Je to perník, do kterého vždy nastrouhám jablko a díky tomu je krásně vláčný. Miluji v něm kousky ořechů, které krásně křupou, ale co nejvíc miluji je to, že ho celý poliji čokoládou. Pak je to naprosto dokonalé.
Takže neváhejte ani minutu a zkuste ho :-)
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: plech 35 x 25 cm
INGREDIENCE:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 3-4 lžíce holandského kakaa
- 130 ml slunečnicového oleje
- 120 ml mléka
- 2 střední jablka
- 2 hrsti nalámaných vlašských ořechů
Ozdobení:
- rozpuštěná čokoláda, cca 50g
- kokos
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Oloupeme si a nastrouháme jablka. Polámeme vlašské ořechy a vložíme do mísy smícháme se zbytkem ingrediencí. Důkladně promícháme.
Plech si vysteleme pečícím papírem. A nalijeme do něj těsto. A pečeme cca 30 minut. Zda bude hotový zjistíte pomocí špejle.
Poté si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a celý perník polijeme. Nakonec ještě posypeme kousky kokosu.
A můžeme podávat se sklenicí vychlazeného mléka.
Kačí, dkuju za další skvělej recept! Hned jsem dneska pekla...no a byl to úspěch. Je fakt vynikající! Díky, díky moc a ať se daří! :-))))
OdpovědětSmazatÁjo to tak strašně ráda slyším, já děkuji.
SmazatZdravím Vás, paní Kateřino, nejdřív bych Vám chtěla moc pogratulovat k Vašemu těhotenství, užívejte si to! A měla bych na Vás jeden dotaz, poradila byste mi s výběrem mixeru na "dokonalé" smoothie? Ráda bych koupila něco pořádného hned napoprvé... pokukuju po Vital Blendu od Ety a Kitchen Aidu, ale tam vůbec nevím který, jsou dost rozporuplné recenze... Vaši knížku Ceské smoothie už znám pomalu zpaměti, tak bych se do toho ráda pustila - poradíte mi, prosím... Simona
OdpovědětSmazatSimčo, já mám Catler BL 8011. Jsem s ním naprosto spokojená. Je to cenově podobný jako Kitchen aid. Je vážně kvalitní a rozmixuje úplně všechno. Mám od této značky 4 spotřebiče a se vším naprostá spokojenost.
SmazatMyslela jsem si ze mam recept na skvely pernik, ale zlakala me fotka a tento je opravdu dokonaly! Moc diky. Jinak gratuluji k chlapeckovi, mam doma 3. mesicniho, takze vase clanky jsou pro me pekne "retro" :) Helena
OdpovědětSmazatHelí děkuji moc :-)
SmazatSkvělý recept, jen se po něm zaprášilo. Super, děkuji Kačí !!
OdpovědětSmazatjééé děkuji :-)
SmazatHezky večer, Kačí, tak jsem upekla a je... boží!!! Už další recept od Vás, který se stane stálicí u nás doma, děkuju a krásný podzim!
OdpovědětSmazatJitka
Jíto to je boží, děkuji moc :-)
SmazatSkvely recept...jsem celiak a tento sel skvele upravit bezlepkove a chutna vyborne. I lepkaci se olizovali 😁...diky, dalsi od Tebe do sbirky.
OdpovědětSmazatopravdu výborný a vláčný...
OdpovědětSmazatKaci, dekuju, o vikendu hned zkusim ����
OdpovědětSmazatděám také takovy pernik a je lepši než normálni protoze neni suchý a jak se říka neleze do krku a tenhle je skvelej dekuju za dalsi recept a pujdu hned zkusut..❤
OdpovědětSmazatsuper, děkuji :-)
SmazatAhoj Kačí, chtěla jsem Ti napsat že je to ten nejlepší jablečný perník, který jsem kdy dělala. Zkoušela jsem i bezlepkovou verzi z rýžové mouky a chutnalo to taky skvěle. Je u nás doma moc oblíbeý a když ted máme spoustu jablek je to jasná volba, letos jsem ho zkoušela poprvé a úplně jsem se do něj zamilovala. Měj se krásně a pokračuj v tom co tě baví.
OdpovědětSmazatTak to je pocta, moc moc děkuji.
SmazatI kdyz sladky moc nemusim, tak tenhle pernik jsem delala uz trikrat a vzdycky bych nejradsi snedla celej pekac! Vyborny 👏🏻
OdpovědětSmazatTak to je absolutní pocta :-)
SmazatPerník je dobrý, ale prosím vás, množství rozhodne neodpovídá na plech 35x25, dala jsem testo do polovicniho plechu a i tak je pernik o hodne nižší nez na fotce u receptu. Ale vsichni tu píší jak se povedl a o tomhle ani zmínka. Tak tomu nerozumím. ��
OdpovědětSmazat