RYBÍZOVÝ KOLÁČ SE ŽMOLENKOU

Doba přípravy: 20 minut (+ 45 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 9

INGREDIENCE: Pečící forma průměr 25x20 cm
  • 150 g hladké mouky
  • 80 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 200-300 g rybízu
Drobenka:
  • 50 g cukru
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Do mísy vložíme odváženou mouku.
 Přidáme kypřící prášek.
 Dále máslo nejlépe změklé.
 Také přidáme cukr.
 A nakonec vajíčka.
 Celé to pořádně ušleháme.
Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a na ní vylijeme těsto, které rozprostřeme.
Na rovnoměrně rozprostřené těsto nasypeme rybíz.

Připravíme si žmolenku a to tak, že s mícháme mouku, cukr a máslo a ručně zpracujeme. Žmolenku vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut + dle potřeby.


Žádné komentáře:

Okomentovat