CAPRESE (RAJČATA S MOZARELLOU)

 
 
Dnes, když jsem jedla oběd, tak jsem přemýšlela o čem dnes psát. Ihned jakmile jsem se zahleděla do svého talíře, nápad byl na světě.
V hlubokém talíři jsem měla pokrájená rajčata, k tomu na velké kusy pokrájenou mozarellu, to celé zasypané ručně natrhanou bazalkou, kterou si pěstuji za oknem a to celé bylo zalité olivovým olejem extra virgin a posypané solí a pepřem.

Někdo přidává ještě balzamikový ocet nebo černé olivy, ale já to miluji takto.

Talíř hraje krásnými barvami, vůně bazalky krásně voní pod nos, když si vkládáte do úst tu lahodnou kombinaci rajčat-mozarelly-bazalky.

Tento salát považuji jako za svůj nejoblíbenější, celkově je to moje nejoblíbenější jídlo. Caprese mohu snídat, obědvat, večeřet a ještě si ho dát na svačinu. Jím ho jen tak, někdy jako přílohu k masu či ho servíruji ke grilování.

Není nic jednoduššího, tak to pojďte zkusit se mnou :)


Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
 
INGREDIENCE:
  • 3 ks větších rajčat
  • 1 mozarella
  • několik lístků bazalky
  • sůl, pepř
  • extra virgine olivový olej

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Je několik způsobů jak si udělat Caprese, to pravé se krájí na plátky a italové nejraději vloží mozarellu v celku doprostřed talíře pokrájených rajčat a dochutí.
Aby si každý mohl nakrájet mozarellu podle své chuti.

Dále je možné si rajčata nakrájet na plátky, mozarellu také a klást jeden plátek mozrelly na jeden plátek rajčete a dochutit.

Dále se dělají Caprese špízy a to, že vezeme párátko a cherry rajče napíchnete, poté lístek bazalky a pak zase cherry mozarellu a dochutíme.

A nebo prostě vše pokrájet jak chcete a dochutíte :)

Dochucením je myšleno:
zakápnout olivovým olejem, osolit a opepřit.
Někdo přidá ještě černé olivy a balzamikový ocet.
To už je na vás :)



Žádné komentáře:

Okomentovat