ZE ŽIVOTA: CESTA K MIMINKU 14

Jaká to byla klinika? IVF CUBE V Praze na Evropské a paní primářka MUDr. Hana Višňová.

Pamatuji si jako dnes, jak jsem tu kliniku jela. Byla jsem celá nervózní a opět plná miliónů otázek. Lokalita mi plně vyhovovala. Měla jsem to téměř za rohem od práce a tak jsem si tam vždy mohla zajet o obědové pauze a nikdo to neřešil.

Klinika se nachází u rušné ulice, avšak v samotné klinice vládne absolutní pohoda. Je to taková větší budova do tvaru kostky, proto Cube. V této budově se nachází několik firem a tak u vchodu je velká recepce. Za celých x měsíců, co jsem tam chodívala mě tam snad nikdo nepozdravil, ač já sama už ode dveří s úsměvem říkala Dobrý den. Asi si říkáte, proč to tady píši. V té době jsem ale pracovala ve Volvu, sama jsem seděla na recepci a sama s úsměve vítala každičkého klienta. A tak jsem na tyto situace celkem citlivá, protože vím, že když se chce, tak to jde :-)

Tato recepce ale nepatřila k této klinice. A tak jsem šla dál, otevřela těžké dveře a vstoupila do ráje. Předchozí klinika byla hodně malá, vybavená tmavým nábytkem, všude hodně čekajících lidí. Což pro mě, jakožto částečnýho klaustrofobika je dosti nepříjemné. Tato klinika ale byla bílá, hodně vzdušná, s obrovskou čekárnou plnou obrovských oken a milou a krásnou recepční. Ta mě uvítala, vše vysvětlila a usadila. Velkým bonusem a to říkáme doteď s Artym je to, že tam mají automat na horkou čokoládu. A zdarma. :-D (sranda) Jsou situace, kdy tahle automátová čokoláda vážně bodla.

Nalila jsem si skleničku vody, pomalu jí upíjela a čekala.

Po minutě čekání si mě zavolala paní primářka a odvedla k sobě do ordinace. Samotná ordinace byla opět velká, rozdělená na dvě místnosti. Jedna byla určená na prohlídky a druhá na konzultace. Při první konzultaci jsme probraly všechno. Mojí anamnézu, čím jsem si prošla, můj zdravotní stav, všechny testy, genetiku a možnosti. Rovnou jsme probraly i finanční stránku. Ta totiž klienty zajímá asi nejvíc. Protože ono přát si miminko je jedna věc, ale mít na něj je věc druhá.

Překvapila mě ale tady jedna věc. Na předchozí klinice to tehdy chodívalo tak, že člověk zaplatil nějakou částku, myslím 20 tisíc a dále doplácel až po zákroku dle toho, co si za danou metodu vybral. To jsem vám už popisovala. Nakonec se částka v mém případě vyšplhala na 27 tisíc za jeden zákrok. S tím, že jsem ale byla vystavená stresu, zda jsem si dané metody vybrala správně.

Tady to chodí jinak. Sice se zaplatí (tehdy zaplatila) jedna částka a to také 27 tisíc, ale už je jen na lékaři, jakou metodu vybere. Vždy ale vybírá ty možnosti, které jsou pro daného klienta nejlepší. Takže když to shrnu, na jednom klientovi doplatí, ale u druhého získají. Klient ale nemusí vůbec nic řešit, jen musí naplno věřit svému doktorovi, že pro něj dělá maximum. A tenhle přístup mi absolutně vyhovoval. Nezatěžoval mi totiž hlavu tam, kde tomu stejně nerozumím. Mno super, klinika má plusové body a co dál?

Paní primářka mě odvedla do vedlejší místnosti a při té příležitosti, že jsem tam byla mě i prohlédla. Zjistila jednu milou věc. Ne nebyla jsem těhotná, ale měla jsem ovulaci. A to v tom nejsilnějším dni. Takže mi dala ještě ještě jednu injekci na posilnění ovulace (pro někoho zvláštní věc, ale v tom množství injekcí, které jsem si v posledních měsících aplikovala, mě tahle opravdu nerozhodila), dala mi jednu radu a to, ať koupím lahev nějakého dobrého vína, zapálím svíčky, pustím film a uděláme si s manželem pěkný večer. Třeba to vyjde a nebudu je potřebovat. S tímto jsem odešla.

Ano odešla a to s úsměvem na rtech. Byl to tak skvělý přístup. Tak skvělá naděje, která mi byl v mžiku vlitá do žil...

Žádné komentáře:

Okomentovat