OVOCNÉ KNEDLÍKY (tvarohové, nekynuté)


O víkendu jsem jela za miminkou na chatu a ta nám připravila k obědu naše oblíbené ovocné knedlíky. Tohle je jídlo dětství. Děti měly svojí dětskou verzi, dokonce veganskou, protože synovec nesmí mléčnou bílkovinu a vajíčko a my měli klasiku.

Moje mamka dělá knedlíky kynuté a já zase tvarohové. Jaké jsou lepší? Těžko říct. Já miluji obě varianty, jen ta tvarohová je snazší, protože se nemusí čekat na vykynutí těsta a tak jsem vám připravila recept a teď je na vás, jaké zvolíte.

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: střední
Počet porcí:  4 (12 ks)

INGREDIENCE:
Na knedlíky:
  • 4 vejce
  • 100 g másla, změklého
  • 500 g měkkého jemného plnotučného tvarohu
  • špetka soli
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 12 meruněk či jiného ovoce

Na ozdobu:
  • tvrdý tvaroh na strouhání
  • měkký plnotučný máslo
  • rozehřáté máslo
  • maliny
  • popřípadě skořice a moučkový cukr na poprášení

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy, ve které budeme hnětat těsto nasypeme měkké máslo.
 A přidáme vejce. Vše důkladně prošleháme.
Dále si odvážíme mouku a postupně zapracujeme do těsta. V tuto fázi bude těsto už hustší.
 Ještě přidáme špetku soli.
 A tvaroh.
 A nakonec moučkový cukr.
 Takto bude vypadat zpracované těsto.
 Těsto bude lepkavé, proto si nasypte mouku na vál a teprve na mouku položte těsto
 Mouku už nezapracovávejte do těsta, jen dokola obalte.
 Nyní je důležité si pomoučit ruce.
Ukrojíme si kousek těsta a zabalíme do něj vypeckovanou meruňku.
Klademe opět na pomoučený vál.
Nyní si dáme vařit vodu. A jakmile bublá, tak do ní vložíme knedlíčky. Ty se budou vařit cca 8 minut. 
Uvařené knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, přidáme tvrdý tvaroh, měkký tvaroh, moučkový cukr a skořici. Super jsou i s mletým mákem.


Žádné komentáře:

Okomentovat