FESTIVAL MINI 2017

Dnes jsem vyrazila poprvé na Festival mini. První, který jsem zaregistrovala byl na jaře, když jsem byla těsně před poroden. Měla jsem už vše potřebné nakoupené a věděla jsem, že bych tam jako prvorodička koupila vše nepotřebné. A tak jsem tam nešla.

Na tento jsem se původně chystala až v neděli s Artym, ale nakonec jsme využily s mamkou jejího volna a šly spolu. Samozřejmě jsme vzaly Tobínka.

Když jsme všichni tři dorazili do podchodu Kotvy, tak nás vyděsila fronta. Ač bylo půl dvanácté, tedy hodinu a půl po otevíračce, tak tam byla fronta až na václavák. Kecám samozřejmě. Ale dlouhá byla. Naštěstí to šlo rychle a když jsem se nad tím tak zamyslela, tak frontu natahovalo množství kočárků. I já jeden měla. Původně jsem chtěla jít s nosítkem, ale jelikož jsme předtím byly s mamkou u pediatričky a pak jsme si chtěly jít sednout na kafčo, tak jsem vzala kočár. To byla určitě chyba. Takže pokud máte nosítko, berte ho. Bude tam celkově víc místa a nebudete se muset vyhýbat úplně každému a hlavně každému kočáru. A že jich tam bylo.

I tak si ale myslím, že to šlo. Samozřejmě sobota bude asi horší, ale za návštěvu to stojí. Za dobu mamkoství jsem byla na For kids, For babies a na Mimi. A co myslíte? To se nedá srovnávat. Zde nevystavují komerční firmy a nevypadá to jak na matějský. Je zde spousta vystavovatelů, kteří mají úžasné zboží pro ty nejmenší, starší i nejstarší. Taková Kitchenette tam prodávala i kousky do kuchyně. Já si u ní ulovila V. I. P. pytlíček jejího vlastnoručně vyráběného perníkového koření. Vždy je po něm taková poptávka, že je hned fuč. Takže to jsem měla obrovskou radost. Vyhlídla jsem si ale u ní i bambusové nádobí pro Tobínka. Jen jsem se nemohla rozhodnout jaké vzít, tak jsem nevzala žádné. Klasika.

Potěšilo mě, že zde bylo spousta vystavovatelů s krásnými dřevěnými či rozvojovými hračkami. Našlo se tu nespočet knih, které propojí pouto mezi rodiči a dětmi. Samozřejmě zde bylo hodně oblečení, šátků na nošení, botiček, také termolahve se savičkou i pro ty nejmenší (pro mě objev) a nespočet nááádherných kousků do pokojíčku. Já se zamilovala snad do všeho. Vzala jsem si tedy letáčky a jelikož mám třídenní vstup, tak v neděli sem vyrazíme ještě s Artym a pokoupím to, co jsem si tam vyhlídla.

Jsem ráda, že jsem konečně poznala osobně plno holčin, které znám jen přes Internet. A řeknu vám, že Martina z MMMoje.cz je největší sympaťák. Totálně z ní sršela energie, byla tak zapálená do toho co dělá, že jsem po rozloučení odcházela s úsměvem na tváři. Také jsem se potkala s Maruškou z Meia.cz. Její instagram je úplná bomba, její výrobky také a ona sama je vážně skvělá a hlavně hrozně krásná. Po neskutečné době a také poprvé jsem potkala i Jíťu z Cobududneskasit.cz. Její výrobky určitě znáte z mého instagramu. Je to holka šikovná s úžasným nápadem a novinkami na svém stánku. Bohužel jsem se nedostala k Bebirdie.cz a MatyldaHugoshop.cz. Za těmi se ale zastavím v neděli.

No a co mě mimo ty, které jsem tam očekávala překvapilo? Určitě firma OohNoo, ta má tak nádherné věci. Zaujalo mě pexeso, které bylo ze dřeva o velikosti cca 10x10 cm, bylo černobíle potištěné a tak sloužilo v začátcích života k prozkoumávaní, uchopování, poté k hraní pexesa, ale i stavění z nich. Takže v podstatě se dá říct, že roste s dítětem. Také mě tam zaujal celý stánek, hlavně památková kniha od Mitník. Vyhlídla jsem botky pro Tobínka od Gugenio, konečně prozkoumala rostoucí židličku, nenajedla se, ač to bylo opravdu lákavé, protože jsem už neměla síly a koupila boží dřevěnou hračku. Jestli bude boží i pro Tobínka ukáže čas.

No a tady máte fotoreport. Tak se kochejte a určitě vyražte. Pokud se tam potkáme v neděli, tak mávejte a můžeme prohodit pár slov :-)

Výrobky od Meia.cz
 Dekorace na festivalu
 Oblíkací hra, kdo zná z dětství?
 I čelenko nadšenci si tu najdou své.
 Pokojíček v kufříku? Úžasné.
 Nádherná kniha na zapisování detailů z života miminka.
 Vše mají v tomhle dyzajnu.
 I takovéto hračky tam měli.
 Nebo lenochoda? Boží.
 A jsme u stánku Kitchenette. Ta má dokonalé úplně všechno.
Tady prodávali výrobky z velbloudí srsti. Prý nepropouští vodu/sníh a myjí se nejlépe šamponem na vlasy :-)
A tady jsme u stánku Nila. Tento obchod je velkou srdcovkou.
A hned vedle byl stánek od Marti MMMoje.cz. Vše autorská tvorba, vše kreslí ona vlastnoručně a vše má příběh.
 Pár fotek z celkové atmosféry.
 I stánek s plenkovacími kalhotkami tam byla. Až mě to nalákalo. Celková cena za pořízení se vším všudy je 9 tisíc korun a vydrží to klidně 3 děti.
 A tohle je to dřevěné pexeso, o kterém jsem výše mluvila od OohNoo.
 Gugenio miluji. Narazila jsem na ně skrze jejich botky a už mám od nich i oblečení pro Tobínka.
Kdo je nezná? Nikdo, že? Úžasná česká firma vyrábějící eko plenky a také firma, která bude Start upem v našem Elite.
 Zde jsme u stánky Jíti z Cobududneskašít.cz. Od ní máme doma Kamarády a hrací deku.
 Můžete si koupit potištěnou látku a dle návodu ušít sami nebo koupit již ušité zboží.
 A tady je pár dalších zajímavostí.
 Termoska se savičkou, takže pro děti od narození, ale savičky se dají dokoupit dle věku dítěte.
A to je vše. Zbytek třeba v neděli...

5 komentářů:

  1. Tady si vždycky tak krásně počtu ;-)
    Parádní fotky!
    Byla jsem tam taky v pátek, ale koukám, že mnoho věcí mi stačilo dokonale uniknout :-D
    Ale velbloudí ponožky teda jako mám, pro celou rodinu... :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Možná by vás mohl zajímat i veletrh hraček “Rosteme pro život” - rozvíjející, hodně z přírodních materiálů, montessori...tohoto stylu. Letos už byl, ale zřejmě bude i příští rok. Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry den, to jsou krásné fotky! Dekuji, ze jste fotky z naseho obchodu zaradila do sveho vyberu. Udelalo mi to velkou radost! Olga z mimmo.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji všem vystavovatelům, tím pádem i Vám za to, že na trh dostáváte tak krásné kousky. PS: uvidíme se ještě zítra. Byla jsem tak nadšená, že jdu ještě s manželem :-)

      Vymazat
  4. Skvele ��, kdyz budete mit chvilku, stavte se, rada Vas poznam osobne. V tomhle je festival
    jedinecny, clovek se tam setka se spoustou zajimavych lidi s podobnym pohledem na svet, je tam pratelska atmosfera... jsem rada, ze muzeme byt jeho soucasti. Olga

    OdpovědětVymazat