DOMÁCÍ MAJONÉZA

Pravou domácí majonézu by si měl zkusit asi každý, ať je zkušenější kuchař nebo začátečník. Je to zázrak, který doplní chuť mnoha jídel.

Velmi se hodí k domácím hamburgrům a nebo také do salátu Coleslaw, který naleznete také zde na blogu.

Jídel, do kterých to můžeme použít je nespočet, ale nebudeme předbíhat, nejprve si to musíme zkusit a zjistit, jak je to opravdu jednoduché :)


Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1

INGREDIENCE:
  • 1 žloutek
  • sůl
  • cca 15 dkg kvalitního slunečnicového oleje (NIKDY olivový)
  • šťáva z 1/4 citrónu nebo 1 polévková lžíce octa

Postup aneb jak jsem postupovala já:
POZOR!!! Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.

Do čisté misky vložíme žloutky, posolíme a utřeme metličkou.

Pomaličku začneme přikapávat olej. Hmota začne pomalu houstnout. Třeme dokud směs dokonale nezhoustne.

Zakápneme citrónovou šťávou a opět mícháme a přiléváme olej, tak dlouho dokud hmota opět nezhoustne. Poznáme to tak, že majonéza začne být nalepená na metle.

Podle toho k čemu majonézu budeme podávat či na co používat, tak ji můžeme dochutit česnekem, dijonskou hořčicí nebo bylinkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat