Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 19. května 2014

DOMÁCÍ MAJONÉZA

Pravou domácí majonézu by si měl zkusit asi každý, ať je zkušenější kuchař nebo začátečník. Je to zázrak, který doplní chuť mnoha jídel.

Velmi se hodí k domácím hamburgrům a nebo také do salátu Coleslaw, který naleznete také zde na blogu.

Jídel, do kterých to můžeme použít je nespočet, ale nebudeme předbíhat, nejprve si to musíme zkusit a zjistit, jak je to opravdu jednoduché :)


Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1

INGREDIENCE:
  • 1 žloutek
  • sůl
  • cca 15 dkg kvalitního slunečnicového oleje (NIKDY olivový)
  • šťáva z 1/4 citrónu nebo 1 polévková lžíce octa

Postup aneb jak jsem postupovala já:
POZOR!!! Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.

Do čisté misky vložíme žloutky, posolíme a utřeme metličkou.

Pomaličku začneme přikapávat olej. Hmota začne pomalu houstnout. Třeme dokud směs dokonale nezhoustne.

Zakápneme citrónovou šťávou a opět mícháme a přiléváme olej, tak dlouho dokud hmota opět nezhoustne. Poznáme to tak, že majonéza začne být nalepená na metle.

Podle toho k čemu majonézu budeme podávat či na co používat, tak ji můžeme dochutit česnekem, dijonskou hořčicí nebo bylinkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat