PRAŽENÉ SOLENÉ OŘÍŠKY A SEMÍNKA

Vyhlaseni souteze:
Soutezilo vas opravdu hodne. Mozna nejvic, kolik jsem kdy u souteze zaznamenala. A tak jsem losovala z nekolikaset z vas. Nakonec se stesti obratilo na Lenku Vojtechovou, kterou jsem uz kontaktovala.

Dekuji vsem za ucast v soutezi a urcite drzte prizen obchodu Hugo chodi bos. Je to online i offline obchod a zaslouzi si vasi navstevu. Hlavne proto, ze prodava jen ceskou tvorbu!

www.hugochodibos.cz
----------------------------------------------------------
Když přijde návštěva, tak stále přemýšlím, čím je pohostit. Když je to plánovaná návštěva, která déle posedí, tak připravuji něco náročnějšího a na přípravu si nechám dostatek času. Ale jednou za čas se stane, že nám někdo nečekaně zaklepe na dveře a já musím jednat pohotově.

Jelikož v mém šuplíku nikdy nechybí dostatek různých druhů oříšků a semínek, tak jednou náhodou vznikl tento recept. Hodí se k pivu, hodí se k vínu, hodí se jen tak.

A jelikož většina lidí prvně vyzobe ty velké ořechy a v misce zůstanou malá semínka, tak z toho pak děláme posypku na salát. Pražená chuť mu dodá zajímavou a vážně úžasnou chuť. Tak to zkuste.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost:  malá
Počet porcí: 1 větší miska

INGREDIENCE:
  • 100 g lískových oříšků
  • 100 g mandlí
  • 100 g kešu oříšků
  • 100 g vlašských ořechů
  • 200 g slunečnicových semínek
  • 100 g dýňových semínek
  • olivový olej
  • sůl
  • oříšky a semínka volte dle chuti a možností, skvělé jsou i para, makadamiové, piniové,...
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si pánev na střední plamen a vložíme do ní semínka a oříšky. Pražíme opravdu pomalu cca 10 minut, než semínka a oříšky zhnědnou.
Poté přidáme pár kapek olivového oleje a lžičku soli.

Olej dávám z toho důvodu, aby se sůl nalepila na oříšky a semínka a nespadla na dno misky.

Přendáme na plech a necháme vystydnout. Jinak jsou oříšky gumové, po vystydnutí jsou krásně křupavé.


Žádné komentáře:

Okomentovat