MARTHY´S KITCHEN




Mým největším koníčkem je jídlo, to je jasný, o tom tady povídat nemusím.
Proto sleduji pečlivě FB stránky a pokud tam na mě vyskočí odkaz na nějakou novou nebo pro mě neznámou restauraci, hned si jí dám do "like".
Mám je pak na očích a když hledám, kam zajít, hned si mohu vybrat.

Takhle jsem si i před nedávnou dobou přidala právě MARTHY´S KITCHEN, u kterého byl popisek:
"Denně se najíte elegantně a s úsměvem. Martinův podnik, to jsou kvalitní suroviny, čerstvý vzduch a skvělé zacházení. ".

Marthy´s Kitchen se nachází v centru Královských Vinohrad v Praze, přesněji u zastávky Náměstí Míru v ul. Francouzská 13.

Jak stylové, Francii miluji :).








Je to malé, útulné, rodinné bistro. To je nutno podotknout.
Proto jestli hledáte velkou komerční restauraci, kde se dá kouřit, tak sem určitě nechoďte. ¨

Po příchodu do bistra jsem uviděla pultík s domácími dorty a za ním velmi příjemnou, sympatickou, usměvavou blonďatou slečnu.

Bistro je opravdu maličké a velmi útulné. Je zde 6 stolů z toho 5 cca pro 2-3 lidi a jeden veliký cca pro 5 osob.

Výzdoba je ve starém ošoupaném vintage stylu. Ten styl miluji, nejraději bych ho měla doma. První pocit, který jsem cítila byl, že jsem přijela na návštěvu k babičce. Za okny svítilo slunko, paprsky dopadaly na dřevěné stoly v restauraci a ohřívaly každého hosta, který právě "brunchoval".
(Brunch = něco mezi snídaní a obědem)






 































Nakoukli jsme do jídelního lístku a nemohli se rozhodnout. Jediné, co jsem věděla bylo, že chci brunch složený z několika chodů, abych toho ochutnala, co nejvíce.

Jídelní lístek byl také ve starém ošoupaném stylu, velmi jednoduchý, od každého pár jídel a drinků a vše po domácku připravené.

Objednala jsem si tedy Domácí jahodový mléčný koktejl s Jogurtem s domácím musli a medem. Manžel si objednal Královský hot dog se zelím a čedarem a k tomu Cider. Na rozjezd chuťových buněk dobrý...

Stylovější jídelní lístek jsem ještě neviděla...

Dlouze vybíráme a přemýšlíme, cos i dát dřív...

 






RECENZE A REKAPITULACE:
Tak a bylo dojedeno...ze servírování a podávání jogurtu jsem byla nadšena. Na dně kelímku byl domácí med, na něm vrstva bílého jogurtu a v oddělené vaničce, avšak pasující do kelímku, bylo domácí musli. Chuť super, servírování super a cena super. Nic k vytknutí.

Jahodový koktejl je naprosto dokonalý a dávám si ho vždy, když jsem v Marthy´s kitchen. Čerstvé jahody, mléko, rozmixovat. Nic složitého, ale když na to člověk má chuť, tak to uvítá v restauraci více, jak kde jaký moderní nesmysl z velkovýrobny bez živin a jen s éčky.

Královský hot dog milujeme a chodíme na něj také pravidelně. Celozrnné pečivo, s výborně dochucenou a ne příliš mastnou klobáskou k tomu zelí a nastrouhaný čedar. Někomu se může zdát, že je zde hodně chutí, ale když do něj kousnete, mmmmmm omomom. Super.




Většina zákazníků by po tomto nášupu asi už šla domů. My ale ne. Brunch je brunch a chtěli jsme toho ochutnat více. Miluji, když mohu sedět v restauraci, na hotelové snídani či doma u jídla několik hodin a povídat si, u toho jíst, pít, dát si pauzu, dát si čaj či kávu a pak opět pokračovat.

Nesnáším přijít do restaurace, rychle do sebe hodit kus žvance a zase pelášit pryč. Od toho jsou fastfood (do kterých tedy nechodím) a ne taková krásná bistra jako toto.

Tak jsme si objednali další várku a to Domácí vafle s creme fresh a javorovým sirupem. Mňam miluji javorový sirup a hlavně vůni těch vaflí. Jak to teď píši a vzpomínám si na tu chuť, tak bych si je dala ihned znovu.
Manžel si objednal Malinový cheesecake.






Domácí vafle s creme fresh a javorovým sirupem


 








Domácí malinový cheesecake
 
 
RECENZE A REKAPITULACE:
Vafle byly naprosto dokonalé, na povrchu křupavé, voňavé a akorát sladké. V doprovodu s chutí javorového sirupu a creme fresh nemám co dodat, prostě dokonalé.
 
Malinový cheesecake také nezklamal. Úžasná lehká chuť krému, křupavý korpus a maliny na vrchu.
 
 
Nakonec jsme si koupili Cookiesku s sebou a se spokojeně nadlábnutým břichem odešli na procházku Prahou.
 
Tímto bych chtěla poděkovat člověku, který dostal nápad otevřít tak úžasné bistro, jako je Marthy´s kitchen, za práci jakou si dal s dekorací, za úsilí, které ho to muselo stát a za snahu a péči být jiný. Kdo není hloupý to ocení a bude se vracet. V to věřím :)





ÚTRŽKY Z DALŠÍCH NÁVŠTĚV
 
Domácí jahodová limonáda
(rozmixované jahody ve vodě, přidána máta a zalité perlivou vodou)





 
Mini párečky s opečenou slaninou, 2x volským okem, kouskem másla a salátkem

K tomu čerstvý chléb
 



 


















Francouzské tousty se skořicí, creme fresh a čerstvým ovocem



 
Palačinka s domácí marmeládou a creme fresh 
 
Královský hot dog se zelím a čedarem
 
Nakonec chci dodat, že za tento článek mě nikdo neplatil a psala jsem ho z vlastní vůle a protože jsem chtěla. Když jsem někde spokojená, ráda to dám vědět celému světu :)



8 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá naprosto luxusně a už je v seznamu kam musíme! Připomíná mi to jednu kavárničku v Toskánsku, super tip! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jděte. Taková sobota dopoledne na pozdní snídani je to úplně nejlepší, to mám nejradši. Ale přes týden mají i denní menu, takže pokud se tam vyskytujete v okolí, určitě to stojí také za návštěvu :)

      Vymazat
  2. Bola som tam minuly týžden, je to tam kraaasne

    OdpovědětVymazat
  3. A já pořád chodím okolo a říkám si, že je to nějaké sympatické místo, ale ještě jsem se neodhodlala zkusit. Tak příště tam rozhodně zavítám! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To je ale věčná škoda. Určitě tam zajdi. Dej si tam čokoládovou pěnu do skleničky a jejich brownies. Oboje stojí kolem 50 Kč a oboje perfektní.

      Vymazat
  4. Toto bistro má můj kamarád, je to tam fantastické!

    OdpovědětVymazat