Už jsme hlasoval/i?

pátek 18. srpna 2017

ŽITNÝ CHLÉB S FÍKY

Doba přípravy: 30 minut (+kynutí)
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 bochník

INGREDIENCE:

  • 200 g celozrnné žitné mouky
  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 350 ml vlažné vody
  • 20 g droždí
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce oleje

  • 40 g vlašských ořechů
  • 40 g buráků
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 20 g dýňových semínek
  • 20 g sezamu
  • 4 fíky

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Do mísy vložíme žitnou mouku.
 Dále také pšeničnou.
 Také lžičku octa a...
 lžíci oleje.
 Také sůl a
 droždí.
Také pokrájené fíky.
 Ještě lžíci cukru a
 semínka s oříšky.
 A celé to zalijeme vodou.
Pořádně uhněteme a přendáme do formy na biskupský chlebíček. Formu ale předtím vysteleme pečícím papírem.
 Vrch těsta posypeme semínky.
 Pečeme 30 minut.



8 komentářů:

  1. Jak dlouho chleba nechavas kynout? Diky predem, urcite ho zkusim, vypada skvele:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úžasné! Nemusí to ještě pak chvíli kynout? Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda si peču tyhle bochánky :) ale s fíky jsem chléb ještě nechutnala. Fíky mám moc ráda, takže věřím, že opravdu musel být skvělý!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Kačí, chleba vypadá skvěle! Už se těším, až ho vyzkouším - jen jsem nenašla info o tom, jak dlouho jsi ho nechala kynout? Doplníš, prosím? Děkuju. Ať se vám daří!

    OdpovědětVymazat