ZE ŽIVOTA: CO JSME NAKONEC VYBRALI


Tento článek je sepsán ve spolupráci s firmou Bosch.

Tak a je to tady. Konečně jsme to rozlouskli a udělali definitivní výběr spotřebičů do naší nové kuchyně. Nebyl to snadný výběr, protože v dnešní době ty spotřebiče umí opravdu zázraky a tak jsme to důkladně konzultovali s několika odborníky a zvažovali, co je pro nás opravdu prioritní a čeho jsme schopni se popřípadě vzdát.

Kdybyste potřebovali také nějakou konzultaci nebo se jen na spotřebiče podívat naživo, tak se zastavte v showroomu Bosch. Nachází na Radlický v Praze a naleznete v něm snad vše, co Bosch nabízí. Hlavně v něm naleznete odborníka, se kterým si můžete dopředu sjednat schůzku a on vám vše vysvětlí a představí. Nám tohle hodně pomohlo v rozhodování. Je mi jasné, že co člověk, to názor, ale určitě vám řekne, co je na daném spotřebiči vážně skvělé a co je třeba jeho malý mínus.  Nefunguje to tu jako prodejna, nic zde nekoupíte, je to konzultační prostor, na kterém je vystavena většina spotřebičů Bosch.

Kdyby vás zajímali dojmy z naší návštěvy, tak jsem se sepsala v článku o výběru vestavěných spotřebičích.

Jak jsem psala, výběr nebyl vůbec snadný, ale dali jsme na doporučení odborníků, kteří v tom mnohokrát vařili a přišli s danými spotřebiči do styku. Mezitím jsem měla možnost si v Bosch kuchyni zavařit. Bylo to na podzimním a vánočním večírku, který pro pár blogerů Bosch připravil. Sešli jsme se i s dětmi, každý něco připravil, poté jsme si sedli, jedli a povídali si. Bylo to moc fajn a budu určitě ráda, když bude šance ještě něco podobného zažít.


TROUBA
Trouby jsme si vyhlídli dvě a to:

Původně jsme si totiž mysleli, že jakožto lidé, kteří měli mikrovlnu snad celý život, jí budeme chtít mít i nadále. Jenže pak nám došlo, že jí vlastně skoro nepoužíváme. Já si většinu věcí raději ohřeji v kastrůlku a vše důkladně prohřeji. Pak jsme si ale řekli, že jsou situace, kdy jí využíváme rádi. Jsou prostě jídla, která se ohřívají složitě. A tak nám po tomto hlasitém přemýšlení odborník z Bosche představil další možnost a to kombinaci trouby a mikrovlnky. Tak nějak jsem registrovala, že něco takového na trhu je, ale v tu chvíli mi to vůbec nedošlo. Kombinace trouby a mikrovlnky má však jednu malou nevýhodu. Tato trouba nemá plnou páru, ale jen příměs páry. Pro někoho to může být zásadní věc. V plné páře se dají vařit zdravá jídla, bez použití tuku s možností zachování plné kvality pokrmu a vitamínů a živin v něm. A tak jsme začali zvažovat, co je pro nás důležitější. Mít plnou páru a zvlášť mikrovlnku, která by zabírala další místo v kuchyni nebo mít příměs páry, který je pro běžného člověka dostačující (připravovat zdravá jídla s ní lze také, plus také rozmrazovat, kynout, ohřívat a péct) ušetřit místo a mít to 2v1.

Nakonec to dopadlo jednohlasně. Sice nám ještě pár lidí řeklo a trošku nás zvyklalo, že jsme měli jít do plné páry a mirkovlnku úplně vypustit ze života. My jsme ale opravdu rádi. Tohle byla jedna z prvních věcí, nad kterou jsem skákala radosti a obdivem. Je to tak super praktické, pohodlné a příměs páry bohatě stačí. Aspoň na pokrmy, které vaříme my. O tom se ale rozepíši v jiném článku. V troubě jsem sice měla už tu čest párkrát péct něco sladkého i slaného, ale na cestu za pořádným ozkoušením se teprve vydám.

Vybrali jsme tedy:
MYČKA
Myčky jsem si vyhlídli tyto dvě:

Přesněji jsme si původně vyhlídli myčku SuperSilenc a předběžně objednali. Jenže jsme během toho dodělávali návrh kuchyně a rozhodli se, že do spodní části kuchyně dáme úchytky. V tu chvíli nás odborník z Bosche zastavil a upozornil na jednu věc. Tato myčka má jednu obrovskou výhodu a to, že se po dokončení mytí sama otevře. Díky tomu nádobí dokonale vyschne a počká na vás třeba do rána, kdy jí vyklidíte. Jenže, kdybychom dali dolu úchytky, tak bychom mohli mít tendenci myčku otevírat ručně a tím by se tento systém mohl poškodit. Proto tyto myčky doporučují do bezúchytkové kuchyně. Na to konto nám doporučil myčku se super sušícím systémem a to aniž by se musela otevřít. A ono to vážně funguje. A jak. Myčku zapneme večer, jdeme spát, až ráno jí otevřeme a nádobí je naprosto suché. Ani plastové mísy nemají na sobě kapičky, vše je beze skvrn a bez potřeby nádobí utírat.

Jo a je na wifi a tak jí můžeme spouštět dálkově, kontrolovat zásobníky na sůl a leštidlo a další informace, které myčka nabízí :-).

Takže třeba díky tomuto jsem vážně ráda, že jsme navštívili showroom Bosch, protože bez této návštěvy bychom vybrali pravděpodobně úplně jinak.

Nakonec jsme tedy vybrali:
VARNÁ DESKA
U varné desky jsme nepřemýšleli tak dlouho. Tam byl výběr jasný téměř od začátku. Funkce, ze které jsem byla ale vážně nadšená je to, že když položím hrnec nebo pánev na plotýnku a zapnu desku, tak se mi rovnou k nastavení teploty nabídnou ta místa, kde něco leží. Tedy podle použitého nádobí pozná (magnet sepne), co kde leží. Pro někoho to asi není tak překvapující, ale já z toho byla doslova vyplesklá. A to jsem ještě nestihla prozkoumat xy dalších funkcí.

Nakonec jsme vybrali tuto:
LEDNICE
S lednicí to bylo ze začátku vše úplně jinak. Vcelku jsem si už x let zpět vyhlídla takovou tu retro. Vlastně mi bylo jedno od jaké značky, ale záleželo mi na tom dyzajnu. Jak ale postupovala doba a nám se stále oddalovalo dokončení stavby, tak se měnil i můj pohled na kuchyň. Zprvu jsem chtěla celou vesnickou, retro, až jsem postupně ubírala a ubírala skončila vlastně u stylu kuchyně, na kterou jsem se inspirovala u mé babičky. S tím i souvisí to, že jak jsem stále koukala na inspirace na různých webech, tak jsem si začala všímat, že tato lednice je opravdu hit a má jí téměř každý. K tomu jsem si více a více uvědomovala, že kvůli svému dyzajnu je uvnitř poměrně malá a hlavně není tak ekonomická a kvalitní, tedy není tak šetrná k potravinám, které jsou v ní uložené.

Tohle se mi stále točilo v hlavě, až mi došlo, že tu lednici vlastně vůbec nechci. Hlavní rozhodnutí ale padlo ve chvíli, kdy mi došlo, že vedle krásných, elegantních a dyzajnových kousků od Bosche bude sousedit sice lednice hodně dyzajnová a výrazná, ale úplně v jiném duchu. Celé by se to bilo a až by se to postavilo vedle sebe, tak by mě to asi hodně iritovalo. A tak jsem celý svůj plán přehodnotila a podívala se do nabídky Bosche. Došlo mi, že je logické mít spotřebiče od jedné značky a nejlépe z jedné kolekce. Vypadá to uceleně a moc pěkně. A jsem za to vážně ráda. Zpětně si vlastně říkám, co to bylo za nápad. Mno a tak jsem si v nabídce rozklikla lednice pro rodiny, protože jsem chtěla mít opravdu velkou, samostojící, abych tam nemusela mít nahňácané potraviny jako doposud, ale každá potravina  měla své místo a potřebný chlad.

Proto jsme vybrali tuto:


A to je náš výběr. Tak sem tímto odpověděla na mnoho vašich dotazů na to, co jsme za konkrétní spotřebiče vybrali. Je mi jasné, že mnoho z vás je nyní ve fázi, ve které jsme byli my před rokem a každá inspirace a názor vás může posunout dál.

Tak přeji šťastnou ruku při výběru a já jdu nadále zkoušet, co ty spotřebiče vše umí. V únoru si ale plánuji ještě znovu vyrazit do showroomu Bosche a popovídat si s odborníky o tom, jak na který spotřebič. Od chvíle, co jsme to vybírali uběhla už nějaká doba a než pročítat manuály, tak si o tom ráda popovídám s lidmi, kteří jejich funkce znají poslepu :-).




Žádné komentáře:

Okomentovat