HORKÁ ČOKOLÁDA S PERNÍKOVÝM KOŘENÍM


A je to tady. Konečně!

V několika článcích jsem vám psala o naší Vánoční tradici. Spočívá to v tom, že na Vánoce vstaneme, uvaříme si horkou čokoládu, sedneme na gauč a koukám na pohádky. U toho popíjíme hustou čokoládu a nic neřešíme.

Přes tuhle všechnu pohodu jsem se rozhodla, že vám z toho natočím video, abyste tuto tradici mohli také započít. A nebo si jí dát kdykoliv jindy.

Z tohoto důvodu omluvte kvalitu videa. Bylo to točené narychlo a tak se to na tom lehce odrazilo. Ale i přes to věřím, že si recept užijete a někdy jí zkusíte

Doba přípravy: 5minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 100 g vaší oblíbené čokolády
  • 1-2 smetany ke šlehání na naředění
  • 1 smetanu ke šlehání na ozdobu
  • trochu perníkového koření nebo skořice nebo třeba kokosu
  • mini marshmallow nebo lentilky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme perníkové koření (ale můžeme i třeba chilli) a důkladně promícháme.
Ušleháme další kelímek smetany a tou nazdobíme horkou čokoládu v hrníčku. Nakonec ji zasypeme notnou dávkou maršmelounů, uvelebíme se v křesle, přikryjeme dekou, vezmeme knihu do ruky či si pustíme film a relaxujeme s horkou čokoládou v ruce.

TIP:
Pokud bude čokoláda na vás moc hustá, tak jí ještě trochu nařeďte mlékem. Nebo dalším kelímkem smetany.

Zvolte si takový druh čokolády, jaký máte rádi. Manžel miluje horkou čokoládu z mléčné a já zase z hodně procentní čokolády.

Sdílejte radost ze své horké čokolády a označte mě na Instagramu nebo Facebooku. Ráda se podívám na vaše výtvory a pokochám se.


19 komentářů:

  1. Jůů to vypadá dokonale. Děkuji za receptík určitě vyzkouším. Super :-. Janča

    OdpovědětVymazat
  2. Žiadny komentár??? A to som si myslela, že pri tejto dobrote sa to tu bude len tak hemžiť. Celý deň sa prehováram, aby som čokoládku uvarila. Ale keď si predstavím kam sa mi uloží ( , ) tak to vždy zavrhnem. Ani to počasie som mnou nesúcití. Keby bolo vonku hnusne, tak by som sa mala na čo vyhovoriť, že sa musím zahriať a tak. Prajem peknú nedeľu :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově mi moc ty recepty nikdo nekomentuje. Ale je hlavní, že je lidé vaří. Celý den mi dnes bliká mobil a chodí upozornění z Instagramu a kochám se pohledem na fotky, na výtvory všech ostatních. Dnes je zima a strašně moc lidí si jí udělali. Ale neboj, jednou přijde chvíle, kdy si na tu čokoládu vzpomeneš a bodne ti a o to více si jí vychutnáš :-)

      Vymazat
  3. Luxusní tenhle víkend má být ošklivé počasí. Takže nás tahle čokoláda určitě příjemně zahřeje :-)Už se na ni těším

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle vypadá neskutečně dobře! :) Škoda, že už končí zimní období a s ním i moje posedlost horkou čokoládou. Ale určitě si to musím zapamatovat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, ale až přijde zima, bude se to hodit :-)

      Vymazat
  5. Sice je léto, ale i tak jsme si ji dnes večer museli udělat, je prostě skvělá :) ... díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  6. Kačí..tak dnes jsme si udělali Tvoji čokoládu,je vážně boží,venku je hodně nevlídně,tak jsme si s manželem udělali čokoládu pro potěšení a jsme nadšení,budeme ji vařit celou zimu,sem tam:-)Neměla jsem perníkové koření,tak jsme nasypala trochu skořice a také bomba,moc děkujeme za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám obrovskou radost. Je to moje srdcovka. Hlavně Vánoční záležitost a Vánoce bez této čokolády si už nedovedu představit :-)

      Vymazat
  7. Tak toto nám spravím s priateľom k vianočným rozprávkam. Super recept, pretože čokoládu a smotanu mám doma vždy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Kačí, je možné použít smetanu ne s 31 procenty ale pouze tu dvanácti procentní? :) Jinou doma nemáám :( :D

    OdpovědětVymazat
  9. Kačenko,ty tvoje žrací videa jsou nejjjjj.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ta byla:)))) Dekujeme za recept, budeme zařazovat :) zítra vyzkousime perník:)

    OdpovědětVymazat