OSLAVA NOMINACE VE FOODBLOGROKU.CZ

Soutěž Food blog roku jsem vždy pozorovala z povzdálí. V minulosti by mě nikdy nenapadlo, že se této soutěže také zúčastním.

Vloni jsem se dostala do TOP10 kategorie Objev roku v soutěži Blogerka roku. Díky této nominaci jsem se mohla zúčastnit úžasného galavečeru a prožít zákulisí této soutěže. Bylo to pro mě něco nového a upřímně jsem se tam necítila vůbec ve své kůži. Byla jsem divná, nesvá. Nikoho jsem tam neznala. Jen z poza blogů a vlogů. Ale o tom si můžete přečíst v článku z galavečera ZDE.

Každopádně každý rok probíhá soutěž Food blog roku. Je zde zvoleno 6 kategorií. A to:
  • recepty
  • dezerty a pečení
  • fotografie
  • foodstyling
  • cestování
  • objev roku
Tyto kategorie volí odborná porota a v každé kategorii vždy zvolí 5 blogů.

V pátek jsem seděla v práci a na facebookové stránce foodbloguroku byl nahrán příspěvek o nominaci blogů za rok 2014. Tak jsem si příspěvek rozklikla a začala prohlížet nominované blogy v každé kategorii.

V tu chvíli jsem ani nedoufala, že by tam mohlo být i mé jméno, nebo spíše jméno mého blogu. Rolovala jsem myší níže a níže, až jsem došla na kategorii Objev roku. A co nevidím. Můj blog. Och bože. Uff. Cože? Ne! To není možný. Přesně tohle mi lítalo hlavou. Měla jsem neskutečnou radost.

Srdce mi bušelo rychlostí tepu maratonového běžce, na rtech jsem měla úsměv jako pivní rohlík a pohopsávala jsem si radostí na židli. Bylo to hlavně proto, že jsem to opravdu nečekala, ale také proto, že to volila odborná porota sestavená ze supr trupr lidí, kteří jídlu rozumí. Je to taková pocta. Ano je to opět kategorie objev, ale pro mě je to tak neuvěřitelné velké díky. Díky tomuto vidím, že to, co dělám, dělám správně a zlepšuji se a zlepšuji.

V březnu začne ještě hlasování veřejnosti o absolutního vítěze. Takže se budete moci zapojit i Vy, moji čtenáři, sledovatalé a podporovatelé. O tom Vás určitě budu informovat :-)

V květnu bude poté večírek, kam budou pozvaní všichni nominovaní a bude se tam vyhlašovat absolutní vítěz zvolen veřejností a absolutní vítěz v každé kategorii zvolen porotou. Tak uvidíme, ale já upřímně ve své kategorii mám jiného adepta. A to blog Kublanka.cz. Začali blogovat nedávno a za tu chviličku udělali obrovský kus práce. A hlavně je to strašně moc sympatický manželský pár, který  má dva prcky a vaří naprosto dokonale.

Tak uvidíme, jak to vše dopadne. Ale pro mě osobně jsem vítěz už teď a raduji se z toho, co mi už tato soutěž nadělila. A to pocit, že jdu tou správnou cestou!


Ale jak jsem seděla v práci, tak jsem měla pocit, že to musím jít oslavit. Tak jsem vyburcovala mé nejbližší přátelé a zarezervovala stůl v Le Caveau. Kdo sleduje můj Instagram, tak ví, že tam jsem každý týden, prostě a jednoduše to tam miluji.

Kolem 19:30 jsme se sešli v prostorách pekárno-vinárny a objednávali jednu dobrotu za druhou. Dala jsem si svojí oblíbenou 70% horkou čokoládu se šlehačkou.
K tomu jsme zakusovali nejlepší, ano nejlepší francouzskou bagetu, kterou koupíte na území ČR. A to klasika za 29 Kč.
Povídali jsme si s přáteli a zkoušeli nový fotoaparát od Olympusu. Má spouštěč přes aplikaci na mobilu, takže ho můžete dát klidně xset metrů daleko a spustit mobilem. A na mobilu se Vám i promítá záběr, který vidí foťák. No prostě něco úžasného :-)
Měla jsem obrovskou chuť na dezert. Ale můj nejoblíbenější Double chocolate cheesecake neměli, tak jsem zvolila variantu v podobě pomerančového dezertu. A udělala jsem dobře. S tou čokoládou se to krásně doplňovalo. Stál 55 Kč
 Mají v nabídce francouzské domácí limonády, myslím za 35 Kč/0,4l. Tahle je pomerančová :-)
A kdo miluje croissanty, tak utíkejte také do Le Caveau. Jsou obrovský jak sloní ucho a ta chuť, omomom. Cena 28 Kč.
 A o pečivu nemluvě. O tom jsem Vám ale už psala hodně krát. Není co dodat, je prostě nejlepší.
 Poslední hlt čokolády.
 Velmi důležitý rozhovor s mým kamarádem, kterého znám téměř 19 let :-)
Kolem 23h jsme utíkali spokojeně domů. Na tramvajové zastávce jsem se rozhodla rozdat dárky. Měla jsem takovou radost z nominace, že jsem jí chtěla přenést i na lidi kolem mě. Moje drahá Marcelka dostala obr ořezávátko na mrkev.
 Takhle se projevuje vděk a radost :-)
Honzík dostal vykrajovátko na sušenky ve tvaru Ajfelovky. Naše srdeční záležitost. A moje malá sestřička kytičku.
Radost rozdáno, srdce zahřáto a my jeli domů. Tento výlet si zopakujeme hned tento čtvrtek, protože v Le Caveau je živá hudba (jazz) a my si tam jdeme opět sednout. Z tohoto dne Vám ale natočím nějaký vlog, ať Vás pořádně vtáhnu do této atmosféry.

Krásný den všem.
Vaše Kačí

2 komentáře:

  1. Haha :D já jsem se cítila úplně stejně. Seděla doma, pročítala si internet a Kuba z Kublanka.cz mi psal, že mi gratuluje k nominaci. Tak jsem se rychle podívala co se děje a našla jsem tam i sebe. Zrovna jsem si v shakeru mixovala nějaký džus a jak jsem byla celá rozhozená, tak jsem si ten shaker zapomněla zašpuntovat a postříkala si celou sedačku :D Tak jsme to s přítelem oslavili na večeři v restauraci. Vidím, že sis tu oslavu taky užila. Ty čokoládky a všechny croissanty vypadají úžasně! :-)

    Cooking with Šůša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný. U toho popisku s mixérem jsem se hezky zasmála. Nojo smát se cizímu neštěstí nemá, ale viz. moje fotka na Insta, já ti umím snadno také ohodit celou kuchyni :-D

      Těším se až se všichni potkáme a jsem zvědavá, jaké to bude. Ale určitě příjemné. Vše, co je kolem jídla je příjemné.

      Vymazat