START UP MĚSÍCE: DOGS CLUB PRAGUE

Máme tu další měsíc a s ním přichází další Start up měsíce, který tvoříme s Elite bloggers. Je to vlastně taková dobročinná akce, do které se může zapojit každá blogerka z Elite. Pomáhání miluji (beru to jako očistu karmy) a tak se do těchto projektů zapojuji moc ráda. Určitou sledovanost mám a tak není nic jednoduššího, než o někom napsat pár milých slov (protože si to opravdu zaslouží) a tím dát vědět lidem, kteří by se o službě či produktu jinak třeba ani nedozvěděli. A tak jsem si vyhlídla jednu další úžasnou firmu s ještě úžasnějším člověkem, který za ní stojí.

Je to už nějaký měsíc, kdy jsem narazila na instagramový účet Dogs club Prague. Narazila jsem na něj přes mojí kamarádku, která tam byla se svým pejskem. Ihned mě zaujal tento projekt.
Nejedná se totiž o klasický psí salon, ale psí barber shop. Nevíte, co to je? Je to místo, kde je o pejsky naprosto úžasně postaráno. Nejde tedy jen o střih, kartáčování a trimování, ale i o celkovou pohodu.
Jelikož opravdu miluji originální projekty, které projdou hlavou a rukama českých/slovenských podnikatelů, tak jsem oslovila Janu (majitelku) a domluvila se na tomto rozhovoru.
Pod firmou Dogs club Prague  jsem čekala úplně jiného člověka, než jsem nakonec poznala. Nevím ani proč, ale představovala jsem si postarší paní, která to vede a mladou slečnu, která je tam zaměstnaná a stříhá. A to hlavně proto, že projekt je domyšlen do posledního detailu. Přes vystupování, myšlenku, místo, přístup, webovky, nápad a třeba i sociální účty. O to více jsem byla překvapená, že Jana je mlaďonké děvče, které barber shop provozuje sama a pouze rok. Avšak v hlavě to má srovnané a ví, co chce. Pečovat o pejsky.
Když jsem se s ní bavila, jak to celé začalo, tak říkala, že vystudovala oděvní průmyslovku a vždy byla hodně kreativní. Ale láska ke zvířátkům byla silnější a tak si vysnila tento psí klub.
Když přijdete na místo, tak vás uchvátí atmosféra a celkově vybavení barber shopu. Je to promyšlené do posledního detailu a hlavně vytvořené Janinýma rukama. Například psí kostička v rámečku, dnes hodně moderní týpí pro pejsky (které sama vyráběla, jako většinu dekorací), stůl sestavený z palet, kniha, ze které Jana pejskům čte či hudba, která pejsky uklidňuje. Je tam také krabice plná míčků nebo třeba krabice plná hraček na hraní. Do toho tam jsou 3 hrací koutky, kde je pelíšek, hračka a útulné místo pro pejska. Barber shop totiž nefunguje pouze jako místo, kde se pejsci stříhají a trimují, ale místo, kde relaxují po dobu, než si je přijde páníček vyzvednout. Proto Jana o tomto místu říká, že je to taková psí školka. Žádný pejsek nemusí nikam spěchat, ba naopak si může úžívat svůj prostor a individuální přístup.
Někdo si může myslet, že to je až moc. Že to je nějaký výmysl pro paničky, které se nudí. Ale opak je pravdou. Tohle místo má nápad, atmosféru a hlavně je plné lásky. Dlouho jsem nepotkala člověka, ze kterého by láska k pejskům tak sršela. Jana se ihned Amélie a Kylie ujala, poňuňala je a přátelsky přivítala. Nakonec mi skoro přišlo, že se holkám domů ani nechtělo :-)
Čím je ještě tohle místo jiné? Například postupem při stříhání, zábaly či vzděláním. Jana má několik certifikátů a umí to, co moc lidí v ČR neumí. Věděli jste třeba, že pejsci se nemají stříhat proti srsti? Věděli jste, že zábal je vhodný na kůži a srst vašeho pejska? Vyživí mu to pokožku a také jeho srst, plus si u toho zarelaxuje. Je totiž zabalený do teplého ručníků. O tomhle vypovídá záběr, který dávala Jana na Instastrories. Holky byly tak spokojené, jak dlouho ne. K tomu Jana používá pouze veterinární kosmetiku, která tak příjemně voní a přitom pejskům vůbec nedráždí jejich čumáček. A hlavně je prevencí proti derma onemocnením. Před každým střihem pejsek podstoupí koupel podle typu jeho srsti, výplach očí odvarem ze šalvěje a heřmánku a nakonec je zachumlán do ručníků. A víte, jak zde suší srst? Na fén můžete rovnou zapomenout. Z toho mají pejsci akorát trauma, takže Jana suší jejich srst ručně ručníkem nebo přístrojem, který hřeje, ale nehučí, takže pejsek je i v této části spokojený.
A poslední služba, která mě zaujala je psí taxi. Jde o to, že pokud majitel nemá čas pejska přivést a odvést, tak se o to samotná Jana postará. Vyzvedne ho ráno a v pořádku vykoupeného, ostříhaného a zrelaxovaného přiveze odpoledne zpět domů.
A jak jsem byla s celkovou péčí spokojená?
Když jsem si vzala holky do náručí, tak jsem pochopila to kouzlo celého psího klubu ještě víc. Jejich srst byla tak hebká, jak nikdy. Polštářky na tlapičkách byli úplně sametové. Srst byla vystříhaná do posledního detailu, nejvíc se to vždy pozná kolem drápků a hlavy. Tam je vidět každý zub a zde to bylo úplně precizní. Ale hlavní bylo vidět jejich spokojenost. Jak už jsem psala výše, tak se holkám skoro nechtělo ani domu. Po příjezdu se zachumlaly do pelíšku a spokojeně spinkaly.
Takže já tomuhle opravdu fandím a už nyní se těším, až holkám dopřeji další péči. Přecijenom psí život je krátký a tak si ty naše lásky nebeský musíme hýčkat :-)

Můj názor po 3 měsících:
Když mě nějaký projekt nadchne, tak se to pozná jednoduše. Ihned po tom, co se s ním seznámím o něm musím napsat. Potřebuji totiž ze sebe vychrlit ten nával nadšení a informovat o tom celý svět.

Když jsem přijela z Dogs clubu, tak se přesně tohle stalo. Ač jsem neměla moc času, tak jsem si ho stejně našla, usedla k pc, upravila fotky a sepsala článek. Byla jsem tak nadšená, že jsem měla pocit, že to musím ihned i postnout. Nakonec jsem se ale domluvila s Elite bloggers a vybrala si tento projekt za svůj další start up, který podpořím já sama i ostatní blogerky z naší agentury nasdílením na jejich blogy.

Jenže znáte ten pocit, kdy vás něco nadchne, ale jakmile vychladne hlava a emoce, tak na to nahlížíte úplně jinak? Tady to rozhodně neplatí. S odstupem času se mi projekt proležel více v hlavě a já se utvrdila, že Jana jde správnou cestou. Za prvé, střih holkám vydržel doteď naprosto krásný. I když odrostl, tak vypadají dobře. Za druhé, ozonoterapie zapůsobila tak úžasně, že jim doteď skoro vůbec nepadá srst. A to jsem se s tím (hlavně po narození Tobínka) dost natrápila. Postel byla každý den spíš černá, než bílá a tak jsem jí několikrát denně musela válečkovat. Nevím, jak je to možné, ale od návštěvy Dogs clubu ty chlupy v posteli prostě skoro nejsou. A za třetí? Když si každý den pouštím instastories a koukám na fotky na IG, tak se utvrzuji, že Janči přístup není pouze nějaká póza, ale pravda. Takže jsme se s Artym rozhodli, že naším láskám nadělíme pod stromeček další návštěvu Dogs clubu a dopřejeme jim zasloužený relax. Protože, co? Protože je milujeme a u Janči budou opět v dobrých rukou.

A teď pár otázek pro Janču...
1) Jak bys svůj projekt popsala?

Projekt vznikol v momente, keď som si uvedomila, že to, čo v psích salónoch pre toho mojho hľadám - vlastne neexistuje. 
Individuálny prístup, derma starostlivosť a prostredie navrhnuté psačím potrebám aby sa cítili ako doma sú konceptom DC.  
Home is, where zdravé psačí vlásky is ...

2) Co to znamená barber shop? V čem je jiný, než ostatní psí salóny?

Je to celé o individuálnom prístupe. Predstavte si atmosféru prvorepublikového holičstva...
A teraz si v ňom predstavte psy :) 

3) Jakých 5 slov charakterizuje tvůj projekt? A jakých 5 slov charakterizuje tebe? 

Psy milujem netradične po svojom. To, aká som charakterizuje koncept Dogs Club. Je to kus mňa samej .. 

4) Jaké byly tvoje začátky? Co bylo překvapivě nejsnadší a co naopak nejtěžší?

Najťažší bol určite krok prekonať seba samú v tom ísť vlastnou cestou. Veriť si a nedržať sa toho, na čo sú ostatní roky zvyknutí a očakávajú od Vás. Po tomto prekonaní nastalo prekvapenie, že najlahšie je robiť veci srdcom :)

5) Proč je dobré dopřát procedury, které tvůj Dogs club nabízí?

Ja delím psačích majitelov na dva tábory. Prvý obývajú tí, ktorým nevadia nalepené gaštany na psačích zadkoch a to ani v prípade, že s nimi strávia nie jednu chvíľu v posteli a druhý tábor obývajú tí, ktorí radi svojim maznošom doprajú kúpel. 
Ak ste sa našli v tom druhom je doležité, aby srsť Vášho psačieho miláčka bola správne po šampónovaní ošetrená. Veterinárna kozmetika, ktorú Dogs Club používa má s kombináciou ozonoterapie blahodárne účinky a procedúry zároveň posobia preventíve proti kožným chorobám. 

6) Je náročné odstartovat vlastní projekt? Co všechno jsi pro to musela udělat?

Najnáročnejšie je ísť proti prúdu. Keď máte v hlave niečo, s čím sa okolie ešte nestretlo tak Vás moc nepochopí. Okrem rozych akreditácií, kurzov a školení som sa musela naučiť veriť sebe samej. 

7) Jaký moment v tvorbě tvého projektu byl pro Tebe ten zlomový? Kdy sis řekla: „Ano, šla jsem správnou cestou“.

Na ten si veľmi dobre  pamätám. Bolo to v momente, keď mi prišlo ďakovné video psačej spokojnej rodinky za strih a procedúru.

8) Jak vnikl název tvé firmy?

Tak, aby si medzi sebou mohli  psy povedať: "Idem do klubu" nie do psieho salónu Jana. Keď sa raz naučia rozprávať aspoň ich to tak nevydesí 💁

9) Jak dlouho je Dogs club na trhu?

Touto jeseňou štartujeme 1.rok <3 

10) Chceš do budoucna rozšířit nabídku tvých služeb? Popřípadě na co se můžeme těšit?

Koncept Dogs Club nekončí u služieb, takže sa máte na čo tešiť :)

11) Jakou péči si mohou pejsci u tebe dopřát? Jaké služby nabízíš?

Individuálny prístup predstavujú takzvané psačie balíčky, ktoré zahrňujú hrejivý zázvorový zábal v kombinácii so strihom, alebo ozonoterapiou. Pre tých, ktorí nič nestíhajú stále ako moja mamina je tu "Psačí taksi" 

12) S podobnou myšlenkou jsem se nikdy nesetkala. Je to čistě tvůj nápad nebo máš inspiraci ze zahraničí?

Dogs Club je o tom, ako to vidím ja :) Netuším, či toto funguje aj niekde v zahraničí. 

13) Možná někdo z mých čtenářek přemýšlí také o rozjezdu svého vlastního projektu. Je nějaká důležitá rada, kterou bys jim chtěla předat?

Baby, robte veci srdcom a verte si. Keď skombinujete tieto dve veci dohromady, je nemožné, aby to nefungovalo :) 

14) V čem je kosmetika, kterou používáš jiná, než ta, která je běžně dostupná na trhu, či kterou běžně používají psí salóny?

Pred otvorením DC som dôkladne absolvovala viac školení rôznych  druhov značiek. Táto proste nemá konkurenciu. Rešpektuje individuálne typy srsti, lieči kožné choroby a pri správnom použití mení psíky na plyšáky. 

15) Nepřemýšlela jsi dělat "make over" pro psy z útulku? Například jednou měsíčně nějakého pejska vymazlit, aby snáz našel nový domov.

V rámci otváračky som útulky oslovila spoluprácou, avšak z nepochopitelného dovodu nemali záujem, venujem sa teda canisterapeutickým psom a "dočaskárom" :) 



Rozhodně nezapomeňte sledovat Janču na jejích sociálních sítí, hlavně doporučuji Instagram, ten stojí za to!
Facebook: @nastajlujchlpaca
Instagram: @dogsclub.prague
Web: Dogs-club.cz
Adresa: Plzeňská 114, Praha
A jak to celkově dopadlo?
PŘED
PO

Nezapomeňte se podívat na Instagram a pustit si videa. Jsou úplně boží!

Spokojené holky po návratu domů


3 komentáře:

  1. Wow, tie su rozkosne! Ostrihane vyzeraju ako male panenky! =)

    OdpovědětVymazat
  2. Projekt se mi moc líbí :) Akorát ty tvary "psačí" nevím z jaké jsou řeči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naše Barunka u Janičky v Dogs Clubu byla strašně spokojená a já mám dobrý pocit z dárku k narozeninám naší psí slečny.Takový přístup a lásku ke psům obdivuji a přeji spousty spokojených psích zákazníků.TopTopTop

    OdpovědětVymazat