters_apartment/

ADRESA:
Slavíkova 24, Praha 2

Jak jsem vám už říkala ve videu, kamarád Petr si otevřel před měsícem svůj vysněný podnik, své bistro. Adresa napovídá, že se opět jedná o pražský podnik a přesně takový, jaký miluji.

Je to takový ten pohodový styl podniku, který je převážně tvořený z českého dřeva a černých popisovacích tabulí. Rozhodně to není nic "posh", ba naprostý opak. Za barem najdete zatím každý den samotného majitele Petra. Je to pohodový blonďák, který se rozhodl netvořit tištěné menu a to z jednoho prostého důvodu. Aby vám o jeho nabídce mohl sám povyprávět.

Nad každým jídlem přemýšlel. Vlastně nad každým kouskem bistra. Šátečky jsou plněny povidly z babiččiny zahrádky, paštiku dělal sám Petr a maso mu na to dodal rodinný příslušník, který je myslivec. Chleba mu peče "teta" v kuchyni a je tak výborné, že si ho vyžadují hosté tzv. s sebou. Kávu si nechal namíchat dle svých chutí a tak jeho kávová směs je originální a specifická právě pro jeho bistro.

I tak malý podnik má pípu, takže pokud jste milovníkem piva, tak si sem můžete zajít na jedno (dvě, tři, čtyři,...) orosené. Petra přítelkyně je someliérka a tak mu pečlivě sestavila vinotéku. Milovníci limonád budou také potěšeni. V Peter´s apartment prodávají limonády, kterými se vrátíte do minulosti. Jsou to takové ty klasické orandžády a malinovky ve skleněné láhvi.

Já si dala francouzské tousty, které jsou naprosto dokonalé. Křupavé a přitom šťavnaté. Milovníci vajíček si také pochutnají. Mají tu míchaná vajíčka po francouzsku, která jdou na odbyt. Dával si je téměř každý.

Jak bych to shrnula. Když jsem sem šla, měla jsem určitá očekávání. Ale tohle jsem vážně nečekala. Je to další podnik, který má hlavu a patu, je vidět, že nad sestavením interiéru a menu někdo (Petr) přemýšlel a je to další podnik, kam se určitě vrátím.

Takže, kdo jste z Prahy, zapamatujte si název Peter´s apartment a určitě ho navštivte. Jo a je "dogs friendly".




8 komentářů:

  1. Ahojky...:)
    Moc hezký článek, hned bych vyrazila nebýt to z Děčína tak daleko. Limonády si moc dobře pamatuji, mám na ně jen hezké vzpomínky. Zajímalo by mne, s čím byl ten druhý chlebíček - s paštikou, či marinovaným tofu?
    Hodně píšeš o pražských podnicích, jestli Ti to nebude vadit dala bych Ti i tip na návštěvu litoměřické kavárny "Káva s párou" nebo restaurace "Kristin hrádek" u děčínského Sněžníku.
    Jen tak dál, z každého nového videa mám radost.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, byla to domácí paštika z divočáka. Limonády chutnají přesně jako z dětství. Za tip děkuji. Určitě časem chci rozšířit své výlety i o ČR, takže se to bude hodit :-)

      Vymazat
  2. Určitě se stavím, moc se mi takové podniky líbí a ještě víc to, že si kamarád splnil svůj sen, za to palec nahoru! :) Taky mám sen o podobném podniku.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to jednoduché si takovýto sen splnit. Ale jemu fandím. Má vážně dobře našlápnuto. Hlavně se mi líbí, že z toho je cítit, že za tím stojí kluk, ale zároveň to je takové designové pro holky. Bude se ti tam líbit, určitě. A kdyby ne, tak to napiš a Petr má co zlepšovat :-)

      Vymazat
  3. Moc hezky jsi to popsala,nejvíc mě upoutala ta krupicová kaše na tabuli.Tu já miluju,mohla bych jí mít každý druhý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu se stavím v týdnu, krupičky v restauracích naprosto miluji :-)

      Vymazat
  4. Byla jsem tam, a zítra plánuji znovu. Díky za super info.

    OdpovědětVymazat