OŘECHOVÁ BÁBOVKA TROCHU JINAK

Pokud hledáte recept na ořechovou bábovku, tak rozhodně zkuste tuhle. Má krásně křupavé kraje a uvnitř je krásně vláčná.
Já se ale rozhodla tuto bábovku udělat trochu jinak. Viděla jsem tento styl už u zahraničních blogerů, ale pak na mě bafl i u Kitchenette. Tak jsem se tím inspirovala a zkusila. Ona dělala úplně jiné těsto i krém, ale rozhodně se k ní koukněte. Je to bohyně a její fotky jsou neodolatelné.

Takže jak udělat z obyčejně neobyčejné bábovku naprosto slavnostní podávání. Pojďte se podívat a zkuste to...

Doba přípravy: 20 minut (+60 minut pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 8

INGREDIENCE: 
  • 350 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 200 ml oleje
  • 300 ml mléka
  • 100 g mletých ořechů
Náplň:
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g bílé čokolády
  • čerstvé ovoce
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy si vložíme mouku.
 Dále i cukr.
 Ještě přidáme kypřící prášek.
 Také vajíčka. Nejlépe ta šťastná.
 Zalijeme mlékem.
 A olejem.
 Rozemele si ořechy a přidáme do těsta.
 Těsto důkladně prošleháme.
 Vymažeme si formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Kontrolujte ale špejlí. Každá trouba peče jinak.
Bábovka je dokonalá sama o sobě. Já ji podávám jako chlebíček, politou řeckým jogurtem a posypanou čerstvým ovocem. Nebo...
 Bábovku rozkrojíme na tři části. A necháme důkladně vystydnout. Jinak by se nám krém roztekl.
 Rozpustíme bílou čokoládu v lázni a smícháme s tvarohem. A necháme také vystydnout.
 Na každý plátek poklademe vrstvu krému a pokrájené ovoce.
Sestavíme a necháme nejlépe přes noc v ledničce. Krém zatuhne a vsákne se do korpusu. Je to ale tak výborné, že u nás do rána nevydrží :-)
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm   

Žádné komentáře:

Okomentovat