KREVETY NA ČESNEKOVÉM MÁSLE


Před nějakou dobou se na trhu objevila firma Vaříme.cz. Možná jste ji zaregistrovali, možná ne. Ona totiž na trhu byla pouhé 3 měsíce a pak skončila. Firma se zabývala vymýšlením receptů pro dva, balením odvážených a odměřených surovin, vše vložila do kouzelné krabičky a doručila i s receptem až domu.

Vy jste se pak nemuseli zabývat nákupem, dojížděním do supermarketů, stresováním s lidmi ve frontě (a to občas tedy stojí za to) ani vlastně měřením a tím zaneřáděním celé kuchyně. Postačila Vám krabička, kde bylo vše odměřeno v takovém množství, ve kterém jste ho potřebovali k přípravě. Pak už jste jen vše naházeli dle postupu do hrnce a bylo.

Skvělý nápad, že? Jenže bohužel se na českém trhu nechytil.

Nadšenci o tuto myšlenku to ale nevzdali a otevřeli novou firmu a to s názvem Natalíři.cz. Ani vlastně nevím, kdy přesně začnou. Stále čtu, že zanedlouho, tak uvidíme...

Každopádně...

Před dvěma týdny vyhlásili soutěž. Zájemci měli nakoupit suroviny dle tří receptů a to opravdu do detailu, uvařit dle nich, vše nafotit a poslat spolu s účtenkou a vyplněným dotazníkem (cena dopravy, čas strávený na nákupu, co jste dělali se zbylými surovinami atd.).

A já jako nadšenec pro tyto akce jsem to udělala a teď Vám sepíši recepty, které mě opravdu nadchly. Vařila jsem:
  • Krevety na česnekovém másle se salátkem a rozpečenou ciabattou
  • Risotto parmigiano s pečenými cherry rajčaty
  • Hovězí hamburger se slaninou a čedarem
První den jsem tedy zvolila jako předkrm krevety a hlavní chod rizoto. Druhý den, což byla neděle jsem vyráběla hovězí hamburgery. Vše vyšlo dokonale a s receptem šlo jako po másle. Nadchl mě i způsob si vše předpřipravit  a pak vařit s klidem jako v televizi. Vše máte odváženo, odměřeno a jde to opravdu parádně. V kuchyni čisto, myčka myla a já jen čarovala s pánvičkou, hrncem a grilem :)

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost:  malá
Počet porcí: 2


INGREDIENCE:
  • 10 krevet (velikost cca 7 cm)
  • Kupovala jsem v Kauflandu čerstvé neloupané 10 ks/200g 64 Kč
  • 30 g másla
  • 5 stroužků česneku
  • 1 snítek tymiánu
  • 20 ml bílého vína (použijte pouze to, které máte sami rádi, nic levného ošklivého)
  • 5 ml balsamica, olivový olej, sůl, pepř
  • salát mix
  • 1 ks ciabatty

Postup aneb jak sem postupovala já:

Krevety si očistíme tak, aby zbyl ocásek. Za ten se poté kreveta drží. Ale nemusí být. Důležité je vytáhnout střívko, které je podél krevety.
Pokrájíme si česnek na plátky. Odměříme máslo. Obereme lístky tymiánu.

Rozpálíme si pánev, poté ztlumíme na střední plamen, přidáme dvě lžíce olivového oleje, krevety, česnek a tymián a chvíli restujeme.

Pak přilijme bílé víno a osolíme a opepříme. Mícháme ještě tak 4 minuty dokud se víno nevypaří.
Naservírujeme si krevety na talíř.
Do zbytku česneku a tymiánu přidáme máslo a promícháme.
Na suché pánvi si opečeme ciabattu, aby byla krásně křupavá.
Salát si připravíme na talíř, zakápneme balsamikem, poskládáme krevety. Na pánvi nám zbyde rozpuštěné máslo, kterým polijeme krevetky a ciabattu. Tu také přiložíme na talíř a můžeme podávat :)








 


2 komentáře:

  1. Tak na tomhle bych si vážně pochutnala, krevetky dělám hodně podobně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě také, ale tohle mě strašně moc zaujalo. Je to svěží, rychlé a chuť výborná. Já snědla i ten česnek na plátky :)

      Vymazat