HRUŠKOVÉ PYRÉ S TVAROHOVÝM KRÉMEM


Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 4 hrušky + 1 hruška na ozdobu
  • 1 lžíce másla
  • 1 vanilkový lusk
  • trocha vody
  • šťáva z půlky citronu
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 120 g bílého jogurtu
  • hrst plátkových mandlí
  • lžička medu
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si oloupeme a pokrájíme hrušky. Poté si rozpálíme pánev. Když je rozpálená, tak přidáme lžíci másla a pokrájené hrušky. Restujeme. Sladká šťáva z hrušek jemně zkaramelizuje. Podlijeme troškou vody a šťávou z citronu, přidáme semínka z vanilkového lusku a necháme vyvařit a rozvařit.

Mezitím si smícháme tvaroh s jogurtem.

Rozpálíme si druhou pánev, přidáme lžičku másla a opečeme hrušku pokrájenou na měsíčky z obou stran.

Poté na  pánev nasypeme plátky mandlí a lžičku medu. Necháme zkaramelizovat. Zde postupujeme pomalu a opatrně, aby se med nespálil.

Do skleničky dáme tvarohovou směs, na ní vlažnou směs z hrušek, přidáme opečenou čtvrtku hrušky a zasypeme plátky mandlí. Můžeme ozdobit tymiánem.
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.


Žádné komentáře:

Okomentovat