VAFLE


Doba přípravy: 30 minut + 30 minut kynutí
Náročnost: střední
Počet porcí:  12 ks

INGREDIENCE:
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 balení sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 320 ml teplého mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g másla
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozpustíme máslo a ohřejeme mléko.

Do mísy vložíme mouku, vejce, sušené droždí, cukr, sůl a postupně přimícháváme teplé mléko a rozpuštěné máslo.

Důkladně promícháme, napustíme si širokou mísu nebo hrnec horkou vodou a do ní vložíme mísu s těstem a nakonec přikryjeme utěrkou.
Necháme kynout cca půl hodiny.

Po půl hodině si rozpálíme waflovač. Nalijeme do něj dávku těsta a připravíme si wafle.
Ty už si dochutíme, jak chceme. Doporučuji hodně čerstvého ovoce, marmeládu, nutelu, oříškové máslo, zakysanou smetanu nebo třeba šlehačku. Výborné jsou i pražené oříšky nebo nastrouhaná čokoláda.
Já jsem zvolila trochu nuteli, šlehačku, jahody, kiwi a mátu. A na druhou wafli jsem použila oříškové máslo, plátky banánu, skořici a pražené vlašské ořechy.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm    

Žádné komentáře:

Okomentovat