Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 16. června 2014

BULGUROVÝ SALÁT SE ZELENINOU A VAJÍČKEM

Před rokem jsem absolvovala návštěvy u výživových poradců ve firmě Wellnessia. Dalo mi to opravdu hodně. Není to o dietě, ale o tom pochopit, co jíst a hlavně, kde to kupovat.
 
Takže léto už je za humny, jaro nám dává teplotně také dosti zabrat a proto je čas shodit pár kilíček dolů. Právě z tohoto důvodu jsme se s manželem dali na redukční program. Žádné diety, jen zdravá strava. Kdo má zájem může se do toho pustit s námi, pár rad a tipů vám sem budu postupně přinášet :)

 
Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 7

INGREDIENCE:
  • 200 g bulguru
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 3 mrkve
  • 1 salátová okurka
  • 1 paprika
  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • dijonská hořčice
  • 6sušených rajčat bez oleje
  • šťáva z citronu

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Bulgur uvařte doměkka v osolené vodě se sušenými rajčaty pokrájenými na kousíčky. Já to vařila v rýžovaru, jestli ho máte je to lepší.
Když je bulgur měkký nechte ho lehce vychladnout a přimíchejte nadrobno pokrájenou zeleninu, olivový olej, citronovou šťávu a hořčici. Nakonec vmíchejte pokrájená vajíčka a vše smíchejte.

A můžeme podávat.

Kdy zařadit tento recept během redukčních programů?
Salát se skvěle hodí na oběd.


CO JE TO BULGUR?
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.
Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů v jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní.
Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů.
Chutná po oříšcích a voní po obilí.
Dnes už ho koupíte v jakémkoliv větším a vlastně i menším obchodě.





Žádné komentáře:

Okomentovat