Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 9. dubna 2015

SOYA SMOOTH CHOCOLATE CAKE + VIDEO RECEPT

Video je orientační. Používám v něm korpus ze sušenek a máslo do krému.
Avšak dle fotopostupu to určitě pochopíte :-)

Před nějakou dobou jsem se sešla s Táňou z Nutspread. Je to slečna, které na českém trhu chyběla oříšková másla a tak je začala vyrábět.

Já zase miluji objevit českého výrobce, který třeba začíná nebo má prostě malou, pro některé lidi neznámou firmu, ale produkuje dokonalé suroviny. A tak, když na někoho narazím, ráda vyzkouším jeho produkt a dám o něm vědět světu. No dobře České republice :-)
Daly jsme tedy s Táňou řeč a ona mi přinesla vzorek kešu másla, másla z vlašských ořechů a kokosového másla.


Hledala jsem způsoby, jak je využít a našla jsem hned dva. Kokosové máslo jsem zakomponovala do Smooth Chocolate cake. Dělal jsem totiž variantu ze sójové smetany. Mnozí z Vás mi psali, jestli nevím, jak nahradit i ostatní laktózové suroviny. A já na to přišla. Do korpusu jsem namlela směs kešu a lískových oříšků a smíchala s kokosovým máslem. To je krásně tuhé a vytvořilo to pevný korpus.

Do krému se dává 52% čokoláda (samozřejmě použijte tu, kterou Vaše tělo snese), smetana a máslo. Smetanu jsem nahradila tou sójovou a živočišné máslo jsem nahradila kokosovým.
Z výsledku byli všichni unešení a nikdo nepoznal, že je něco jinak. Naopak, všem snad chutnal více :-)


Kešu máslo jsem se rozhodla zamíchat do svých oblíbených tvarohových noků. Tyto noky miluji na milión způsobů. Dejte si je s opraženou strouhankou, skořicí s cukrem, kakaem, mákem či na slano. Jejich neutrální, ale vláčná chuť nabízí mnoho možností.

Jedna byla tedy jasná. Tvarohové nočky s kešu krémem. Kešu máslo je tužší a když ho vložíte do úst je i takové jakoby sušší, tak jsem ho lehce naředila smetanou a bylo to úžasné. Cukr nebyl potřeba. Mňam chci je znova :-)


Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 12 porce


INGREDIENCE:
Krém:
  • 1 Alpro sójová smetana na vaření
  • 250 g čokolády (použijte tu, která Vám vyhovuje, ale ne nižší, jak 50% kakaa)
  • 100 g kokosového másla
  • vanilková pasta nebo vanilkový extrakt
  • trocha hořkého kakaa a skořice na posypání

Korpus:
  • 100 g kešu ořech
  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g kokosového másla
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do robota s funkcí sekání si nasypeme ořechy (pro zvýraznění chuti je předem na sucho opražíme) a přidáme kokosový olej. A celé rozmixujeme. Stane se z toho mazlavá hmota, kterou vložíme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Napechujeme a uhladíme jí na dno formy.
Vezmeme větší hrnec a do něho dáme vodu. Do toho položíme menší hrnec a vytvoříme horkou lázeň.
Do toho menšího hrnce nalijeme smetanu a ohřejeme jí. Díky vodní lázni se nám nezačne připalovat.

Když se smetana ohřívá a začíná být teplá, tak do ní přidáme kokosový olej.
A mícháme, až se rozpustí.
 Pak přidáme čokoládu. Já použila 52%.
 A vanilkovou pastu. Tuto koupíte pouze v www.chefshop.cz.
Celé promícháme, jako na videu, než se vše spojí do krásně hladké hmoty.
Když je vše spojeno, tak nalijeme směs na otlačené ořechy do dortové formy. A dáme tuhnout. Dort by měl tuhnout cca 3 hodiny, avšak nejlépe přes noc.
Nakonec dort posypeme směsí ze skořice a hořkého kakaa, kterou dáme do sítka a jemně posypáváme. Můžete ozdobit i karamelový střípky.
Recept najdete zde:

Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


Žádné komentáře:

Okomentovat