BULGUROTTO S RAJČATOVÝM PESTEM

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 300 g bulguru
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 1 střední cibule
  • 1 sklenička rajčatového pesta
  • 3 střední mrkve
  • 4 řapíky celeru
  • hrst posekané rukoly
  • sklenička černých oliv
  • rukola na ozdobu
  • sůl, pepř, olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme vařit osolený bulgur dle návodu. Já ho vařím v rýžovaru, kde je to téměř bez práce.
 Na pánvi si orestujeme slunečnicová semínka a dáme stranou.
 Do pánve přidáme olivový olej a pokrájenou cibuli. Restujeme do zlatova.
 Přidáme na jemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer. Restujeme cca 5 minut.
Nyní smícháme uvařený bulgur se směsí z pánve, přidáme rajčatové pesto a pokrájenou rukolu. Také přidáme rozpůlené olivy a slunečnicová semínka.
 Promícháme a podáváme. Bulgurotto je výborné i za studena.


2 komentáře:

  1. Tak tenhle recept si musím uložit, vypadá vážně moc dobře a zdravě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný oběd do krabičky, děkuji :)! Nebylo by, prosím, víc takových nových receptů:)?

    OdpovědětVymazat