PEČENÁ VĚPŘOVÁ KÝTA V PEPŘOVÉ KRUSTĚ S CIBULOVÝM ČATNÝM

Když přijde podzim nebo zima, tak v tu chvíli nastal čas na upečení pořádného kusu masa. Není totiž jiné období, kdy bych jedla tolik masa, brambor a těchto těžších surovin.

Proto jsem se rozhodla upéct i kus kýty. V podstatě tento recept můžete udělat z jakékoliv kýty, klidně jehněčí. Já ale zvolila vepřovou. Je to taková klasika.

A není nic lepšího, než použít základní suroviny a vykouzlit z toho neuvěřitelně dobrý recept. Žádnou zahuštěnou omáčku u mě nečekejte. Jen vývar, cibuli a maso. A o tom to je. V té jednoduchosti. A věřte, že se budete oblizovat až za ušima.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí

INGREDIENCE:
  • 500 g kýty (vepřové, jehněčí,...)
  • 2 střední cibule
  • 250 ml zeleninového vývaru (já použila Konečně vývar)
  • máslo
  • sůl, pepř
Jako příloha:
Šalvějová bramborová kaše
Karamelizované kapustičky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Zapneme troubu na 170 stupňů.
Cibuli si oloupeme a pokrájíme na měsíčky.
Osolíme a důkladně opepříme maso ze všech stan.
Připravíme si pekáč. Do něho nasypeme cibuli. Položíme maso a přidáme kousek másla.
Nakonec zalijeme vývarem.
A pekáč vložíme do trouby. Pečeme cca 45 minut.
Průběžně  maso otáčíme. Po 45 minutách vyndáme maso z trouby. Výpek s cibulí ještě vložíme na 15minut do trouby, aby se zredukoval a zhoustl. Sem tam ho můžeme promíchat.
Nakonec maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s vypečenou cibulí a například kaší.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:vepřová kýta - SvětBedýnek.cz
cibule - SvětBedýnek.cz
vývar - Konečně vývar (SvětBedýnek.cz)
máslo - SvětBedýnek.cz
 
Foceno na:
podkladové dřevo - paleta
ubrousek - Butlers.cz
talířek - Butlers.cz
miska - Butlers.cz
rendlík - IKEA

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


8 komentářů:

  1. To musí být bašta.Vypadá to úžasně a je to jednoduché.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a je. Toho pepře by tam mělo být více, jak na té fotce. Ale asi záleží, kdo jak má pepř rád :-)

      Vymazat
  2. Vepřové maso,kaše ani růžičková kapusta nepatří k mým nejoblíbenějším jídlům ,ale rozplívám se nad tím jak krásně umíte všechno krásně vyfotit :) :D !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší. Já si tedy letos tu kapustičku naprosto zamilovala a propadla jí :-)

      Vymazat
  3. A jak děláte tu kapustičku prosím? Vypadá to nádherně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept tady :-) http://www.smoothcooking.cz/2016/01/karamelizovane-kapusticky.html

      Vymazat
  4. Skvělý recept, díky za něj! Dneska jsem se blýskla u rodiny:)

    OdpovědětVymazat